|
My Navia
|
Przesunięty przez: jacekp1313 2016-01-02, 14:45 |
Navroad VIVO S6 i programy nawigacyjne |
Autor |
Wiadomość |
ckrzys
Waypoint

|
Wysłany: 2014-06-26, 00:15
|
|
|
Jest już AutoMapa Windows PL 6.16 1406 z 24.06.2014, za to usunęli wszystkie wersje Beta. Czyli można przypuszczać, że przynajmniej w teorii powinno być dobrze. |
_________________ ckrzys |
|
|
|
 |
fox2plus
Waypoint

|
Wysłany: 2014-06-26, 05:39
|
|
|
edii1981 napisał/a: | Witam
Pociesze was. Ja dla odmiany kupiłem Peiying Alien PY-GPS7011. Parametry podobne i problemy też. To znaczy u mnie AutoMapa tylko ekran mrozi, natomiast sygnał gps łapie szybko i trzyma dobrze. Zalecenie z supportu AM żeby zainstalować wersie 6.16 RC3.
Jutro zainstaluje a w piątek lecę na Czechy trasa 1200km to przetestuje i w sobotę podzielę info czy pomogło.
Więc moim zdaniem to problem ma AutoMapa z dostosowaniem programu do nowych urządzeń!!! |
odswiezanie pozycji tez troche kuleje na Igo Primo wiec nie sadze zeby to byla wina programu nawigacyjnego a samego urzadzenia |
|
|
|
 |
edii1981
Azymut

|
Wysłany: 2014-06-26, 09:51
|
|
|
u mnie igo primo chodzi normalnie |
|
|
|
 |
biperek
Waypoint

|
Wysłany: 2014-06-26, 14:07
|
|
|
U mnie fixa łapie szybko, ale ustala pozycję z opóźnieniem, co jest uciążliwe zwłaszcza w mieście. Zainstalowałem najnowszą wersję 6.16 1406 i niestety poprawy brak :(
ciokrz napisz na jakich ustawieniach AM jeździsz. |
|
|
|
 |
ciokrz
Waypoint

|
Wysłany: 2014-06-26, 20:11
|
|
|
do biperek
Moje ustawienia
GPS: port COM1, szbkość odczytu 9600bps, obie synchronizacje czasu zaznaczone, pozostałe fabryczne
Ogólne: fabryczne
Trasa: fabryczne
Dźwieki: bez komunikatu powitalnego, pozostałe fabryczne
Mapa: fabryczne |
_________________ krzysztof |
|
|
|
 |
biperek
Waypoint

|
Wysłany: 2014-06-26, 20:26
|
|
|
ciokrz napisał/a: | do biperek
Moje ustawienia... |
Dzięki, potestuję bo mam nieco inaczej. |
|
|
|
 |
T34
Młodszy Inspektor GPS

|
Wysłany: 2014-06-27, 09:29 Auto Mapa działa
|
|
|
Ze źródeł w AM wiem, że wreszcie poprawili swój soft - okazało się, że nie był dostowany do Sirf Star 6 - w Polsce nikt przed Navroadem go nie montował. Co trochę dziwne, bo od początku roku widać go w nawigacjach na zachodzie Europy. W każdym bądź razie AM wydała na swojej stronie wersję 6.16, która działa normalnie z tymi procesorami. http://www.automapa.pl/?P...ng=PL&cid=53174
Wczoraj przejchałem kilakset kilometrów na południu Polski - szybko łapał fixa, trzymał sygnał i o to chodzi przed wakacjami :) |
|
|
|
 |
ckrzys
Waypoint

|
Wysłany: 2014-06-27, 10:25 Re: Auto Mapa działa
|
|
|
T34 napisał/a: | Ze źródeł w AM wiem, że wreszcie poprawili swój soft ... |
Ale również napisali:
"Poprawki i dostosowania dla urządzeń: NavRoad LEEO S6, VIVO S6, ENOVO S6 i AURO S6. Częściowe dostosowanie - prace w toku."
Czyli chyba jednak nie dali sobie rady do końca i radość jest jeszcze przedwczesna. |
_________________ ckrzys |
|
|
|
 |
w1rus
Młodszy Inspektor GPS

|
Wysłany: 2014-06-27, 11:30
|
|
|
Witam, jezeli nie automapa to jaki inny producent bedzie sie nadawa i działał poprawnie na tych nawigacjach, zależy mi na dobrym pokryciu Polski jak i EU? |
|
|
|
 |
jacekp1313
Maestro GPS Samsug+NaviExpert

Pomógł: 529 razy Dołączył: 25 Wrz 2008 Posty: 18790 Skąd: 3City
|
Wysłany: 2014-06-27, 11:47
|
|
|
Producent czego? Programu nawigacyjnego, czy map?
Bo np. program Mireo robi firma w Chorwacji, mapy do niej robi firma TomTom/TeleAtlas, Emapa, Suncart, TopMap, CarteBlanche, Basarsoft... |
|
 |
biperek
Waypoint

|
Wysłany: 2014-06-27, 14:31
|
|
|
Najnowsza AM nie chodzi lepiej od wersji RC. Na razie usunęli tylko mrożenie obrazu. Na trasie jeszcze jako-tako, ale w mieście się nie da jeździć.
Z serwisu NavRoad dostałem maila, że testują nowy firmware do serii S6 i mają go opublikować w najbliższym czasie. Ciekawe na ile to prawda.
Trzeba ich "motywować" telefonami i mailami :) Mi pan przez telefon powiedział, że inni klienci są zadowoleniu, ale ja mu coś nie wierzę ;)
Dojrzewam do zwrotu urządzenia z powodu niezgodności towaru z opisem: Glonass - zero kontaktu (pan przez telefon twierdzi, ze Glonass ma tylko wspierać GPS, a ja twierdzę - jeśli ma wspierać to urządzenie powinno satelity Glonass przynajmniej widzieć). Moje AURO S6 na pewno nie złapało żadnego, a tym bardziej z nim nie "gadało". Z AM działa do d..y, a w instrukcji napisali, że działa dobrze. |
|
|
|
 |
fox2plus
Waypoint

|
Wysłany: 2014-06-27, 15:46
|
|
|
biperek napisał/a: | Najnowsza AM nie chodzi lepiej od wersji RC. Na razie usunęli tylko mrożenie obrazu. Na trasie jeszcze jako-tako, ale w mieście się nie da jeździć.
Z serwisu NavRoad dostałem maila, że testują nowy firmware do serii S6 i mają go opublikować w najbliższym czasie. Ciekawe na ile to prawda.
Trzeba ich "motywować" telefonami i mailami :) Mi pan przez telefon powiedział, że inni klienci są zadowoleniu, ale ja mu coś nie wierzę ;)
Dojrzewam do zwrotu urządzenia z powodu niezgodności towaru z opisem: Glonass - zero kontaktu (pan przez telefon twierdzi, ze Glonass ma tylko wspierać GPS, a ja twierdzę - jeśli ma wspierać to urządzenie powinno satelity Glonass przynajmniej widzieć). Moje AURO S6 na pewno nie złapało żadnego, a tym bardziej z nim nie "gadało". Z AM działa do d..y, a w instrukcji napisali, że działa dobrze. |
czyli moja teoria spiskowa o nieudanym firmware jednak sie sprawdza, jesli igo primo chodzi bez problemu na innych nawigacjach z tym chipem a na navroadzie nie wiec nie jest to wina programu tylko firmware navroada |
|
|
|
 |
milewski432ti
Azymut

|
Wysłany: 2014-06-27, 16:58
|
|
|
Mam Navroad auro s6 i mi ekran się zamraża.
Strona AM nie działa, ma może ktoś z was ma najnowszą AM bodajże 16.2(2343), jeśli tak to prosił bym o wysyłkę na radek.2010@wp.pl . lub o link |
|
|
|
 |
w1rus
Młodszy Inspektor GPS

|
Wysłany: 2014-06-27, 17:07
|
|
|
jacekp1313 napisał/a: | Producent czego? Programu nawigacyjnego, czy map?
Bo np. program Mireo robi firma w Chorwacji, mapy do niej robi firma TomTom/TeleAtlas, Emapa, Suncart, TopMap, CarteBlanche, Basarsoft... |
Chidziło mi o program razem z mapami typu AM, który będzie dobrze sobie radził na tej nawigacji. |
|
|
|
 |
fox2plus
Waypoint

|
Wysłany: 2014-06-27, 17:17
|
|
|
w1rus na dzien dzisiejszy zaden program sobie nie radzi ,najlepiej dziala igo primo choc nie do konca idealnie |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|