|
My Navia
|
Przesunięty przez: jacekp1313 2014-02-13, 09:50 |
AutoMapa dla Androida |
Autor |
Wiadomość |
jacekp1313
Maestro GPS Samsug+NaviExpert

Pomógł: 529 razy Dołączył: 25 Wrz 2008 Posty: 18790 Skąd: 3City
|
Wysłany: 2012-08-21, 10:55 AutoMapa dla Androida
|
|
|
Cytat: | Producenci pomyślnie zakończyli beta testy aplikacji i udostępnili finalną wersję w Google Play.
AutoMapa Android Polska oferowana jest w modelu subskrypcyjnym. Starter, w cenie 4.99 zł, umożliwia korzystanie ze wszystkich funkcji programu przez 7 dni. W tym czasie można również korzystać z z pełnej nawigacji włącznie z technologią LiveDrive! czyli z nawigacją z uwzględnieniem aktualnej sytuacji drogowej. Po tym okresie użytkownik może, zależnie od swoich potrzeb, wykupić licencje czasową:
- 7 dniową w cenie 19.99 zł,
- 90 dniową w cenie 59.99 zł
- roczną w cenie 119.99 zł
Po wygaśnięciu licencji, użytkownicy mogą nadal korzystać z przeglądarki mapy oraz pełnej bazy Użytecznych Punktów (POI).
AutoMapa Android to najskuteczniejsze połączenie map w technologii off-line i danych drogowych on-line. Mapy dostępne są zawsze. Nawet, gdy nie ma zasięgu ani GSM ani Wi-Fi. Jednak posiadając dostęp do sieci, kierowcy otrzymują wsparcie technologii LiveDrive! pozwalającej na nawigację z uwzględnieniem aktualnej sytuacji drogowej, korków i mechanizmów pozwalających na automatyczną zmianę kierunkowości ulic czy ich czasowe zamykanie i otwieranie.
Udostępniona wersja AutoMapy Android zawiera najdokładniejsze mapy Polski w specyfikacji 2012.06 |
|
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2013-12-21, 18:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
siekier
Młodszy Inspektor GPS inżynier

|
Wysłany: 2012-08-21, 19:04
|
|
|
Podobno w necie można znaleźć już posłodzoną wersję. Instalacja 5MB. Reszta ściągana po wifi |
|
|
|
 |
ELM0
Guru S10

Pomógł: 54 razy Dołączył: 24 Sie 2008 Posty: 1275 Skąd: Ulica Sezamkowa
|
|
|
|
 |
Geoeye
Waypoint Geoeye

|
Wysłany: 2012-08-21, 20:13
|
|
|
Jak narazie wersji finalnej poslodzonej nie znalazlem a szukam juz 2h. Jak to mowia zobaczymy, pozyjemy jak sie rozwinie sytuacja. |
|
|
|
 |
perun
Waypoint HTC HD2 LEO

|
Wysłany: 2012-08-21, 20:18
|
|
|
morfeusz napisał/a: | No to fajnie, że jest już final wersja. Ciekawe czy teraz będzie chodzić na moim HD2 |
A beta3 ściągnięta ze strony AM nie działała ? |
|
 |
topiq
Waypoint Modecom FW MX2 + AM

|
Wysłany: 2012-08-21, 20:18
|
|
|
Mam tą wersję juz po aktualizacji. Ściągnęła program 5,7 MB + mape 1206 ponad 300 MB. Co ciekawe mam teraz obie mapy do wyboru. Starą z bety 3 i nową. Potestuję za te 19,90 zł za 90 dni i się zobaczy cóż aAM warta. Akurat w niedzielę mam wyjazd to odpale obie i porównam aAM z 6.10e na MX2. |
|
|
|
 |
treker
Navi Expert Samsung S4

Wiek: 54 Dołączył: 16 Mar 2009 Posty: 374 Skąd: z kosmosu
|
Wysłany: 2012-08-21, 20:43
|
|
|
topiq napisał/a: | Akurat w niedzielę mam wyjazd to odpale obie i porównam aAM z 6.10e na MX2. |
Kolego, nie obrażaj wersji wAM. Androidowa wersja jeszcze bardzo długo w mojej ocenie nie powinna być porównywana do tej z windowsa, bo jej zwyczajnie do pięt nie sięga. aAM to zacofanie w stosunku do wAM o jakieś 1-1,5 roku aktualizacji. Jestem zmuszony korzystać z aAM już od dawna, bo zwyczajnie zmieniłem telefon. wAM na moim poprzednim sprzęcie HTC HD2 wożę z sentymentu w schowku i tylko dla tego softu nie sprzedałem jeszcze leosia, z resztą za max 400 pln za taki telefon, to szkoda sprzedawać |
|
|
|
 |
topiq
Waypoint Modecom FW MX2 + AM

