My Navia Strona Główna My Navia


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2009-05-30, 13:51
Navia z biedronki inne menu
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18789
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-10-07, 21:43   

To teraz zrób z tego taki piękny opis, jak dla MM http://www.my-navia.pl/vi...326&view=newest
I dodaj link do http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573

Swoją drogą - jak to się szybko zapomina. Sam miałem kiedyś takie rozwijane menu START z ulubionymi (w dodatku podzielonymi na podfoldery...)
_________________

 
 
Google 
Maestro GPS
Moderator



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2424
Skąd: Google

Wysłany: 2011-10-08, 14:45   

jacekp1313 napisał/a:
To teraz zrób z tego taki piękny opis, jak dla MM
A po co skoro już jest. Szkoda że sam go nie odnalazłem.

jacekp1313 napisał/a:
Swoją drogą - jak to się szybko zapomina. Sam miałem kiedyś takie rozwijane menu START z ulubionymi (w dodatku podzielonymi na podfoldery...)
No ja teraz tak to sobie zrobiłem:


.
_________________
Poradniki
 
 
kazmir 
Młodszy Inspektor GPS
kazmir


Dołączył: 30 Paź 2011
Posty: 8
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-10-30, 18:53   Jak uaktualnić panel startowy?

Witam
Mój pierwszy post i wielka prośba o pomoc w temacie.
Mam Navia (Biedronka 2008) Sprzęt jest odblokowany i była wgrana AutoMapa na karcie. Jako, że ta aplikacja się "wieszała" co chwila zwłaszcza po każdym ponownym przeliczaniu trasy postanowiłem zainstalować MapęMap. Ta o dziwo daje sobie radę i fajnie. Problem jest taki, że nie mam zielonego pojęcia jak uaktualnić te kafle na pulpicie. Jak to się zwie i jak można pokazać im nową ścieżkę dostępu do nowych programów. Jeśli można to proszę o łopatologiczny opis co i jak? Jeśli nie da rady to jak to usunąć, żebym miał zwykły pulpit Win CE 5 Dodam tylko, że robił mi to kolega z którym straciłem kontakt.



Uploaded with ImageShack.us

Nie wiem jak wklejać fotki???
Ostatnio zmieniony przez kazmir 2011-10-30, 19:03, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18789
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-10-30, 19:01   

Te "kafle" to ikony z panelu.
Musisz wejść w pliki *.ini i edytować ścieżki.

Zamiast menu "Glaser" WinCE: zmień wpis w autorun.inf (jest o tym jeden lub więcej wątków). Chyba, że ten panel wgrywany w inny sposób- wówczas przywróć nawi do stanu fabrycznego i dopiero wtedy zmieniaj autorun
_________________

 
 
kazmir 
Młodszy Inspektor GPS
kazmir


Dołączył: 30 Paź 2011
Posty: 8
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-10-30, 19:32   

Gdzie szukać tego pliku *.ini Krok po kroku jeśli można prosić.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18789
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-10-30, 19:34   

W folderze z panelem. Krok po kroku sie nie da, bo nie znam tego panelu (znam zasady ich pisania)
Jeśli to panel kolego Glaser - szukaj pliku menu.ini
_________________

 
 
kazmir 
Młodszy Inspektor GPS
kazmir


Dołączył: 30 Paź 2011
Posty: 8
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-10-31, 18:04   

Da się ;-) Ja wiem, że dla niektórych młodych, którzy "rozdziewiczyli" ponad 100 Navi to bułka z masłem, ale mnie dobija 60 na karku :-D to trochę się schodzi. Udało się.

Pytanko jeśli można w tym temacie. Rozumiem, że jak w jakimś programie graficznym zrobi się nowy "kafel" oczywiście w tej samej rozdzielczości i się go podmieni to będzie to działać???
Pozostał mi kafel do iGO8 gdzie można (link) "kupić" tą aplikację na kartę tak, żeby to na tej Navi działało?
Dzięki za podpowiedzi.



Uploaded with ImageShack.us
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6435
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-10-31, 18:14   

kazmir, dużo o iGO http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18528
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18789
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-10-31, 18:49   

W wierszu btn_exe= podajesz ścieżkę dostępu do pliku exe, który chcesz uruchomić
W Wierszach btn_on= i btn_off= pokazujesz, jaki plik bmp ma się wyświetlać w stanie "naciśniętym"i "nienaciśniętym"

Gotowe ikony do paneli znajdziesz w wątku http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=10385

Co do młodości, to mi stuka 50
_________________

 
 
kazmir 
Młodszy Inspektor GPS
kazmir


Dołączył: 30 Paź 2011
Posty: 8
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-10-31, 23:33   

Sahem napisał/a:
kazmir, dużo o iGO http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18528


Dla mnie to, aż za dużo ;-) Potrzebuje konkretną wersję na Navi 2008 żeby działało! Czego mam szukać? Może jednak jakiś sprawdzony link. Z góry dzięki.

jacekp1313 dzięki. Klikam gdzie trza.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9605
Skąd: znikąd
Wysłany: 2011-11-02, 07:09   

Nie ma konkretnej wersji - ikony (czyli Twoje "kafelki") to pliki *bmp lub *ico i mozna je używac gdzie się chce.

Czy raczej szukasz nowego panelu do swojego urządzenia?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
kazmir 
Młodszy Inspektor GPS
kazmir


Dołączył: 30 Paź 2011
Posty: 8
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-11-02, 12:30   

Nie ! Szukam mapy IGO 8 do wgrania na kartę 2GB. Kafel niech zostanie skoro jest.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9605
Skąd: znikąd
Wysłany: 2011-11-02, 13:53   

Mapy do iGO, czy programu iGO + mapy?
Spis tematów http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18528
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
kazmir 
Młodszy Inspektor GPS
kazmir


Dołączył: 30 Paź 2011
Posty: 8
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-11-02, 20:29   

Program iGO + mapa (wystarczy Polska) pod tą Zośkę ;-) Nigdy tego na oczy nie widziałem jeśli można to wgrać na kartę 2MB to proszę o podpowiedź jak to tego się zabrać, jeśli nie to dam sobie spokój :cry:
Podoba mi się taki sposób pomocy:
http://www.my-navia.pl/vi...cf3a172f#321447

Przeglądając inne podpowiedzi widzę tylko chaos (jako laik) ;-)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18789
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-11-02, 20:44   

Zacznij od zastanowienia się co chcesz uzyskać.
Nowy panel?
Zmienić ikony (i uruchamiane z nich programy) w tym co masz?
Zainstalować program iGO?
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: