My Navia Strona Główna My Navia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-13, 09:50
AutoMapa dla Androida
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert

Wysłany: 2012-08-21, 10:55   AutoMapa dla Androida

Cytat:
Producenci pomyślnie zakończyli beta testy aplikacji i udostępnili finalną wersję w Google Play.

AutoMapa Android Polska oferowana jest w modelu subskrypcyjnym. Starter, w cenie 4.99 zł, umożliwia korzystanie ze wszystkich funkcji programu przez 7 dni. W tym czasie można również korzystać z z pełnej nawigacji włącznie z technologią LiveDrive! czyli z nawigacją z uwzględnieniem aktualnej sytuacji drogowej. Po tym okresie użytkownik może, zależnie od swoich potrzeb, wykupić licencje czasową:
- 7 dniową w cenie 19.99 zł,
- 90 dniową w cenie 59.99 zł
- roczną w cenie 119.99 zł
Po wygaśnięciu licencji, użytkownicy mogą nadal korzystać z przeglądarki mapy oraz pełnej bazy Użytecznych Punktów (POI).
AutoMapa Android to najskuteczniejsze połączenie map w technologii off-line i danych drogowych on-line. Mapy dostępne są zawsze. Nawet, gdy nie ma zasięgu ani GSM ani Wi-Fi. Jednak posiadając dostęp do sieci, kierowcy otrzymują wsparcie technologii LiveDrive! pozwalającej na nawigację z uwzględnieniem aktualnej sytuacji drogowej, korków i mechanizmów pozwalających na automatyczną zmianę kierunkowości ulic czy ich czasowe zamykanie i otwieranie.
Udostępniona wersja AutoMapy Android zawiera najdokładniejsze mapy Polski w specyfikacji 2012.06

Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2013-12-21, 18:22, w całości zmieniany 1 raz  

siekier 
Młodszy Inspektor GPS
inżynier

Wysłany: 2012-08-21, 19:04   

Podobno w necie można znaleźć już posłodzoną wersję. Instalacja 5MB. Reszta ściągana po wifi

ELM0 
Guru
S10

Wysłany: 2012-08-21, 20:08   

siekier napisał/a:
Podobno w necie można znaleźć już posłodzoną wersję. Instalacja 5MB. Reszta ściągana po wifi
cóż na to wskazuje?

Geoeye 
Waypoint
Geoeye

Wysłany: 2012-08-21, 20:13   

Jak narazie wersji finalnej poslodzonej nie znalazlem a szukam juz 2h. Jak to mowia zobaczymy, pozyjemy jak sie rozwinie sytuacja.

perun 
Waypoint
HTC HD2 LEO

Wysłany: 2012-08-21, 20:18   

morfeusz napisał/a:
No to fajnie, że jest już final wersja. Ciekawe czy teraz będzie chodzić na moim HD2

A beta3 ściągnięta ze strony AM nie działała ?

Yanosik albo mandat - wybór należy do Ciebie.

topiq 
Waypoint
Modecom FW MX2 + AM

Wysłany: 2012-08-21, 20:18   

Mam tą wersję juz po aktualizacji. Ściągnęła program 5,7 MB + mape 1206 ponad 300 MB. Co ciekawe mam teraz obie mapy do wyboru. Starą z bety 3 i nową. Potestuję za te 19,90 zł za 90 dni i się zobaczy cóż aAM warta. Akurat w niedzielę mam wyjazd to odpale obie i porównam aAM z 6.10e na MX2.

treker 
Navi Expert
Samsung S4

Wysłany: 2012-08-21, 20:43   

topiq napisał/a:
Akurat w niedzielę mam wyjazd to odpale obie i porównam aAM z 6.10e na MX2.

Kolego, nie obrażaj wersji wAM. Androidowa wersja jeszcze bardzo długo w mojej ocenie nie powinna być porównywana do tej z windowsa, bo jej zwyczajnie do pięt nie sięga. aAM to zacofanie w stosunku do wAM o jakieś 1-1,5 roku aktualizacji. Jestem zmuszony korzystać z aAM już od dawna, bo zwyczajnie zmieniłem telefon. wAM na moim poprzednim sprzęcie HTC HD2 wożę z sentymentu w schowku i tylko dla tego softu nie sprzedałem jeszcze leosia, z resztą za max 400 pln za taki telefon, to szkoda sprzedawać :mrgreen:

topiq 
Waypoint
Modecom FW MX2 + AM

Wysłany: 2012-08-22, 09:27   

treker napisał/a:
Kolego, nie obrażaj wersji wAM.

