My Navia Strona Główna My Navia


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 14:12
zmiana głównego menu w nawroad 410 (i innych)
Autor Wiadomość
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2753
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2008-10-14, 09:51   zmiana głównego menu w nawroad 410 (i innych)

Za pomocą prostego programiku xn resourceeditor możemy zmienić podstawowy wygląd ekranu w praktycznie każdej nawigacji
programem edytujemy plik PnaShell pamietajcie aby wykonać kopie zapasową orginalnego pliku
ekran startowy w 410:


ekran w trakcie przeróbki:



wszystko zależy od inwencji twórczej i pomysłowości;) postaram się rozwinąć ten temacik jeśli będą zainteresowani
programik:
http://chomikuj.pl/Sance/...ditor_setup.exe
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
Ostatnio zmieniony przez navigator 2008-11-26, 00:08, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
teguiero 
azymut


Dołączył: 06 Paź 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-10-17, 13:12   

ciekawe to moze cos napiszesz o tym
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2753
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2008-10-17, 15:18   

W pierwszej kolejności wykonujemy kopie zapasowe wszystkich plików które chcemy edytować!!!

Uruchamiamy program xn resourceeditor następnie otwieramy nasz pliczek w tym przypadku ekran startowy



eksportujemy obrazek jako np: pulpicik.bmp w dowolny folder na pc



edytujemy nasz pulpicik.bmp dowolnym programem do obróbki graficznej (paint, gimp, photoshop)

importujemy do programu



ostatnim krokiem jest zmiana nazwy "source" ponieważ program dodaje automatycznie następny obrazek kasujemy w tym przypadku 164 i zmieniamy nazwę 182 na 164


zapisujemy wszystko i podmieniamy pliki


efekt:




w identyczny sposób możemy zmienić wszystkie obrazy w naszej navce powodzenia i czekam na wasze prace
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
jtbili 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Lip 2009
Posty: 12
Wysłany: 2009-07-05, 09:19   

Witam,

Efekty pracy są znakomite :-D !
Próbowałem wykorzystać resource editor do zmiany ikon pulpitu startowego w NavRoad 460. Niestety, nie ma ich w PnaShell. Jak je zmienić? Sprawdzę każdą wskazówkę.

Czy można wykorzystać program Selector do uruchamiania 3 programów?

Pozdrawiam
_________________
jtbili
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2753
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-07-05, 10:44   

jtbili napisał/a:
nie ma ich w PnaShell

Pliczek pewnie inaczej się nazywa poszukaj w folderze shell lub wrzuć screna.
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
jtbili 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Lip 2009
Posty: 12
Wysłany: 2009-07-05, 14:21   

Witam,

Sprawdziłem dokładnie wszystki pliki z folderu Shell. Żaden z nich nie zawierał ikon aplikacji. Znalazłem natomiast je w formacie png w folderze Shell\APUIRes\480X272.
Nistety jeszcze nie wiem w jaki sposób nakładka z nich korzysta.

jtbili

480X272BTN_Ent_Photo.png
Plik ściągnięto 27564 raz(y) 18,8 KB

480X272BTN_Ent_Photo.png
Plik ściągnięto 27564 raz(y) 18,8 KB

480X272BackGround.png
Plik ściągnięto 27564 raz(y) 4,09 KB

_________________
jtbili
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2753
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-07-05, 14:51   

Próbowałeś podmienić któryś z tych plików?
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
jtbili 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Lip 2009
Posty: 12
Wysłany: 2009-07-05, 17:55   

Jeszcze nie próbowałem, bowiem każdy z plików png zawiera dwa obrazki umieszczone obok siebie - ten po lewej pojawia się po kliknięciu ikony na pulpicie. Dotychczas standardowe ikony były pojedynczym obrazkiem.

jtbili
_________________
jtbili
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2753
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-07-05, 18:28   

Spróbuj z tłem (background) orginalny zapisz gdzieś na kompie a podmień na jakiś inny.NP ten

480x272background_720.png
Plik ściągnięto 56 raz(y) 11,81 KB

_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
Piotrek3218
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Maj 2009
Posty: 8
Wysłany: 2011-02-05, 08:09   

jak zmienić ikony w nr430bt bo nie mam katalogu shell tylko filebox
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9730
Wysłany: 2011-02-05, 08:15   

Piotrek3218, wyślij ten katalog na przeklej.pl i daj linka to coś wymyślimy.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Piotrek3218
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Maj 2009
Posty: 8
Wysłany: 2011-02-05, 09:02   

nie mogę na przeklej jakiś błąd wywala na speedshare wrzuciłem FileBox download jest tam na dole co czas leci
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9730
Wysłany: 2011-02-05, 10:17   

Piotrek3218, w katalogu FileBox.rar\FileBox\UbitApps\Launcher\IMAGES są pliki o rozszerzeniu *.bgi i *.bti, które BMPkami. Wystarczy, że podmienisz te pliki na bitmapę i będzie działać.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Piotrek3218
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Maj 2009
Posty: 8
Wysłany: 2011-02-05, 12:26   

coś nie chcę mi działać jeszcze pokombinuje a jak zmienić nazwy? np z nawigacja na automapa
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9730
Wysłany: 2011-02-05, 12:53   

Piotrek3218, podpisy możęsz zmienić edytując Hex edytorem np. HxD plik FileBox.rar\FileBox\UbitApps\Launcher\LANG\LANG_POL.BIN
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Administracja nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych,
Administracja Forum nie przekazuje informacji odnośnie użytkowników instytucjom, firmom, osobom prywatnym etc.
Hasła są szyfrowane w bazie danych, a numery IP są tylko i wyłącznie do wglądu Administracji.
Jeżeli znalazłeś na forum wiadomość, która narusza Twoje dobra osobiste, prosimy o kontakt.

Kopiowanie treści forum bez zgody administracji zabronione!

Copyright © 2022 | www.my-navia.pl | ® Wszelkie prawa zastrzeżone


phpBB by przemo