Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
iGO błąd w wyznaczaniu pozycji
Autor Wiadomość
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6871
Skąd: znikąd
Wysłany: 2017-05-26, 21:18   

kolego opice - to że TOBIE mapa źle prowadzi, w jakims jednym miejscu ( co lepsze - zarówno kol. geranium , jak i mnie prowadzi dobrze ) nie jest powodem by ją dyskredytować.
Jak pisalem - zmień na mapy na TT , google, czy jakiekolwiek inne, a przy okazji zmien program na genialny i absolutnie nie posiadający niedoróbek.
O ile taki znajdziesz, bo NIC nie zastąpi zdrowego rozsadku.

Robisz aferę o pojedynczy błąd adresacji ., więc wybierz program i mapę które takich blędow na bank w całej Europie nie posiadają ( ani jednego).
I nie zachowuj się jak dziecko tupiące nożkami .
,Tyle
_________________
 
 
dariog8
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Sty 2009
Posty: 10
Wysłany: 2017-09-19, 10:31   

Witam.
Zainstalowałem na modecom mx3 igo primo Primo 9.6.13.321005. Chciałbym używać nawigacji pod kątem samochodu ciężarowego. Jeśli ściągnę mapę :
iGO HERE Europe 2017.Q2
(3dc, 3dl, fbl, fda, fds, fjv, fjw, fpa, fsp, ftr, ph, poi, ext_poi, truck_poi, spc)
to będzie to działało i wyznaczało trasę dla cieżarówki?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18906
Skąd: 3City
Wysłany: 2017-09-19, 11:36   

Przeczytaj uważnie wątek, do którego przeniosłem Twój post (był w "Poszukuję")

W skrócie: większość do śmietnika, dla truck potrzebujesz tylko trzech-czterech typów
_________________

 
 
dariog8
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Sty 2009
Posty: 10
Wysłany: 2017-09-19, 15:45   

Rozumiem, że te niezbędne to: fbl, ftr, fpa> dodatkowo poi i truck poi
Mapy którego dostawcy lepiej będą się sprawdzać dla Trucka?
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6871
Skąd: znikąd
Wysłany: 2017-09-19, 20:40   

Po pierwsze.. dodałbym jeszce pliki .fda, oraz jakies pliki fotoradarów (moga być .spc, moga być i txt - kwestia z jajiej bazy chcesz skorzystać )
po drugie - ilu userów , tyle opinii o mapach i kazdy dąłby się pokroić, ze ma rację .
Mapy Here mają dość dziwaczne wyszuliwanie wiosek ( bardzo często sa w mapach traktowane jako ulice sasiednich gmin ), mapy TT często mają z kolei uboższą bazę adresową.
A poza tym kazdy twierdzi, ze druga wersja jest toatalnie skopana :-D

P.S w wiekszosci wrzutek w komplecie jest mapchanger. Jesli masz miejsce na karcie warto na początek wrzucić oba komplety map i przetestowac .
_________________
 
 
dariog8
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Sty 2009
Posty: 10
Wysłany: 2017-09-21, 14:40   

W ściągniętym Igo Primo 9.6.5 brakuje pliku global.cfg. Mogę go przegrać np Igo Primo 9.6.13?
 
 
aMcIu
azymut


Dołączył: 03 Paź 2017
Posty: 1
Wysłany: 2017-10-03, 15:13   

Mam problem z opcją TRUCK w nextgenie. Mogę wybrać profil dla ciężarówek albo autobusów, ale nie ma parametrów do ustawienia (np wysokosc, waga, szerokość). Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem, czy ten program jest okrojony czy trzeba w konfigu coś zmienić ?
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6871
Skąd: znikąd
Wysłany: 2017-10-03, 17:25   

Sa dwie mozliwości:
1. Twoja wersja nie obsluguje pełnego profilu truck ( nie podałes info jakiej wersji uzywasz )
2. Źle wchodzisz w ustawienia
Prawidłowe wejscie w profil:
1. w opcji wyboru pojazdu wybierasz samochod cięzarowy
2. klikasz strzałkę do góry w prawym dolnym rogu i klikasz "Edycja"
3. Znów klikasz "samochod ciężarowy
Powinny pojawic się parametry
Jesli się nie pojawią - na 99 % masz wersję nie obsługujaca TRUCK
_________________
 
 
jannaszek
Waypoint


Dołączył: 30 Sie 2009
Posty: 119
Wysłany: 2018-05-20, 12:05   

Witam. Bardzo proszę o podanie wpisów odpowiedzialnych za wyłączenie tego okienka- potwierdzania przy każdym planowaniu oraz wyłączenie powiadomień o czasie jazdy i odpoczynku dla TIR. Boli mnie juz kark od przegladania, niestety nie umiem sam tego znależć na forum. Pozdrawiam.
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6871
Skąd: znikąd
Wysłany: 2018-05-20, 19:03   

Niepotrzebne sa żadne wpisy. To sie wlacza i wylacza w o;cjach programu
_________________
 
 
Qqrydz 
Waypoint



Dołączył: 18 Mar 2012
Posty: 74
Skąd: Wlkp.
Wysłany: 2018-05-20, 21:28   

jannaszek -

[mydata.truck]
driving_timer_allowed="0"
_________________
Modecom MX3,SX7 + Primo 2.0 9.6.5.245577 + diMkaWA_P156.Wiman_mod ver.1.5 + TMC Modecom
 
 
darkb 
azymut


Dołączył: 31 Gru 2010
Posty: 4
Skąd: Wawa
Wysłany: 2018-06-17, 12:32   

koledzy mam prośbę o pomoc
posiadam igo primo truck 9.6.13 i wcześniej miałem mapy HERE 2016Q1 wwyrzuciłem teraz pliki starej mapy i wrzuciłem 2017 q4 HERE
a w folder licencji wrzuciłem licencje które miałem w paczce z nowymi mapami, lecz nie usuwałem starych licencji.
Mam pytanie chcę używać dalej igo jako wersji truck i nie mam pojęcia czy działa mi prawidłowo bo ustawiałem sobie profil ciężarowy a i tak prowadzi mnie przez jakieś wioski.
Licencje jakie dograłem to :
Mega_Free_1_Year_Update_FEU_NQ_2017_Q4__
LMU_FEU_TRUCK_47C_Becker_UN_PMU_2017_Q4
Lifetime_Truck_Map_Update_Becker_UN_2017_Q4
Full_Europe_Truck_47_countries_LMU_2017_Q4
Central_Europe_20_countries_NQ_Becker_UN_LMU_2017_Q4

czy mam usunąć stare licencję i czy na tych nowych licencjach powinien działać mi profil ciężarówki tira
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6871
Skąd: znikąd
Wysłany: 2018-06-17, 12:55   

Nowe licencje powinny byc zbedne.
Przesuń je z powrotem do kompa, uruchom program, a nastepnie wejdź w:


Pomoc > o programie > więcej > zawartość
Jesli poszcegolne elementy zawartości ( w tym zawartość "dla ciężarowek" ) wyswietlane sa na bialo, lub czarno to znaczy ze działaja.
Jeśli na czerwono- to znaczy że brakuje licencji i sa nieaktywne.

P.S Sa juz dostepne mapy 2018.Q1 zarowno Here jak i TT
_________________
 
 
Gderak
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Lip 2011
Posty: 6
Wysłany: 2019-01-26, 19:56   

Brak profilu dla ciężarówek, można to jakoś dograć ?


Gderak napisał/a:
Bodek63 napisał/a:
Gderak,
https://www14.zippyshare.com/v/10vCjHzE/file.html


Dzięki wielkie, o to chodziło.
 
 
Gderak
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Lip 2011
Posty: 6
Wysłany: 2019-01-27, 16:36   

jacekp1313 napisał/a:
Wszystko masz w wątku "Igo dla Truck" - szczególnie post http://www.my-navia.pl/vi...p=417746#417746


Mam pliki ftr,fbl licencję ale nie mam nadal wyboru profilu ciężarówki. WIN CE
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 9