Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2019-06-15, 11:16
Fotoradary TomTom - jak aktywować i skąd wziąć
Autor Wiadomość
muzior 
Waypoint
Założyciel



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 170
Skąd: Kraina Oz
Wysłany: 2007-07-22, 10:28   Fotoradary TomTom - jak aktywować i skąd wziąć

Zapodajcie jakis link do ściągnięcia radarów, suszarek na TomToma, oczywiście na Polskę. ;-) Pozdro
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2021-10-23, 18:25, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
kubba 
Waypoint


Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 17
Wysłany: 2007-08-07, 19:28   

Przylaczam sie do prosby o fotoradary...
 
 
 
rober
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 59
Skąd: Lubin
Wysłany: 2007-08-07, 21:10   

http://rapidshare.com/users/M16TTN
może tu coś znajdziecie

sprawdzone działa
 
 
zbig18
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Lip 2007
Posty: 6
Wysłany: 2007-08-21, 19:02   

Gdzie wgrać katalog z radarami?
 
 
link87 
Waypoint
Navia nv55


Wiek: 34
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 27
Skąd: Brzeziny k.Łodzi
Wysłany: 2007-08-21, 19:26   

zbig18 wydaje mi się że to się wgrywa do katalogu TomTom\Guam
tam gdzie są punkty poi bo to o to chodzi chyba ale wiesz proponuję ściągnąć z tego forum gotowego TomToma z mapą Europy Wschodniej i wgranymi fotoradarami a oto link do tego programu:

http://www.sendspace.com/file/ex5xuz
 
 
 
rober
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 59
Skąd: Lubin
Wysłany: 2007-08-21, 19:41   

do katalogu z mapą ,której używasz.Ja mam mape na sd itam dodałem fotoradary ,puzniej w ustawieniach "włą./wyłą UM" odnajdujesz fotoradary odznaczasz,przechodzisz do "zarzadzaj UM " -Ostrzegaj w pobliżu UM-wybierasz fotoradary ,dzwiek i odległośc I wszystko gra
_________________
Lark 43.1
http://rapideo.pl/rapideoUsers
 
 
zbig18
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Lip 2007
Posty: 6
Wysłany: 2007-08-21, 19:49   

Dzieki za instrukcje już wgrywam ,jutro będę testował
 
 
terakota
Waypoint


Dołączył: 02 Sie 2007
Posty: 15
Wysłany: 2007-08-28, 17:26   

ja uruchomiłem tomtoma z tego linku powyżej i nie mam radarów w poi
pod jaką nazwą ich szukać?
 
 
livefr@g 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 86
Wysłany: 2007-08-28, 22:30   

Na Polskę i nie tylko TUTAJ
_________________

 
 
al41
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Paź 2007
Posty: 10
Wysłany: 2007-11-11, 21:37   

i tu http://poi4am.prv.pl/
 
 
mtr888 
Waypoint
NOKIA 6210 Navigator



Wiek: 42
Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 70
Skąd: Lubin
Wysłany: 2007-12-02, 22:29   

Jak sciagniesz plik spod sygnatury TT zapisuje sie folder o nazwie iGO. Szczerze nie wiem jak i nie mam pewnosci czy jest to faktycznie do TT czy raczej MIO/iGO.
Ktos testowal ??
_________________
NOKIA 6210 Naigator (Nokia Maps)
 
 
 
pppp
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Paź 2007
Posty: 95
Wysłany: 2007-12-19, 09:41   

Tutaj macie największą bazę punktów pomiaru dla polski. Polączyłem wszystkie znane mi dotąt pliki , wyeliminaowałem duplikaty i na czysto jest 4760 punktów. Nie bawiłem się w odróżnianie czy to stacjonarny czy przenośny bo z mojego punktu widzenia jest to bez różnicy. Wszystkie pliczki wrzuccie do folderu z mapą. Dzwięk sonaru pojawi się automatycznie. Ustawcie sobie tylko odległość "do celu"


A tutaj macie program do edycji,scalania i usuwania duplikatów
http://www.poiedit.com/downloads.htm

Nazywa się Poi Edit 2007

Poland_radar.zip
Pobierz Plik ściągnięto 540 raz(y) 112,46 KB

 
 
piranha 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Wiek: 41
Dołączył: 05 Gru 2007
Posty: 53
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-12-20, 01:00   

tu na cały świat ;) i od razu na różne nawigacje do wyboru :D

szukać pod speedcams, traffic control itp

http://www.poiplaza.com/en/countries.html

P.S. A! i mały add on do PoiEdit'a... mozna za jego pomocą usunąć opisy punktów POI, których TomTom i tak nie wyświetla (najwazniejsze są w końcu pozycje punktów)... pliki robią się zdecydowanie mniejsze i sama nawigacja zaczyna chodzić płynniej przy włączonej nawet dużej liczbie wyświtlanych POI...
 
 
pppp
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Paź 2007
Posty: 95
Wysłany: 2007-12-20, 10:39   

Dobra ta stronka co podales. Po polaczeniu mojej bazy ze wskazana baza i wyeliminowaniu duplikatów, ilość radarków wzrosła do 5353.
Tutaj nowa wersja

Poland_radar_5353.zip
Pobierz Plik ściągnięto 598 raz(y) 124,74 KB

 
 
Margot1 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 41
Dołączyła: 02 Sty 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-01-02, 19:31   

Witam, jestem nową użytkowniczką AKIRA, posiadam mapęTomToma i po przeczytaniu w/w opisów usiłuję wgrać FOTORADARY (nie posiadam przy mapie Eastern_Europe_v680.1536 opcji radarów. Są "suszarki" i "radiowozy z kamerą").
Korzystałam z:
- http://www.poiplaza.com/en/countries.html
- skpiowałam Poland_radar_5353.zip"/*

Kopiowałam zarówno do folderu (różne opcje)
- Eastern_Europe_v680.1536
- do katalogu TomTom\Guam - jak sugerowano
próbowałam odszukać w "włą./wyłą UM" i "zarzadzaj UM " i nie pojawia się radary.
Co robię nie tak?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 15