My Navia Strona Główna My Navia


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Navia 2008 problem z uruchomieniem / reanimcaja / backup
Autor Wiadomość
zaiks79
Młodszy Inspektor GPS


Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 6
Wysłany: 2010-04-21, 16:10   NAVIA 2008 -fatal aplication error -explorer.exe

Witam!
Mam problem z nawigacją, navi jest odblokowana plikem autorun.inf, chodziła dobrze aż razu pewnego wyskoczyło podczas startu nawigacji:
FATAL APPLICATION ERROR
Aplication explorer.exe has performed an illegal operation and will be shut down.If the problem persists, contact the program vendor.
Program:explorer.exe
Excepyion: 0xC000001D
Adress: 00037574

Próbowałem przywrócić rejestr ale nic nie daje.Co w tej sytuacji można zrobić...?
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
 
 
slagosz
Młodszy Inspektor GPS


Dołączył: 27 Maj 2010
Posty: 9
Wysłany: 2010-05-27, 19:18   Nie dziala Pomocy!

Witam kolegow i prosze o wyrozumialosc. Mam Navi 2008 z biedronki. Pozyczylem go jakis czas temu koledze i wrocila niesprawna. Wydaje mi sie ze grzebane cos w systemie. A wiec wlanczam pokazuje sie ekran powitalny NAVIA laduje sie kolorowy pasek i tyle. Prosze o pomoc. A i czy jest mozliwosc skasowania wszystkiego i wgrania na nowo zeby bylo tak jak fabrycznie?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18789
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-05-27, 19:26   

Podłącz do kompa i podaj wszystkie foldery.
Sprawdź, jakie pliki masz w folderze navia

Ale najpierw włącz pokazywanie wszystkiego wg http://www.my-navia.pl/vi...p=132186#132186
_________________

 
 
slagosz
Młodszy Inspektor GPS


Dołączył: 27 Maj 2010
Posty: 9
Wysłany: 2010-05-27, 19:38   

http://www.fotosik.pl/pok...2c99349a26.html


Tak to wyglada jak dam Exploruj w programie ActiveSync co dalej?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18789
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-05-27, 19:45   

A co we flash_storage?
Powinien być plik autorun.inf

I włącz pokazywanie rozszerzeń i plików ukrytych. Rozszerzenie pliku daje naprawdę kupę informacji
_________________

 
 
slagosz
Młodszy Inspektor GPS


Dołączył: 27 Maj 2010
Posty: 9
Wysłany: 2010-05-27, 19:49   

Wlaczylem to co mowisz. W folderze flasch storage jest tylko plik autorun inf. A w nim
\Flash_storage\Navia\Menu.exe
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18789
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-05-27, 20:13   

A co nasz w folderze \Flash_storage\Navia ?
Powinny byc 4 pliki - w załaczniku (z mojen Nv35, ale to to samo). Rozpakuj, wrzuć luzem do \Flash_storage\Navia

pliki.zip
Pobierz Plik ściągnięto 312 raz(y) 16,48 KB

_________________

 
 
slagosz
Młodszy Inspektor GPS


Dołączył: 27 Maj 2010
Posty: 9
Wysłany: 2010-05-27, 20:16   

Wlasnie jest problem bo nie mam takiego pliku. Pewnie pokasowal. we flasch storage jest tylko 1 plik autorun.info. Sluchaj a nie dalbys rady przeslac mi tych wszystkich plikow tak zeby mi zadzialala? Albo skad moge to dostac?? AutoMape mam.

[ Dodano: 2010-05-27, 21:20 ]
Wrzucilem jak kazales. Ale chyba jeszcze mu czegos brakuje. Teraz jest bialy ekran i na dole klawisz z napisem "nawigacja" ale dalej sie nic nie dzieje
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18789
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-05-27, 20:23   

Masz pliki w załączniku, utwórz folder Navia we flash_storage i wrzuć pliki do niego. Wystartuje Ci fabryczne menu.
Albo poszukaj czegos w dziale z pulpitami (np AdJa + skrypt startowy na Nv2008 lub VirtualCar + przeróbka skryptu wg opisu ) a w autorun.inf podaj ścieżke dostępu do pliku uruchamiającego pulpit.
_________________

 
 
slagosz
Młodszy Inspektor GPS


Dołączył: 27 Maj 2010
Posty: 9
Wysłany: 2010-05-27, 20:29   

Wszystko zrobilem jak pisales. Klikam "nawigacja" i nic sie nie dzieje. co jest jeszcze nie tak??
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18789
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-05-27, 20:33   

A masz zainstalowana MapęMap? Albo inny program nawigacyjny?
Pisałeś o AM - w pliku menu.ini w wierszu
btn_exe = "\flash_storage\MapaMap30\mapamap3.exe"
podaj ścieżke dostępu do pliku wceAm.exe - wówczas właczysz Automapę.
_________________

 
 
slagosz
Młodszy Inspektor GPS


Dołączył: 27 Maj 2010
Posty: 9
Wysłany: 2010-05-27, 20:47   

No to teraz juz chyba po ptokach. skopiowalem zmienilem sciezke w pliku menu.ini ale nie moge go teraz podmienic w nawigacji.


http://www.fotosik.pl/pok...8aff7362bf.html
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18789
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-05-27, 20:49   

Zapomniałem dodać - najpierw zmień wpis w autorun.inf na
\Windows\explorer.exe
przy właczonym menu nie podmienisz pliku
Potem przywróć oryginalny autorun
_________________

 
 
slagosz
Młodszy Inspektor GPS


Dołączył: 27 Maj 2010
Posty: 9
Wysłany: 2010-05-27, 20:58   

Dobra Windows CE sie wlaczyl. Automapa tez po uruchomieniu z poziomu windows. Ale ja nie chce tego windowsa uzywac. Tylko zeby bezposrednio po wlaczeniu nawigacji wlanczala sie mapa. Tak jak fabrycznie. Jak to mam zrobic kolego?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18789
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-05-27, 21:07   

Cytat:
Zapomniałem dodać - najpierw zmień wpis w autorun.inf na
\Windows\explorer.exe
przy właczonym menu nie podmienisz pliku
Podmień menu.ini
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: