My Navia Strona Główna My Navia


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 14:45
Navroad VIVO S6 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
feiran
Waypoint


Dołączył: 10 Cze 2014
Posty: 19
Wysłany: 2014-07-17, 16:16   

andreas1 napisał/a:
Witam
Jest nowe oprogramowanie do Vivo s6
http://navroad.com/files/do-pobrania/
Pozdrawiam


Czy update oprogramowania poprawia znacząco jego współpracę z AM ????
 
 
FISHBONE89 
Waypoint



Dołączył: 03 Wrz 2008
Posty: 49
Skąd: Polska
Wysłany: 2014-07-17, 16:39   

Aktualizacja została wycofana, więcej info tutaj:
http://www.my-navia.pl/vi...p=434569#434569
 
 
bananag
Waypoint


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 30
Wysłany: 2016-03-23, 20:25   

Witam

Ja mam z kolei śmieszny problem, ponieważ owe urządzenie odpala mi AM, ale pokazuje komunikat, że trzeba go zarejestrować, mimo że odnaczam rejestrację przy instalacji tak jak zawsze. Przy innych urządzeniach AM lata mi na crackowanej licencji, a tutaj błąd. Nie wiem już naprawdę o co chodzi.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18789
Skąd: 3City
Wysłany: 2016-03-23, 20:31   

Patch Navroad zaznaczyłes?

P.S. Przeniosłem z " Navroad VIVO S6"
_________________

 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS
Administrator



Pomogła: 188 razy
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4577
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-03-23, 20:31   

W patcherze zaznacz Patch Navroad.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
bananag
Waypoint


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 30
Wysłany: 2016-03-23, 22:23   

Witam

Dziękuję za przerzucenie wątku. Tak instalowałem z Patchem. Zmienia to, że AM startuje z pozycji GPS Menu. Jednak dalej prosi o rejestrację, w związku z czym nie działa. Z kolei IGO idzie odpalić przez Explorera w ustawieniach.

Zastanawiam się jak dojść do tego, aby otworzyć plik który linkuje tam chociażby GPS ikonkę.

Jedna z bardziej dziwnych nawigacji, jaką miałem.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18789
Skąd: 3City
Wysłany: 2016-03-24, 06:50   

Patchujesz przed instalacją, czy po?
Podczas instalacji zaznaczasz jakis dodatek?
_________________

 
 
bananag
Waypoint


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 30
Wysłany: 2016-03-24, 09:11   

Mam wersje zpatchowaną, wystarczy zainstalować.
W 6.18 dodatek wybiera się na poczatku instalacji, w 6.19 samo instaluje wszystkie dodatki.
Obydwie wersje działały na innych urzadzeniach. Moze jakiś oddzielny patcher?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18789
Skąd: 3City
Wysłany: 2016-03-24, 09:36   

Cytat:
Mam wersje zpatchowaną, wystarczy zainstalować.
Użyj czystej

bananag napisał/a:
w 6.19 samo instaluje wszystkie dodatki.
Przy wyborze dodatków patchuj po instalacji
_________________

 
 
wojtek1234321
GPS Instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 839
Wysłany: 2016-03-24, 09:44   

bananag napisał/a:
w 6.19 samo instaluje wszystkie dodatki.

Tu chyba się mylisz, jeżeli podczas instalacji wybierzesz opcję "zaawansowana" masz możliwość wyboru wszystkich "dodatkowych" opcji instalacji...
http://www.my-navia.pl/vi...ghlight=#461139
Ostatnio zmieniony przez wojtek1234321 2016-03-24, 12:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18789
Skąd: 3City
Wysłany: 2016-03-24, 09:54   

Chyba nie ten autor cytatu...
Poza tym - co innego "samodzielnie określ parametry instalacyjne", a co innego "samo instaluje wszystkie dodatki"
_________________

 
 
bananag
Waypoint


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 30
Wysłany: 2016-03-24, 10:23   

Jedno jest pewne, wszystko robię dobrze, bo na wszystkich pozostałych działało tutaj z kolei prosi o rejestrację.

Nie można zmienić ścieżki, IGO odpala przez Explorer. Wersja oprogramowania którą mam to wersja 4.

Dziękuję wszystkim za pomoc, chyba jednak nie da się nic zrobić.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9605
Skąd: znikąd
Wysłany: 2016-03-24, 11:54   

bananag napisał/a:
na wszystkich pozostałych działało
Na wszystkich pozostałych Navroadach, czy zupełnie innych firmach?

bananag napisał/a:
chyba jednak nie da się nic zrobić.
A tego próbowałeś?
jacekp1313 napisał/a:
Użyj czystej
jacekp1313 napisał/a:
patchuj po instalacji
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
wojtek1234321
GPS Instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 839
Wysłany: 2016-03-24, 12:45   

jacekp1313 napisał/a:
Chyba nie ten autor cytatu...

No faktycznie, nie wiem co się "pochrzaniło", miał być "bananag"...
 
 
bananag
Waypoint


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 30
Wysłany: 2016-03-24, 16:04   

Udało mi się zalinkować ikonkę GPS pod IGO. Automapa nie wiedzieć czemu chciała rejestracji.
W celu przypisania ikony GPS do innej aplikacji należy manualnie edytować np. za pomocą systemowego Notatnika plik navroadmaps.lnk i wrzucić na kartę pamięci.

Ukaże nam się zapis: „49#"\SDMMC\NavRoadMap\nrm.exe"”. W miejsce kropek należy wpisać ciąg dalszy ścieżki do Pańskiego programu oraz zapisać plik.

49 to ilosć znaków, więc liczymy nasze. Liczymy od \ pomijając spacje, kropki i cudzysłów.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: