My Navia Strona Główna My Navia


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2009-05-30, 13:51
Navia z biedronki inne menu
Autor Wiadomość
Plemnik 
Waypoint


Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 15
Skąd: Nowogard
Wysłany: 2008-06-07, 15:15   Navia 2008 - Nowe menu

Ponieważ nie chciałem odpalać navi z Windowsa CE, bo navi mi służy tylko do nawigacji, a chciałem mieć kilka systemów nawigacji, więc zrobiłem nowe przyciski w standardowym menu.

W załączniku nowe przyciski (w BMP)


Zmodyfikowałem \flash_storage\navia\menu.ini (obecnie tylko 3 systemy):
Kod:
[320x240_background]
background = "Navia2008-SplashScreen.bmp"

[320x240_btn1]
btn_on  = "MapaMapON.bmp"
btn_off = "MapaMapOFF.bmp"
btn_x = 100
btn_y = 5

btn_exe = "\flash_storage\MapaMap30\mapamap3.exe"
btn_on_click_close = 0

[320x240_btn2]
btn_on  = "AutoMapaON.bmp"
btn_off = "AutoMapaOFF.bmp"
btn_x = 20
btn_y = 208

btn_exe = "\SDMMC\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe"
btn_on_click_close = 0

[320x240_btn3]
btn_on  = "MioMapON.bmp"
btn_off = "MioMapOFF.bmp"
btn_x = 180
btn_y = 208

btn_exe = "\SDMMC\MioMap\miomap.exe"
btn_on_click_close = 0


Mam nadzieje, że sie komuś przyda:)

Pozdro

przyciski.rar
Pobierz Plik ściągnięto 513 raz(y) 9,9 KB

_________________

Ostatnio zmieniony przez Plemnik 2010-02-10, 16:51, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-06-07, 16:24   

Pomyliles pojecia,system to Windows CE a a programy to MapaMap,Automapa,TomTom i inne.

Nie da sie w warunkach domowych zmienic systemu a tymbardziej wgrac kilku.

Zrobiles nowe menu. !
 
 
Plemnik 
Waypoint


Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 15
Skąd: Nowogard
Wysłany: 2008-06-07, 16:39   

źle sie wyraziłem, chodziło mi o systemy nawigacji:]
_________________

 
 
baczek
Młodszy Inspektor GPS


Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-06-14, 10:45   Jak skopiowac plik do flash_storage ?

Otoz, nie chce sie bawic w odblokowywanie do Windowsa, wiec spreparowalem sobie odpowiednie guziczki i menu.ini, ktory wyglada tak:
Kod:
[320x240_background]
background = "Navia2008-SplashScreen.bmp"

[320x240_btn1]
btn_on  = "MapaMapON.bmp"
btn_off = "MapaMapOFF.bmp"
btn_x = 100
btn_y = 5

btn_exe = "\flash_storage\MapaMap30\mapamap3.exe"
btn_on_click_close = 0

[320x240_btn2]
btn_on  = "AutoMapaON.bmp"
btn_off = "AutoMapaOFF.bmp"
btn_x = 20
btn_y = 208

btn_exe = "\SDMMC\AutoMapa 5\AutoMapa EU.exe"
btn_on_click_close = 0


I wszystko pieknie, ale nie moge zedytowac orginalnego menu.ini, nie moge ani wgrac nowego, bo dostaje komunikat, ze urzadzenie zostalo odlaczone lub przestalo odpowiadac. Nie moge go tez wyedytowac w notatniku, gdyz dostaje komunikat, ze nie mozna odnalesc pliku. Oczywiscie mam zainstalowane centrum obslugi urzadzen mobilnych (taki odpowiednik ActiveSync dla Visty). Any ideas ?

[ Dodano: 2008-06-14, 14:03 ]
dodam, ze TotalCommander + wtyczka dla WinCE rowniez nie pomaga.

[ Dodano: 2008-06-15, 10:15 ]
dobra pomoglem sobie sam, wiec zostawie dla potomnych ;] nie mozna bylo wrzucic pliki menu.ini, ale nic nie stalo na przeszkodzie, zeby wrzucic menu2.ini, wtedy zmieniamy nazwe menu.ini np na menuORGINAL.ini a menu2.ini na menu.ini. Nastepnie restart (tym guzikiem z tylu, a nie on/off) i juz ;]
 
 
bartek1955
Waypoint


Dołączył: 29 Mar 2008
Posty: 47
Wysłany: 2008-06-22, 20:36   

Siemka :-P
Super że coś takiego umieściłeś takie menu można z powodzeniem wgrywać do różnych nawigacji. Proszę Cię tylko o umieszczenie całego katalogu menu oraz autorun ok?

