|
My Navia
|
Przesunięty przez: ___Olivia_ 2021-05-16, 15:23 |
Zmiana adresu e-mail |
Autor |
Wiadomość |
Ewa2009
Navi Expert

|
Wysłany: 2021-05-16, 15:06 Zmiana adresu e-mail
|
|
|
Witam
Chciałabym zmienić mój adres e-mail i hasło do niego, ale nie wiem jak to zrobić.
Po próbie zrobienia zmiany w moim profilu wraca stary zapis. Tamten adres jest
już nieaktualny.
Pozdrawiam
Ewa
[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2021-05-16, 15:26 ]
Przeniosłam do odpowiedniego działu |
Ostatnio zmieniony przez Ewa2009 2021-05-16, 15:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
___Olivia_
Maestro GPS Administrator

Pomogła: 188 razy Dołączyła: 19 Gru 2009 Posty: 4577 Skąd: Wawa
|
Wysłany: 2021-05-16, 15:24
|
|
|
Napisz do Administratora, może Ci zmieni, mi się nie udało |
_________________ Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana. |
|
|
|
 |
Ewa2009
Navi Expert

|
Wysłany: 2021-05-16, 15:33
|
|
|
___Olivia_, dziękuję i za tę odpowiedź i za przeniesienie.
Pozdrawiam
Ewa |
|
|
|
 |
jacekp1313
Maestro GPS Samsug+NaviExpert

Pomógł: 529 razy Dołączył: 25 Wrz 2008 Posty: 18790 Skąd: 3City
|
|
|
|
 |
Ewa2009
Navi Expert

|
Wysłany: 2021-06-17, 22:10
|
|
|
Dzięki, ale niestety nie udało się. Jedyne co się udaje to zmiana stylu forum
na subSilver. Adres wraca w stare tryby.
Pozdrawiam
Ewa
W celu uniknięcia ewentualnego nieporozumienia napiszę co kolejno robię.
- loguje się do forum
- wchodzę do Profilu
- zmieniam styl forum z FunkyCoolBlue na subSilver
- naciskam Wyślij na samym dole formularza
- w drugiej linii zmieniam adres e-mail na nowy
- w pierwszej linii wpisuje dotychczasowe hasło logowania do forum
- naciskam Wyślij zaraz pod zmianą adresu
- wychodzę z forum czyli się wylogowuję
- loguję się do forum, wchodzę do Profilu .... mam stary adres
Pozdrawiam
Ewa |
|
|
|
 |
jestem_ktoś
Maestro GPS

Pomógł: 259 razy Dołączył: 28 Paź 2009 Posty: 9606 Skąd: znikąd
|
Wysłany: 2021-06-18, 07:49
|
|
|
Ewa2009 napisał/a: | zmieniam styl forum z FunkyCoolBlue na subSilver
- naciskam Wyślij na samym dole formularza
- w drugiej linii zmieniam adres e-mail na nowy
- w pierwszej linii wpisuje dotychczasowe hasło logowania do forum | W SubSilver w pierwszym wierszu jest adres mailowy, a hasło w drugim - musisz mieć wygląd jak w podanej wyzej instrukcji
Dla pewności wyłącz wszystkie blokady w przeglądarce i ją zaktualizuj, bo masz wersję 66, a ja sprawdzałęm na 89 |
_________________ Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie |
|
|
|
 |
Ewa2009
Navi Expert

|
Wysłany: 2021-06-18, 09:47
|
|
|
jestem_ktoś napisał/a: | W SubSilver w pierwszym wierszu jest adres mailowy, a hasło w drugim - musisz mieć wygląd jak w podanej wyzej instrukcji
Dla pewności wyłącz wszystkie blokady w przeglądarce i ją zaktualizuj, bo masz wersję 66, a ja sprawdzałęm na 89 |
Po pierwsze, używam wersji 66 FireFoxa bo tak chcę, a nie dlatego, że nie wiem
co się dzieje na moim komputerze. Przez całkiem długi czas musiałam nawet "zabijać"
upomnienia FF, że należy go zauktualizować. Preferuję tę starą wersję, bo żadna nowsza
nie daje mi możliwości przeciągania bieżącego adresu do wybranego przeze mnie miejsca,
czy to na pulpit, czy do jakiegoś mojego specjalnego folderu. Przeglądając internet trafiam
często na strony, nawet z innej dziedziny, którą w tym momencie się interesuję, a które
będę chciała w przyszłości obejrzeć i na które prawdopodobnie nie trafię drogą szukania.
Ale w związku z omawianym problemem zaktualizowałam mojego FF, wpierw do wersji 72,
a potem do wersji 89. Blocker sam się wyłączył, bo przestał mu się podobać.
I co? TO SAMO. Do końca mogłam sprawdzić w wersji 72, nadal hasło jest w pierwszej,
a adres e-mail w drugiej linii, i oczywiście adres się nie zmienia. W przypadku wersji 89
jest jeszcze gorzej, bo po zmianie na subSilver i naciśnięciu Wyślij u dołu strony,
pokazuje się komunikat: "Musisz wypełnić wymagane pola. Pola zaznaczone * są wymagane."
Czyli obowiązkowo muszę także zmienić hasło, a być może także wypełnić pola: Skąd i Płeć.
Ale co tam, wypełniłam także pola Nowe hasło i Potwierdź Hasło i nacisnęłam Wyślij pod
zmianą adresu i hasła. I cóż stało sie wtedy? Pojawił się komunikat:
"Musisz wypełnić wymagane pola. Pola zaznaczone * są wymagane.
Ten adres email został zablokowany na tym forum"
Przepraszam, który adres został zablokowany? Ten stary czy nowy, a przede wszystkim dlaczego? I oczywiscie hasło jest w pierwszej linii, a adres w drugiej.
Tylko mi nie mówcie, że mam sobie założyć kolejne konto pocztowe żeby wpisać inny adres.
Mam dosyć. Czy ten, kto to wymyśla nie wie, że to on jest dla ludzi, a nie ludzie dla niego.
Taka sobie podstawowa zasada.
Ewa |
|
|
|
 |
jestem_ktoś
Maestro GPS

