My Navia Strona Główna My Navia


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 14:45
Navroad VIVO S6 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
biperek
Waypoint


Dołączył: 08 Cze 2014
Posty: 54
Wysłany: 2014-06-27, 21:34   

no_taki napisał/a:

...
Cos Ci się kolego albo wersje, albo programy pomyliły
Najnowsza wersja AM to 6.16 (1406 )
...


1406 to wersja mapy (chyba Polski)
6.16.2 (2343) to wersja programu
 
 
edii1981
Azymut


Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-06-27, 22:03   

Witam ponownie.

A wiec tak jak obiecałem przetestowałem najnowszą AutoMape 6.16 (1406) niby tą po poprawkach podczas podroży po Czechach i w przypadku mojego Peiyinga nic nie pomogło.
Przez pierwsze 650 km zmroziło mi tylko 16 razy ekran, najgorsze ze 4 razy w centrum Pilzna, a wiec po co mi taki program do nawigacji żebym musiał na zastavkach stawać żeby się ekran odwiesił. Żałuje ze przedłużyłem subskrypcje. Resztę drogi 550 km przełączyłem na igo primo i poszła droga jak z płatka. Więc mi pozostaje tylko zarazie igo. Mam tylko pytanko czy ktos wie gdzie kupić orginalną wersie iGo Primo z najnowszymi mapami? Ewentualnie gdzie znaleźć najnowsze mapy? ( w celu dogłębnego przetestowania ;)).

Dobrze ze chociaż na waszych navroad-ach już nie mrozi.

Pozdrawiam
 
 
backdraft
Młodszy Inspektor GPS


Dołączył: 11 Cze 2014
Posty: 14
Wysłany: 2014-06-28, 15:47   

ludzie co wy robicie, toż po włączeniu powinno wszystko działać i już.
 
 
biperek
Waypoint


Dołączył: 08 Cze 2014
Posty: 54
Wysłany: 2014-06-28, 19:01   

backdraft napisał/a:
ludzie co wy robicie, toż po włączeniu powinno wszystko działać i już.


No powinno. Rozumiem, że u ciebie śmiga jak złoto. Masz porównanie z jakimś innym sprzętem ?
 
 
backdraft
Młodszy Inspektor GPS


Dołączył: 11 Cze 2014
Posty: 14
Wysłany: 2014-06-28, 22:25   

Mam NR 470 i AM śmiga aż miło pomimo że na stronie www automapy został zakwalifikowany jako nie mający certyfikatu, ma tylko jedną wadę bo uszkodziły mi się piksele w jednym miejscu i już przymierzałem się do zakupu tylko, że zajrzałem tu i masz babo placek.
 
 
feiran
Waypoint


Dołączył: 10 Cze 2014
Posty: 19
Wysłany: 2014-06-29, 00:11   Nevroad Vivo 64 a TomTom

Ciekawe jak wyglądała by współpraca NR Vivo S6 z mapami TomTom ?
Czy jest duży problem z instalacją ?
 
 
biperek
Waypoint


Dołączył: 08 Cze 2014
Posty: 54
Wysłany: 2014-06-29, 09:50   

backdraft napisał/a:
NR 470 i AM śmiga aż miło .
A dyskusja i omawiane problemy dotyczą serii S6. Z urządzeniami tymi są problemy odkąd weszły na rynek. Niestety utwierdzam się w przekonaniu, że komponenty urządzeń zdające egzamin we wcześniejszych modelach, nie dają sobie rady w serii S6 przy bardziej wyśrubowanych parametrach procesora i grafiki. Efekt jest taki, że urządzenie z opisu mające być super-hiper radzi sobie z nawigowaniem gorzej niż twoje NR 470, czy mój stary PDA DELLA.
Wersja bardziej optymistyczna - niedopracowane oprogramowanie, ale na to już niestety zaczynam tracić nadzieję :(

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2014-06-29, 10:58 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Z maniackim uporem proszę o nie przytaczanie całej wypowiedzi bezpośredniego poprzednika
Ostatnio zmieniony przez biperek 2014-06-29, 17:39, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
steview
Waypoint


Dołączył: 09 Gru 2013
Posty: 61
Wysłany: 2014-07-03, 15:29   

Witam, a ma ktoś może gotowca iGO Primo do tego modelu (z opcją ciężarówki)?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18789
Skąd: 3City
Wysłany: 2014-07-03, 16:41   

Każde Primo to gotowiec, które trzeba konfigurowac pod swoje potrzeby.