|
Wysłany: 2012-08-22, 09:27
|
|
|
treker napisał/a: | Kolego, nie obrażaj wersji wAM. |
A od kiedy porównanie obu platform na tej samej trasie to obrażanie którejkolwiek? wAM 6.10e też raz mnie wodziła po okolicach najpierw skrótem omijając Lublin a następnie w połowie zawracając mnie z tego skrótu na Lublin Przez co nadłożyłbym i czasu i km. Na szczęście nie ufam nawigacjom do końca i jeżdzę na znaki drogowe. Ciekaw jestem własnie jak mi policzą obie navi ten sam skrót. Niby mapa ta sama ale wyliczanie może być różne. W samochodzie zazwyczaj wolę montować navi dedykowaną, a fon przydaje sie na dziwnych nieznanych lub słabo oznaczonych (bo okolicznym rolnikom się rurki zawsze przydadzą choćby na ogrodzenie) ścieżkach rowerowych gdzie batera raczej dłużej trzyma niż te 2h Modecoma FW MX2. W tej chwili mam poprostu dylemat czy odnawiać subskrypcję na wAM czy iść w aAM. Mam na to właśnie te pozostałe 80 dni z subskrypcji na aAM. We wrześniu mam przelot na mazury jakieś 500 z hakiem km w jedną strone to też się sprawdzi. Pzdr.
Ed. Dodam jeszcze, że po zmianie fona na andka, nie mam już możliwości korzystać w MX2 z DUN, wszelkie apki na andka nie działają przynajmniej z moim HTC WFS. Stąd też odpada korzystanie z LD i innych udogodnień on-line. We fonie odpalam net i wszystko śmiga. A remontów teraz po trasie od cholery i nie zawsze wiem gdzie akurat coś kopią... Mam nadzieję, że jak się aAM upowszechni, przy włączonym wysyłaniu danych traffica będą o wiele aktualniejsze niż podczas korzystania z wAM. |
|
|
|
 |
treker
Navi Expert Samsung S4

Wiek: 54 Dołączył: 16 Mar 2009 Posty: 374 Skąd: z kosmosu
|
Wysłany: 2012-08-22, 10:16
|
|
|
topiq napisał/a: | treker napisał/a: | Kolego, nie obrażaj wersji wAM. |
A od kiedy porównanie obu platform na tej samej trasie to obrażanie którejkolwiek? |
Nie odczytałeś poprawnie mojego podtekstu jaki się krył w tym cytacie jaki przytoczyłeś A że wersja windowsowa nie jest idealna, to wiadomo powszechnie |
|
|
|
 |
sandra
Navi Expert

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 26 Mar 2009 Posty: 461 Skąd: GORY
|
|
|
|
 |
QbasQ1
GPS Instruktor

Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Cze 2009 Posty: 660 Skąd: sosnowe klimaty
|
Wysłany: 2012-08-22, 14:30
|
|
|
sandra to dobra informacja, dzięki |
_________________ ALGA An50 Pro (480x272) oraz Galaxy S5 - Android 6.0.1
 |
|
|
|
 |
stratus84
Waypoint OnePlus One

|
Wysłany: 2012-08-22, 17:39
|
|
|
Witam. Czy ta wersja posiada inne języki interfejsu np. angielski? Chciałem zapytać również jak wygląda sytuacja z mapami Europy, są już jakieś dostępne lub ewentualnie czy da radę podmienić pliki z wersji AM dedykowanej pod Windowsa CE tak aby wszystko stabilnie i bezbłędnie działało? Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
cross099
Waypoint Dj Tideno

|
Wysłany: 2012-08-22, 18:36
|
|
|
A jakiś sposób na echo w głosie aAM 1.4.1 na Andku 4.1.1 został znaleziony bo jakoś tak mój ICS odmówił posłuszeństa i postanowiłem JB i teraz AM ma podwojony głos. |
_________________ Dj Tideno |
|
|
|
 |
Geoeye
Waypoint Geoeye

|
Wysłany: 2012-08-22, 19:01
|
|
|
stratus84 napisał/a: | Witam. Czy ta wersja posiada inne języki interfejsu np. angielski? Chciałem zapytać również jak wygląda sytuacja z mapami Europy, są już jakieś dostępne lub ewentualnie czy da radę podmienić pliki z wersji AM dedykowanej pod Windowsa CE tak aby wszystko stabilnie i bezbłędnie działało? Pozdrawiam. |
Jak narazie z podmienianiem lipa.Sam próbowałem nie wyznacza długich tras i się mi wiesza programik. Narazie czkamy na posłodzona najnowsza wersje aam. A co do moderatora to nie żebram o cracka tylko badam jak postępują prace. Bez obrazy moderatorze |
|
|
|
 |
morfeusz
Waypoint

|
Wysłany: 2012-08-22, 21:35
|
|
|
Sprawdzał ktoś może na HD2 czy działa? Bo mi beta3 nie działała... :( |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|