|
My Navia
|
NaviExpert |
Autor |
Wiadomość |
mathlock
Azymut

|
Wysłany: 2011-05-27, 10:48 NaviExpert
|
|
|
Pojawiła się już nowa wersja nawigacji NaviExpert. Aplikacja NaviExpert nie wymaga specjalnego urządzenia i możemy ją zainstalować na smartfonie.
Wersja 6.2 nawigacji NaviExpert została udoskonalona m.in. o wybieranie głosowe i informacje z Wikipedii. Bardzo ciekawym rozwiązaniem są też komunikaty głosowe o przekroczeniu prędkości. Aby korzystając z tej funkcji nawigacja zbytnio nie uprzykrzała nam życia możemy ustawić zakres tolerancji dla przekroczenia prędkości.
Obok nowej wersji NaviExpert wprowadził także niższe ceny pakietów: pakiet NaviPlan Polska na 12 miesięcy kosztuje teraz 69 zł (wcześniej 99 zł) i pakiet NaviPlan Polska i Europa na 24 miesiące za 149 złotych (cena standardowa wynosiła 199 zł). Jednak nowe, niższe ceny są aktualne tylko do 29 maja. |
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2021-11-11, 07:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
dasior591
Maestro GPS GoClever 5065FMBT

Pomógł: 279 razy Wiek: 31 Dołączył: 07 Cze 2008 Posty: 8266 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2011-05-27, 11:47
|
|
|
PL sie nie opłaca
PS. przenoszę do Newsow. |
_________________ Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij |
|
|
|
 |
ygreko
Waypoint

|
Wysłany: 2011-05-27, 21:05
|
|
|
Mam czasami takie przemyslenia o automapie, ze jest programowana przez amatorow i zawiera mase bledow. Ale to, co pokazal naviexpert to jest po prostu masakra...
Zainstalowalem go na htc hd2 - musialem to robic dwa razy, bo za pierwszym po prostu sie nie zainstalowal, za drugim juz ok. Uruchomilem jednoczesnie dwie nawigacje: naviexpert i automape. Byly to godziny porannego szczytu na doskonale znanej mi trasie. Od poczatku uznalem, ze to co proponuje naviexpert to dziwna trasa (przez srodek korkow), zas automapa proponowala trase, ktora sam bym wybral, znajac warunki. Niestety dla naviexperta, moje przewidywania sie sprawdzily i zamiast 35 minut jechalem ponad godzine, z uwagi na wpuszczenie mnie w zakorkowana trase. Automapa z live drive juz raczej tak masakrycznie w maliny nie wpuszcza, chociaz tez ma swoje problemy.
Kolejnego dnia zaczalem testowac samego naviexperta -- niestety, co kilka minut gubil sygnal gps i musialem wylaczac i wlaczac aplikacje.
Podsumowujac: nie wiem gdzie zapodzial sie dobry algorytm wyznaczania trasy przez naviexperta - przeciez to pierwsza taka nawigacja z zywymi danymi; niestety jakosc programowania jest slaba. Dodatkowo interfejs jest po prostu tragiczny i nieuzywalny. Plusem jest dobra baza punktow poi, ale mimo to nie uwazam, aby naviexpert byl programem wartym uzywania, zwlaszcza przy zabojczych za dostarczany poziom cenach. |
|
|
|
 |
bpjl
Waypoint

Pomógł: 1 raz Dołączył: 31 Maj 2008 Posty: 176 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2011-06-15, 08:54 NaviExpert - wydobywanie głosów
|
|
|
Czy ktoś orientuje się w jakich katalogach i plikach są przechowywane głosy z NaviExperta na androida? Czy wogóle one są gdzieś przechowywane czy pobierane na bieżąco? |
Ostatnio zmieniony przez BladeX 2011-08-15, 16:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
BladeX
Maestro GPS Kamil

Pomógł: 730 razy Wiek: 112 Dołączył: 22 Gru 2008 Posty: 9730
|
|
|
|
 |
bpjl
Waypoint

|
Wysłany: 2011-06-15, 15:18
|
|
|
własnie tam sobie grzebałem i tylko tam znalazłem jakieś pliki:
Cytat: | -locale.file.1.rsr
-locale.file.rsh
-mp.extres
-mp.extresver
-mp.maplist
-mp.points
-mp.recent.points
-mp.registry
-mp.routing
-mp.tripinfo
-nx.active.waypoint
-nx.bgmap.0
-nx.lan.cat
-nx.lnd.flt
-nx.net.mgr
-nx.odometer
-nx.poi.icons
-nx.props
-nx.reginfo.1.rsr
-nx.reginfo.bak.1.rsr
-nx.reginfo.bak.rsh
-nx.reginfo.rsh
-nx.spl.inf.1.rsr
-nx.spl.inf.rsh
-nx.triptypes
-nx.waypoints
-nx.waypoints.dates
-POI.CATS.SETTINGS
-PROF.CAT.SETTINGS
-rs.metadata
-serv.mess.pers
-snd.hash.rs
-snd.smp.rs |
Z racji nazwy to jedynie snd.hash.rs (41B) snd.smp.rs (17,1kB) można chyba posądzić o jakieś koneksje z dźwiękiem ale wydają sie jakieś malutkie strasznie |
|
|
|
 |
BladeX
Maestro GPS Kamil

|
|
|
|
 |
bpjl
Waypoint

|
Wysłany: 2011-06-15, 19:09
|
|
|
Nic z tego |
|
|
|
 |
BladeX
Maestro GPS Kamil

|
|
|
|
 |
Bober999
Azymut

|
Wysłany: 2011-08-03, 22:51
|
|
|
Hey i jak wie ktos już czy i gdzie są zapisane głosy w naviexpercie ? |
|
|
|
 |
dasior591
Maestro GPS GoClever 5065FMBT

Pomógł: 279 razy Wiek: 31 Dołączył: 07 Cze 2008 Posty: 8266 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2011-08-03, 23:01
|
|
|
Sam jestem ciekaw gdzie sa zapisywane i jak je przerobić na jakiś normalny format żeby potem do innych programów navigacyjnych pasowało. |
_________________ Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij |
|
|
|
 |
BladeX
Maestro GPS Kamil

|
Wysłany: 2011-08-15, 14:50
|
|
|
Już zgrałem wszystkie darmowe głosy(Urszule, Piotr, Elzbieta), ale ktoś by musiał je poprzerabiać(jedna cała papka do podzielenia i złożenia od nowa do innego formatu).
Plik znajdował się w \data\data\com.naviexpert.NaviExpert\files\mp.extres i ważył 263 KB(największy plik)
Resztę głosów podejrzewam, że też się da zgrać, ale potrzebowałbym licencji. (Może ktoś udostępni na godzinkę, jeśli się da, dane licencyjne? Nie będe korzystął z programu. Tylko pobiorę głos)
[ Dodano: 2011-08-15, 15:04 ]
Do przerobienia wszystkie darmowe: http://chomikuj.pl/qwemomaps/NE
VLC odtwarzał mi plik bez edycji (bez kasowania jakiś nagłówków) |
_________________ Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW |
|
|
|
 |
bpjl
Waypoint

|
|
|
|
 |
BladeX
Maestro GPS Kamil

|
Wysłany: 2011-08-15, 17:53
|
|
|
Podpmiana pliku mp.extres w telefonie pozwala uruchomić dowolny głos nawet nie licencjonowany. Trzeba jednak zamknąć aplikacje i podmienić głos, bo inaczej będzie korzystać z pliku z RAMu.
A i ciekawostka następna. Podczas nawigacji w katalogu \data\data\com.naviexpert.NaviExpert\files\ tworzą się pliki fo*.audio, który już jest cała sekwencją audio zlepiona z kilku części |
_________________ Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW |
|
|
|
 |
bpjl
Waypoint

|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|