|
Wysłany: 2021-06-18, 14:37
|
|
|
Może ktoś inny potestuje opis?
Nie mam pojęcia, czemu ja dałem radę zmienić maila wcoraj 2x, a dzis rano kolejny raz, a Tobie nie działa (stąd pytanie oprzeglądarkę)
Spróbuj jeszcze raz robiąc po drodze zrzuty ekranu, szczególnie wyglądu okienek ze zmianą po ustawieniu skina SubSilver. Do zmiany skina trzeba wpisać swój mail (ten zarejestrowany)
https://zapodaj.net/51f9b32768901.jpg.html
Co do Twoich zarzutów - od kilku lat forum (od rezygnacji założyciela) nie ma opieki informatycznej, kilka osób z własnej kieszeni opłaca miejsce na serwerze, bo im było żal wspólnych lat. |
|
|
|
 |
Ewa2009
Navi Expert

|
Wysłany: 2021-06-18, 16:05
|
|
|
jestem_ktoś napisał/a: | Nie mam pojęcia, czemu ja dałem radę zmienić maila wcoraj 2x, a dzis rano kolejny raz, a Tobie nie działa (stąd pytanie oprzeglądarkę) |
To akurat wiadomo. Mój adres jest zablokowany. Natomiast nie wiadomo dlaczego, kiedy i przez kogo został zablokowany.
jestem_ktoś napisał/a: | Spróbuj jeszcze raz robiąc po drodze zrzuty ekranu, szczególnie wyglądu okienek ze zmianą po ustawieniu skina SubSilver. Do zmiany skina trzeba wpisać swój mail (ten zarejestrowany) https://zapodaj.net/51f9b32768901.jpg.html |
Nie będę już niczego próbować, skoro adres jest zablokowany, to strata czasu.
Warto by było zrobić próbę po informacji od Administratora, że ta blokada została zdjęta,
ale wobec tego co piszesz niżej nie ma na to szans.
To, że wiem iż "do zmiany skina trzeba wpisać swój mail (ten zarejestrowany)" widać chyba z mojej rozpiski kolejnych kroków. Inaczej bym się nie zalogowała.
jestem_ktoś napisał/a: | Co do Twoich zarzutów - od kilku lat forum (od rezygnacji założyciela) nie ma opieki informatycznej, kilka osób z własnej kieszeni opłaca miejsce na serwerze, bo im było żal wspólnych lat. |
Nie wiedziałam o tym. Nikogo nie chciałam urazić.
Dziękuję Tobie i jacekp1313 za próby pomocy.
Pozdrawiam
Ewa |
|
|
|
 |
jacekp1313

|
Wysłany: 2021-06-18, 21:46
|
|
|
komunikat "Adres jest zablokowany" pojawia sie (nie wiem czemu) w skinach Funky CoolBlue oraz DarkMW, dlatego pisałem o zmianie skina, wylogowaniu i ponownym zalogowaniu |
|
 |
jestem_ktoś
Maestro GPS

|
Wysłany: 2021-06-18, 21:51
|
|
|
Dziwne - przed chwila zmieniłem swojego maila na skinie FunkyCool. Może Twój mail jest w grupie banowanych przez forum (jako rpzsyłącze spamu)? Podaj domenne (częśc adresu po znaku "@")
Jeszcze jedno - czasem pokazuje błąd gdy rubryka SKĄD jest pusta |
|
|
|
 |
Ewa2009
Navi Expert

|
Wysłany: 2021-06-18, 23:04
|
|
|
Kolejny kwiatek. Po wpisaniu nowego adresu e-mail i dotychczasowego hasła, wrócił do starego adresu i napisał komunikat:
"Ten adres email został zablokowany na tym forum forum
Wpisane przez Ciebie hasło nie pasuje do zapisanego w bazie danych"
To jakim cudem loguję się na forum jeśli zablokowany jest stary adres lub z hasłem jakiego adresu w bazie porównuje wpisane hasło, jeśli zablokowany jest nowy adres???
Ja też lubię próbować do upadłego, ale pod warunkiem, że przy wyciąganiu wniosków da sie stosować logikę.
W tej chwili niedogodność polega na tym, że nie jestem informowana mailem o tym, że ktoś mi odpisał. Trudno, będę musiała często zaglądać.
Jeśli się wszystko zepsuje, a wyglądana to, że jest coraz gorzej, to nie będę się mogła nawet zalogować na forum, czyli nie będę mogła ani wysyłać wiadomości, ani przeszukiwać forum.
W takiej sytuacji nie będę już ryzykować i cokolwiek próbować. Jest jak jest. Trudno.
Pozdrawiam
Ewa |
|
|
|
 |
jacekp1313

|
Wysłany: 2021-06-19, 11:07
|
|
|
jestem_ktoś napisał/a: | Podaj domenne (częśc adresu po znaku "@")
Jeszcze jedno - czasem pokazuje błąd gdy rubryka SKĄD jest pusta | A co z tym?
Jak mamy wyciagac wnioski, jak nie dostajemy odpowiedzi? |
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|