A od kiedy porównanie obu platform na tej samej trasie to obrażanie którejkolwiek? wAM 6.10e też raz mnie wodziła po okolicach najpierw skrótem omijając Lublin a następnie w połowie zawracając mnie z tego skrótu na Lublin :-/ Przez co nadłożyłbym i czasu i km. Na szczęście nie ufam nawigacjom do końca i jeżdzę na znaki drogowe. Ciekaw jestem własnie jak mi policzą obie navi ten sam skrót. Niby mapa ta sama ale wyliczanie może być różne. W samochodzie zazwyczaj wolę montować navi dedykowaną, a fon przydaje sie na dziwnych nieznanych lub słabo oznaczonych (bo okolicznym rolnikom się rurki zawsze przydadzą choćby na ogrodzenie) ścieżkach rowerowych gdzie batera raczej dłużej trzyma niż te 2h Modecoma FW MX2. W tej chwili mam poprostu dylemat czy odnawiać subskrypcję na wAM czy iść w aAM. Mam na to właśnie te pozostałe 80 dni z subskrypcji na aAM. We wrześniu mam przelot na mazury jakieś 500 z hakiem km w jedną strone to też się sprawdzi. Pzdr.
Ed. Dodam jeszcze, że po zmianie fona na andka, nie mam już możliwości korzystać w MX2 z DUN, wszelkie apki na andka nie działają przynajmniej z moim HTC WFS. Stąd też odpada korzystanie z LD i innych udogodnień on-line. We fonie odpalam net i wszystko śmiga. A remontów teraz po trasie od cholery i nie zawsze wiem gdzie akurat coś kopią... Mam nadzieję, że jak się aAM upowszechni, przy włączonym wysyłaniu danych traffica będą o wiele aktualniejsze niż podczas korzystania z wAM.

treker 
Navi Expert
Samsung S4

Wysłany: 2012-08-22, 10:16   

topiq napisał/a:
treker napisał/a:
Kolego, nie obrażaj wersji wAM.

A od kiedy porównanie obu platform na tej samej trasie to obrażanie którejkolwiek?

Nie odczytałeś poprawnie mojego podtekstu jaki się krył w tym cytacie jaki przytoczyłeś :-) A że wersja windowsowa nie jest idealna, to wiadomo powszechnie :-)

sandra 
Navi Expert

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2012-08-22, 10:24   

topiq napisał/a:
Dodam jeszcze, że po zmianie fona na andka, nie mam już możliwości korzystać w MX2 z DUN, wszelkie apki na andka nie działają przynajmniej z moim HTC WFS
tu masz cos co może ci pomoże :-)
http://www.youtube.com/watch?v=4Wic1S5nzMg tu jest więcej na ten temat
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=34795

QbasQ1 
GPS Instruktor

Wysłany: 2012-08-22, 14:30   

sandra to dobra informacja, dzięki

stratus84 
Waypoint
OnePlus One

Wysłany: 2012-08-22, 17:39   

Witam. Czy ta wersja posiada inne języki interfejsu np. angielski? Chciałem zapytać również jak wygląda sytuacja z mapami Europy, są już jakieś dostępne lub ewentualnie czy da radę podmienić pliki z wersji AM dedykowanej pod Windowsa CE tak aby wszystko stabilnie i bezbłędnie działało? Pozdrawiam.

cross099 
Waypoint
Dj Tideno

Wysłany: 2012-08-22, 18:36   

A jakiś sposób na echo w głosie aAM 1.4.1 na Andku 4.1.1 został znaleziony bo jakoś tak mój ICS odmówił posłuszeństa i postanowiłem JB i teraz AM ma podwojony głos.

Geoeye 
Waypoint
Geoeye

Wysłany: 2012-08-22, 19:01   

stratus84 napisał/a:
Witam. Czy ta wersja posiada inne języki interfejsu np. angielski? Chciałem zapytać również jak wygląda sytuacja z mapami Europy, są już jakieś dostępne lub ewentualnie czy da radę podmienić pliki z wersji AM dedykowanej pod Windowsa CE tak aby wszystko stabilnie i bezbłędnie działało? Pozdrawiam.

Jak narazie z podmienianiem lipa.Sam próbowałem nie wyznacza długich tras i się mi wiesza programik. Narazie czkamy na posłodzona najnowsza wersje aam. A co do moderatora to nie żebram o cracka tylko badam jak postępują prace. Bez obrazy moderatorze :mrgreen:

morfeusz 
Waypoint

Wysłany: 2012-08-22, 21:35   

Sprawdzał ktoś może na HD2 czy działa? Bo mi beta3 nie działała... :(

Odpowiedz do tematu