Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Fujitsu Siemens - czy wydoli.
Autor Wiadomość
Ranid 
Waypoint



Dołączył: 25 Maj 2010
Posty: 41
Wysłany: 2014-10-29, 06:51   Fujitsu Siemens - czy wydoli.

Mam Neostrade szybkość 10 ale teraz namawiają mnie żeby wziąć do 80 za niewielką dopłatą,czy ten mój model pociągnie tą większą prędkość.
Model AMILO Pro V2085
Kod:
Procesor     Pentium M 740 (1.73 GHz)
2 MB, FSB 533 MHz
Chipset płyty     i915GM
Pamięć     1GB DDR2  SO-DIMM
max 2048 MB
Matryca     15.4" TFT WXGA 1280 x 800
Dysk     80 GB Serial ATA 5400 obr./min
Napęd optyczny     DVD+/-RW Super Multi (DL)
Karta graficzna     Zintegrowana grafika
GMA 900 do 128 MB
Karta dźwiękowa     ADI AD1986A
Kompatybilny z SB Pro
Wbudowane głosniki 1.5
Komunikacja     WiFi 802.11b/g
Realtek 10/100/1000 Mb/s
Fax-modem 56 kb/s V90
Urządzenie wskazujące     Klawiatura
Touch Pad z 2 przyciskami i scrollem
Porty pozostałe     4 x USB 2.0
1 x port IEEE 1394 (FireWire)
1 x RJ11
1 x RJ45
1 x VGA (D-Sub)
1 x PCMCIA 2.1
1 x Line-in mini-jack
1 x Line-out mini-jack
1 x Microphone-in mini-jack
Czytnik kart     MMC, SD, MS
Kamera video     Nie


[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2014-10-29, 17:46 ]
Używaj opcji [Code]. Poprawiłam
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2014-10-29, 17:44, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2392
Skąd: Google
Wysłany: 2014-10-29, 09:27   

Ranid napisał/a:
szybkość 10
Mb/s ?

Cóż za pytanie:
Ranid napisał/a:
czy ten mój model pociągnie tą większą prędkość.


A czemu ma nie pociągnąć skoro piszesz że ma:
Ranid napisał/a:
Realtek 10/100/1000 Mb/s


Napisz ile masz obecnie pamięci RAM bo to co tu skopiowałeś z jakiejś strony nie odzwierciedla stanu w twoim laptopie.
_________________
Poradniki
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4561
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-10-29, 17:47   

Ranid napisał/a:
szybkość 10 ale teraz namawiają mnie żeby wziąć do 80
Stacjonarny czy mobilny ?
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Ranid 
Waypoint



Dołączył: 25 Maj 2010
Posty: 41
Wysłany: 2014-10-29, 18:30   

Stacjonarny [Neostrada--teraz w Orange] RAM ma 1024 MB,nie znam się za bardzo ale koledzy mówią że jak ma stare bebechy to mu nic specjalnie większa szybkość nie pomoże.Czasami jak zmierzę to z 10 Mb/s jest 3-5 Mb/s dla tego mam możliwość zwiększyć do 80Mb/s ale czy to pomoże.Wiąże się to jeszcze z wymianą nowego routera i przyjazdu montera z Orange.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4561
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-10-29, 18:42   

Ranid napisał/a:
10 Mb/s jest 3-5 Mb/s dla tego mam możliwość zwiększyć do 80Mb/s
Na stacjonarnym nie uzyskasz prędkości 80Mb/s nie ma takiej możliwości przepustowości na łączu, chyba, że na światłowodach.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2392
Skąd: Google
Wysłany: 2014-10-29, 20:22   

Ranid napisał/a:
Czasami jak zmierzę to z 10 Mb/s jest 3-5 Mb/s dla tego mam możliwość zwiększyć do 80Mb/s ale czy to pomoże
A czym mierzysz?

Ranid napisał/a:
ale koledzy mówią że jak ma stare bebechy to mu nic specjalnie większa szybkość nie pomoże.
To w końcu chcesz mieć szybszy internet czy komputer?

Komputera nie przyspieszysz prędkością neta. Tak jak napisała ___Olivia_, Jeśli masz światłowód możesz uzyskać nawet taką prędkość:

_________________
Poradniki
 
 
Ranid 
Waypoint



Dołączył: 25 Maj 2010
Posty: 41
Wysłany: 2014-10-30, 05:06   

___Olivia_ napisał/a:
Na stacjonarnym nie uzyskasz prędkości 80Mb/s nie ma takiej możliwości przepustowości na łączu, chyba, że na światłowodach.
Wystarczyło by żeby było 20Mb/s to jak spadnie o połowę to 10 wystarczy mi.Sąsiad ma też laptopa 8 letni i pokazuje 46 Mb/s minimalnie chodzi szybciej.Na razie dam sobie spokój chyba że nowy laptop.
Google napisał/a:
To w końcu chcesz mieć szybszy internet czy komputer?
I to i to.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4561
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-10-30, 19:57   

Ranid,
Złóż reklamacje u swojego dostawcy neta, skoro masz umowę na 10mb/sek to ma być 10 mb/sek, a nie 3-5 mb/s Chyba że nie masz takiej przepustowości na łączu więcej jak 5mb/sek. Bebechy urządzenia nie mają nic wspólnego do szybkości neta.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11