Chciałem jeszcze przy okazji spytać:
Ma ktoś może YF loadera wersję instalacyjną albo taką co działa bo skopiowana nie idzie.
8-)
 
 
Plemnik 
Waypoint


Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 15
Skąd: Nowogard
Wysłany: 2008-06-22, 20:56   

nie ma potrzeby wrzucania całego katalogu wszystko tu jest co trzeba, i po przejedzeniu forum znajdziesz lepsze menusy :P http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=133
 
 
bartek1955
Waypoint


Dołączył: 29 Mar 2008
Posty: 47
Wysłany: 2008-06-23, 12:23   

Spoksik ale nie ma ktoś YFLoadera Jednak on bardziej przypadł mi do gustu 8-)
 
 
martitbg 
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 24
Skąd: Tarnobrzeg
Wysłany: 2008-06-30, 14:16   Pulpit

Witam.
Ściągnąłem sobie pulpit z tej stronki : http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1003
I mam problem bo nie wiem dokładnie jak, a raczej co i gdzie mam wgrać.
Katalog „moj” wgrałem do flash_storage\skins\ w plikach Buttons1.ini i Buttons 3.ini pozmieniałem ścieżki pasujące po moich map. Następnie zmieniłem plik autorun.ini na taki :
\flash_storage\skins\moj\SI.exe
Potem restart Navii i wywala mi jakieś 4 błąd o treści "Offset=0". Po wciśnięciu OK przy każdym pojawiają się przyciski ale tam gdzie powinny być obrazki z mapami niestety ich nie ma. Klawisze do mam działają bez problemu.
Mam prośbę, czy mógłby mi ktoś łopatologicznie napisać co zrobiłem nie tak,ewentualnie co mam jeszcze dograć lub gdzie zmienić ustawienia.
czytałem na forum o wgrywaniu pulpitów i niestety nie mogę sobie z tym poradzić.
Dodam że jest to Navia 2008 ta z 05 czerwca z Biedronki.
Z góry dziękuje za pomoc.
 
 
gpsads
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 23
Wysłany: 2008-08-07, 11:23   

Plemnik napisał/a:
nie ma potrzeby wrzucania całego katalogu wszystko tu jest co trzeba, i po przejedzeniu forum znajdziesz lepsze menusy :P http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=133


Niestety pod tym linkiem nic nie ma :P
 
 
Plemnik 
Waypoint


Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 15
Skąd: Nowogard
Wysłany: 2008-08-07, 14:37   

chya usunięto tamto podforum, teraz to sie znajduje tu http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=157
 
 
krzysztoflk 
Waypoint


Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 70
Wysłany: 2009-05-16, 16:07   Navia z biedronki inne menu

Witam wszystkich próbowałem zgodnie z wskazówkami odblokować Navie 2008 windows Ce 5.0 ale u mnie jest inaczej po połaczeniu przez Activesync wchodze w eksploruj flash_stroage potem navia i mam 2 menu a nie jakies menu exe jak piszecie i niewiem w które wejsc nie jest napisane jak wogóle edytowac wpis moze troche jasniej napiszecie nie kazdy jest taki biegły w komputerach bardzo bym prosił jesli mozecie utknąłem na tym i po zabawie.Pozdrawiam
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9730
Wysłany: 2009-05-16, 16:14   

Nie każdy jest biegły w języku polskim i interpunkcji.
Musisz edytować plik menu.ini
:-P napisał/a:
[320x240_background]
background = "Navia2008-SplashScreen.bmp" - Nazwa obrazka tła

[320x240_btn1]
btn_on = "Navia2008-NawigacjaON.bmp"
btn_off = "Navia2008-NawigacjaOFF.bmp"
btn_x = 93
btn_y = 200

btn_exe = "\flash_storage\MapaMap30\mapamap3.exe"
btn_on_click_close = 0

[320x240_btn<numer przycisku>]
btn_on = "ścieżka do pliku gdy przycisk jest wciśnięty."
btn_off = "ścieżka do pliku gdy przycisk jest nie wciśnięty."
btn_x = 93 - Lokalizacja przycisku w osi X
btn_y = 200 - Lokalizacja przycisku w osi Y Warto zobaczyć : http://pl.wikipedia.org/w...ezja%C5%84skich

btn_exe = "\flash_storage\MapaMap30\mapamap3.exe" - Scieżka do programu/gry
btn_on_click_close = 0 - Zamknąć po kliknięciu?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
krzysztoflk 
Waypoint


Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 70
Wysłany: 2009-05-16, 16:50   

Sory za pisownie dziękuje za pomoc mam prosbe mógłbyś pare fotek wrzucić jak zmieniac te ustawienia.Czy po odblokowaniu nie zginie mi mapa.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9730
Wysłany: 2009-05-16, 18:04   

krzysztoflk napisał/a:
Sorry za pisownie[.]dziękuje za pomoc. mam prosbę mógłbyś parę fotek wrzucić jak zmieniać te ustawienia.Czy po odblokowaniu nie zginie mi mapa?


Cytat:
Czy po odblokowaniu nie zginie mi mapa.
Nie zginie.

Instrukcja
1. Podepnij nawigację pod PC :-P
2. Wejdź do "katalogu" "flash_storage">"navia"
3. Skopiuj plik ".ini" na komputer
4. Zrób jeszcze jedną kopie tego pliku - bezpieczeństwo
5. Z edytuj tak jak chcesz plik "menu.ini"
6. Wgraj go z powrotem na nawigację
7. Zresetuj urządzenie :-P

[ Dodano: 2009-05-16, 19:06 ]
Przeczytaj: http://www.my-navia.pl/vi...edycja+menu.ini
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
krzysztoflk 
Waypoint


Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 70
Wysłany: 2009-05-16, 18:28   

nie mam pliku menu ini tylko z prawej strony 2 razy menu i niewiem dalej nic nie moge sobie poradzic w które menu wejsc i co robic

16052009001.jpg
Plik ściągnięto 12266 raz(y) 24,32 KB

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: