Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Manta GPS570 czy jest sposób na odblokowanie ?
Autor Wiadomość
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 186 razy
Wiek: 30
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4568
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-11-20, 13:09   

xludek napisał/a:
wrzucony katalog 'explorer.exe'
W sumie to on Ci nie jest potrzebny, ustawiasz ścieżkę w urządzeniu do programu nawigacyjnego, w każdej chwili możesz zmienić program nawigacyjny.
xludek napisał/a:
to mam zainstalować automapę
Zainstaluj na karcie SD
w ustawieniach wybierz \SDMMC\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2401
Skąd: Google
Wysłany: 2016-11-20, 13:09   

xludek, skorzystaj z poradnika bo widzę że kombinujesz jak koń pod górę jeśli chodzi o AM.

Nie wiem po co chcesz odblokowywać urządzenie skoro ma wybór ścieżki.
_________________
Poradniki
 
 
xludek
Waypoint


Dołączył: 29 Lip 2016
Posty: 23
Wysłany: 2016-11-20, 13:24   

Dla mnie jest sprawa oczywista, ustawiam sciezke AM ale jak podepne karte do urzadzenia wyrzuca mnie na ekran jak wyzej czyli BECKER (AutoMapaEU Nawigacja Becker) i nic dalej nie da się zrobić pytam why ? :D

Robiłem niedawno go clever na tej samej automapie, to samo menu chyba i poszlo w moment. Tu zacząłem od ustawienia ścieżki od razu, ale automapa zainstalowana w czytniku nie widniała w momencie wybierania ścieżki więc dlatego zacząłem kombinować @Google :)
Ostatnio zmieniony przez xludek 2016-11-20, 13:28, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 186 razy
Wiek: 30
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4568
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-11-20, 13:26   

xludek napisał/a:
wyrzuca mnie na ekran jak wyzej.
I wtedy kliknij przycisk "NAWIGACJA" powinna uruchomić się AM.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
xludek
Waypoint


Dołączył: 29 Lip 2016
Posty: 23
Wysłany: 2016-11-20, 13:29   

Może nie ta automapa ? nie sądzę, instalacja przebiega pomyślnie chce ustawić cały czas ścieżkę do AM, jak mam explorer.exe to mogę ustawić bo widzę Residentalflash i SDMMC a jak jest automapa to nie ma nic ?
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 845
Wysłany: 2016-11-20, 13:33   

xludek napisał/a:
jak mam explorer.exe to mogę ustawić bo widzę Residentalflash i SDMMC a jak jest automapa to nie ma nic ?

Instalujeszagodnie z poradnikiem instalacji AM? Cozaznaczczasz podczas instalacji AM?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 186 razy
Wiek: 30
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4568
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-11-20, 13:33   

xludek napisał/a:
Może nie ta automapa ?
Wszystko okey jest.
xludek napisał/a:
jest automapa to nie ma nic ?
To tak ma być, jak wolisz przez explorer.exe, to też tak może być.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
xludek
Waypoint


Dołączył: 29 Lip 2016
Posty: 23
Wysłany: 2016-11-20, 13:37   

Instaluje AM przez czytnik usb/microsd na karcie wybieram kartę pamięci i leci nie zmieniam więcej nic :)
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 186 razy
Wiek: 30
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4568
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-11-20, 13:39   

xludek napisał/a:
leci nie zmieniam więcej nic :)
Wybierz opcje Zaawansowane, a dalej instalator Ciebie poprowadzi.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
xludek
Waypoint


Dołączył: 29 Lip 2016
Posty: 23
Wysłany: 2016-11-20, 13:46   

Nie jestem laikiem w nawigacjach, ale rzadko to robię, trochę sprzętu w życiu naprawiłem :)

Co do instalacji to odfajkowuje rejestrecje, wybieram jezyk polski , lektora i trwa instalacja.
AM dedykowana dla manty 520, chyba na 570 też będzie działać.

Teraz uruchamiam mantę, ustawienia wpinam kartę z AM i chcę ustawić ścieżkę to wyrzuca mi ekran główny jak w 2 poście BECKER ....robię jeszcze raz z opcją zaawansowane.
Ostatnio zmieniony przez xludek 2016-11-20, 13:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2401
Skąd: Google
Wysłany: 2016-11-20, 13:48   

xludek napisał/a:
Nie jestem laikiem w nawigacjach, ale rzadko to robię, trochę sprzętu w życiu naprawiłem :)
A usunąłeś pozostałości po poprzedniej instalacji we wszystkich folderach pamięci wewnętrznej ?
_________________
Poradniki
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 845
Wysłany: 2016-11-20, 13:51   

xludek napisał/a:
Nie jestem laikiem w nawigacjach, ale rzadko to robię, trochę sprzętu w życiu naprawiłem

Ale sądząc po opisach w tym przypadku coś robisz źle skoro Ci nie wychodzi, i trzeba dojść co, gdzie popełniasz błąd, aby wiedzieć co doradzić... :mrgreen:
 
 
xludek
Waypoint


Dołączył: 29 Lip 2016
Posty: 23
Wysłany: 2016-11-20, 13:53   

@Google nie usuwałem nic, nie zajmuje się zawodowo nawigacjami, dlatego zaglądam na forum i pytam. Co mogę usunąć zrobić foto skąd usunąć i co mogę ?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 186 razy
Wiek: 30
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4568
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-11-20, 13:54   

xludek napisał/a:
Co mogę usunąć
Wszystko co jest związane z Automapą.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 845
Wysłany: 2016-11-20, 13:55   

xludek napisał/a:
robię jeszcze raz z opcją zaawansowane.

Jeżeli instalujesz na kartę w czytniku kart to może nie wybieraj żadnego dodatku do sprzętu, może spróbuj i wszystko "pójdzie"...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11