Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Manta GPS570 czy jest sposób na odblokowanie ?
Autor Wiadomość
xludek
Waypoint


Dołączył: 29 Lip 2016
Posty: 23
Wysłany: 2016-11-20, 10:03   Manta GPS570 czy jest sposób na odblokowanie ?

Witam,
posiadam mantę GPS570 i chciałbym ją odblokować.
Sposób z "explorer.exe" nie działa na karcie 2 gb.
Prosiłbym o wskazówkę co należy zrobić ?

pozdr
xludek
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 186 razy
Wiek: 30
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4568
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-11-20, 11:04   

Po co chcesz odblokowywać, Manta 570 posiada wybór ścieżki do programów.
xludek napisał/a:
co należy zrobić ?
Wklej na kartę SD explorer.exe, w ustawieniach urządzenia wskaż ścieżkę do niego, uruchom z przycisku "nawigacja".
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
xludek
Waypoint


Dołączył: 29 Lip 2016
Posty: 23
Wysłany: 2016-11-20, 11:09   

W tym momencie z opcji "USB" zaptaszkowałem opcję activesync, uruchamia się non stop nawigator fabrycznie zainstalowany. Wgrywam na kartę poprzez czytnik usb/microsd automapę zobaczę czy będę miał dostęp do menu :)


ps. nie chcę nic usuwać z nawigacji, żeby nic nie namieszać. Od przypadku do przypadku zajmuje się navi i dlatego wolę zapytać :)

Wydaje mi się, że trzeba zainstalować activesync
pokazuje się taki ekran, po podłączeniu do laptopa nie mam dostępu do pamięci wew

obraz

Poprzednio wgrałem automapę, i chcąc wybrać ścieżkę, nie miałem dostępu do karty SD stąc moje pytanie o odblokowanie ? czyżby zabrakło 'explorer.exe' ?
Ostatnio zmieniony przez xludek 2016-11-20, 11:29, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 186 razy
Wiek: 30
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4568
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-11-20, 11:27   

xludek napisał/a:
nie chcę nic usuwać z nawigacji, żeby nic nie namieszać
Nic nie musisz usuwać, wystarczy tylko wskazać ścieżkę do programu w ustawieniach urządzenia.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
xludek
Waypoint


Dołączył: 29 Lip 2016
Posty: 23
Wysłany: 2016-11-20, 11:30   

Teraz nie mam dostępu do ustawień, cały czas ten ekran bądź po wyjęciu karty microsd mam nawigatora, instalować activesync ?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 186 razy
Wiek: 30
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4568
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-11-20, 11:33   

Do ustawień urządzenia nie potrzeba połączenia z PC. Włącz urządzenie i kliknij przycisk "USTAWIENIA"
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
xludek
Waypoint


Dołączył: 29 Lip 2016
Posty: 23
Wysłany: 2016-11-20, 11:36   

Wszystko rozumiem, ale cały czas uruchamia się nawigator i nie mam dostępu do menu. jak wyjść z mapy i mieć menu ?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 186 razy
Wiek: 30
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4568
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-11-20, 11:41   

xludek napisał/a:
ale cały czas uruchamia się nawigator
Uruchom normalnie navigator, potem go zamknij i wejdź w ustawienie i od-ptaszkuj "AUTOSTART"
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
xludek
Waypoint


Dołączył: 29 Lip 2016
Posty: 23
Wysłany: 2016-11-20, 11:54   

Nie mam zamknij nawigację żeby przejść do menu, albo czegoś nie wiem.

obraz

Już dodałem przycisk wyłącz :)

Kolejno sformatowałem kartę
dodałem explorer.exe
Wybrałem jako ścieżkę 'explorer.exe'
Kolejno przycisk "Nawigacja" mam dostęp do karty wgrywam automapę.
Ostatnio zmieniony przez xludek 2016-11-20, 12:05, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 186 razy
Wiek: 30
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4568
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-11-20, 12:01   

xludek napisał/a:
Już dodałem przycisk wyłącz :)
Teraz wejdź w ustawienia i wybierz ścieżkę do programu i od-ptaszkuj "AUTOSTART"
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
xludek
Waypoint


Dołączył: 29 Lip 2016
Posty: 23
Wysłany: 2016-11-20, 12:07   

Zaraz się okaże czy wszystko działa....

ścieżka do mapy \SDMMC\EXPLORER.EXE
Jak kliknę w przycisk nawigacja
to mam dwa przyciski:

EXPLORER i znak MAPY z celem ? automapa nie startuje co trzeba zrobić ?
W ścieżce coś zmieniamy, czy zaptaszkować autouruchamianie mapy ?
zainstalowałem automapę z kartą podpiętą do manty tam też był katalog 'explorer.exe'
Co należy zrobić jeszcze ? :)
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 845
Wysłany: 2016-11-20, 12:46   

xludek napisał/a:
zainstalowałem automapę z kartą podpiętą do manty tam też był katalog

Instalowałeś "na urządzenie" czy jako "na kartę SD"?
 
 
xludek
Waypoint


Dołączył: 29 Lip 2016
Posty: 23
Wysłany: 2016-11-20, 12:48   

I to ma sens :) jako karta sd z przyzwyczajenia ze na czytnik usb.

Inne pola do wyboru nie pozwalają zainstalować automapy ?
Ostatnio zmieniony przez xludek 2016-11-20, 12:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 186 razy
Wiek: 30
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4568
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-11-20, 12:50   

xludek napisał/a:
czy zaptaszkować autouruchamianie mapy ?
Tego nigdy nie rób :!: Można uwalić urządzenie.
W ustawieniach ustaw ścieżkę do AM AutoMapa EU/automapa.exe i kliknij przycisk "NAWIGACJA" i wtedy uruchomi się AM.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
xludek
Waypoint


Dołączył: 29 Lip 2016
Posty: 23
Wysłany: 2016-11-20, 12:56   

To proszę jeszcze o rozwianie moich wątpliwości.
Czyli jak mam kartę sformatowaną wrzucony katalog 'explorer.exe'
Instaluje automapę w czytniku usb jako na kartę
A i czy ma nadal być explorer.exe czy on jest automatycznie usuwany przy instalacji.
Dlaczego jeśli jest automapa na karcie to nie ma nic do wyboru jeśli chce ustawić ścieżkę, brakuje explorer.exe ?

tak myślę, że automapa nie dedykowana do manty ?
'AutoMapa.6.19.1602.FINAL
jest dla tej Manta GPS 520 AutoStart więc i do 570 powinna pasować ?

Jestem w menu, jak wepne karte to wyskakuje mi ekran jw nie moge wybrac sciezki
Ostatnio zmieniony przez xludek 2016-11-20, 13:16, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 14