A wątek o Primo Truck juz jest na forum - zapraszam
_________________

 
 
feiran
Waypoint


Dołączył: 10 Cze 2014
Posty: 19
Wysłany: 2014-07-03, 22:39   

Czy ktoś ostatecznie przetestował finalną wersję AM 6.16 1406 na NR S6 ?
Jak się sprawuje? Jak ze stabilnością ? Jak szybko znajduje satelity ? Czy łapie też rosyjskie ?
 
 
ckrzys 
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 18
Skąd: Poland
Wysłany: 2014-07-04, 19:39   

feiran napisał/a:
Czy ktoś ostatecznie przetestował finalną wersję AM 6.16 1406 na NR S6 ?...

Z moich obserwacji wynika, że nowa wersja już nie mrozi ekranu. Pozostaje jeszcze mały problem z łapaniem fixa. Jak NR S6 jest wyłaczony dłużej niż 12 godzin pełne złapanie 4 satelit (czyli już można nawigować) może trwa nawet 5 minut (pod warunkiem, że w tym czasie nie poruszasz się). Z czasem łapie kolejne trzymając finalnie do 8-10 satelit GPS. Po wyłączeniu i ponownym włączeniu łapie praktycznie natychmiast to co miała ostatnio w pamięci.
Jeśli chodzi o Glonass w moim przypadku w Test GPS udało się odebrać przez chwilę sygnał z dwóch Glonassów i raz również przez chwilę w AM pokazał się Glonass na żółto i niestety było to wszystko.
W piśmie do serwisu Navroad, sugerując im delikatnie niezgodnośc towaru z umową stwierdzili, że nie jest to wada urządzenia. Pogrywając sobie w przysłowiowego "ping-ponga" sugerują, że to AM ma problemy z interpretowaniem informacji z Glonass oraz że serwis AM pracuje nad nową wersją AM gdzie problemy z odczytywaniem Glonassa będą już usunięte. (AM nie ma na tę chwilę żadnej wersji beta)
Na moje pytanie dlaczego w takim razie Glonassów nie widać w Test GPS, odpowiedzi jeszcze się nie doczekałem.
Piszmy do nich bo za chwilę obudzimy się z przysłowiowa "ręką w nocniku". Może uda się ich zmobilizować do zmiany softu w naszych S6 jeśli tutaj leży problem.
_________________
ckrzys
 
 
biperek
Waypoint


Dołączył: 08 Cze 2014
Posty: 54
Wysłany: 2014-07-05, 08:09   

Ze mną też korespondowali dopóki nie zacząłem drążyć tematu Glonass. Mam za sobą trasę 600 km z AM na AURO S6 i od kilku dni jeżdżę po Krakowie, który znam raczej słabo. Szału nie ma, zwłaszcza z wyznaczaniem tras po jakiś dziwnych uliczkach. Poprzednie wersje AM na PDA DELL działało to dużo sensowniej. Zauważyłem też ciekawą przypadłość - nawigacja głupieje kiedy jedzie się w kółko (rondo, rozjazdy na węzłach). Precyzję nawigowania poprawiło znacznie podkręcenie ustawień. Ja mam teraz: szybkość portu COM 56000, ignorowanie odchyleń GPS MAŁE, kompensacja opóźnienia 0,6 i pewnie przydałaby się jeszcze mniejsza, ale 0 już za mało. Ponadto liczba odczytów na sekundę na sztywno 5.
Ostatnio zmieniony przez biperek 2014-07-05, 11:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
mareky 
Waypoint


Dołączył: 31 Maj 2011
Posty: 32
Wysłany: 2014-07-05, 09:45   

Pisałem do navroad w związku z problemami z bluetooth , i zostałem poinformowany że lada dzień ukaże się nowa wersja softu 1.2s do vivo s6 . Tak przy okazji , ustawienie potu GPS w automapie na AUTO zamiast com1 skutkuje szybkim złapaniem prefiksa po załączeniu nawigacji .
 
 
kodi 
Młodszy Inspektor GPS


Dołączył: 19 Maj 2014
Posty: 5
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-07-05, 13:02   

Przetestowałem Automapę wersja 6.16.2 na Nawroad VIVO S6 na dystansie 500 km i ani razu mi się nie zawiesiła. Bardzo szybko wyznacza nową trasę i nie gubi satelit. Teraz mogę z czystym sumieniem polecić te urządzenie do współpracy z Automapą. Po chorobach wieku dziecięcego wszystkie niedoskonałości w postaci zawieszania się programu definitywnie się skończyły. Jestem teraz bardzo zadowolony z urządzenia.
 
 
backdraft
Młodszy Inspektor GPS


Dołączył: 11 Cze 2014
Posty: 14
Wysłany: 2014-07-05, 17:01   

A ja nie polecę s6 dopóki na stronie automapy nie będzie na liście tych urządzeń jako z nią zgodnych
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: