|
My Navia
|
Przesunięty przez: jacekp1313 2016-01-02, 14:45 |
Navroad VIVO S6 i programy nawigacyjne |
Autor |
Wiadomość |
DyzioBalanger
Młodszy Inspektor GPS

|
|
|
|
 |
jacekp1313
Maestro GPS Samsug+NaviExpert

Pomógł: 529 razy Dołączył: 25 Wrz 2008 Posty: 18790 Skąd: 3City
|
Wysłany: 2016-09-29, 14:35
|
|
|
Z filmiku nic nie wynika. Opisz:
1. Gdzie masz AM - karta czy urządzenie
2. Z czym masz problem - skokowymi ruchami kursora, czy złą pozycją (na budynku)
3. Ekran wyłączania skąd się bierze - wyciagasz wtyczkę, czy rozładowana bateria?
P.S. Scaliłem z istniejącym wątkiem |
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2016-09-29, 14:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
aropi
Waypoint

|
Wysłany: 2016-09-29, 14:36
|
|
|
Spróbuj na poczatek wyłączyć ten autostart???? |
|
|
|
 |
DyzioBalanger
Młodszy Inspektor GPS

|
Wysłany: 2016-09-29, 14:46
|
|
|
jacekp1313 napisał/a: | Z filmiku nic nie wynika. Opisz:
1. Gdzie masz AM - karta czy urządzenie
2. Z czym masz problem - skokowymi ruchami kursora, czy złą pozycją (na budynku)
3. Ekran wyłączania skąd się bierze - wyciagasz wtyczkę, czy rozładowana bateria?
P.S. Scaliłem z istniejącym wątkiem |
Film trzeba obejrzec do końca - niestety 8 min. wyszło.
1. AM nie zawsze sie uruchamia do końca. Ok. 50 % uruchomień kończy się na niebieskim ekranie AM.
2. Nie ma znaczenia czy AM zainstalowana jest na SD czy w pamięci wewn. urządzenia.
3. Nie ma znaczenia czy autostart jest włączony czy nie.
4. Nawigacja cały czas na zasilaczu - bateria naładowana 99% |
|
|
|
 |
jacekp1313
Maestro GPS Samsug+NaviExpert

Pomógł: 529 razy Dołączył: 25 Wrz 2008 Posty: 18790 Skąd: 3City
|
Wysłany: 2016-09-29, 14:50
|
|
|
DyzioBalanger napisał/a: | Film trzeba obejrzeć do końca - | Mało komu będzie się chciało - prościej opisać problem. Poza tym niektórzy mają blokadę na YT w pracy... |
|
 |
DyzioBalanger
Młodszy Inspektor GPS

|
Wysłany: 2016-09-29, 14:54
|
|
|
jacekp1313 napisał/a: | DyzioBalanger napisał/a: | Film trzeba obejrzeć do końca - | Mało komu będzie się chciało - prościej opisać problem. Poza tym niektórzy mają blokadę na YT w pracy... |
Opis problemu: AM nie uruchamia się do końca. Co 2-3 uruchomienia zatrzymuje sie na niebieskim ekranie i koniec. W tle słychać komunikaty nawigacji ale mapa sie nie wyśiwetla - cały czas wisi na "niebiesko" |
|
|
|
 |
DyzioBalanger
Młodszy Inspektor GPS

|
Wysłany: 2016-09-29, 15:09
|
|
|
Bilunia napisał/a: | DyzioBalanger napisał/a: | Już mi się skonczyły pomysły |
Twój film obejrzałem "od dechy, do dechy".
Już kilka razy były opisywane przypadki, że AM niewłaściwie współpracuje z dodatkiem "AutoStart". Kolejna rzecz, że AM ma alergię na wyłączanie jej poprzez odcięcie zasilania, czy wyłączenie urządzenia bez wcześniejszego wyłączenia z poziomu menu AM. Może się po prostu coś "wysypać" i stwarzać problemy przy dalszej eksploatacji. Zdaję sobie sprawę, że na jakby nie było dobrym sprzęcie i firmowym oprogramowaniu z wykorzystaniem firmowego dodatku, takie rzeczy jak pokazałeś, nie powinny mieć miejsca ... a jednak.
Na początek proponuję wywalić z urządzenia wszystko co związane z AM, po czym zainstalować AM "na czysto", ale bez dodatku "AutoStart". Dodatkowo przed wyłączeniem urządzenia, wyłączać AM korzystając z jej Menu -> Koniec
Powinno pomóc |
Też pytałem w serwisie po cholerę po wyłączeniu zapłonu całe urządzenie się wyłącza. Tak samo po włączeniu zapłonu samo się włącza. Po kiego taka funkcjonalność że trzeba się ścigać z urządzeniem aby wyłączyć AM z menu. Ale w navroad uważają inaczej - tak jest "super" i nie da się tego wyłączyć.
AM instalowałem "na czysto" - nic to nie dało.
Po instalacji bez autostartu Navroad AM się nie uruchamia - komunikat: "program nie zaistalowany" |
|
|
|
 |
DyzioBalanger
Młodszy Inspektor GPS

|
Wysłany: 2016-09-30, 08:22
|
|
|
Bilunia napisał/a: | DyzioBalanger napisał/a: | Po instalacji bez autostartu Navroad AM się nie uruchamia - komunikat: "program nie zaistalowany" |
A zainstalowałeś dodatek Navroad dostępny z poziomu menu instalatora AM podczas instalacji ??
No i korzystaj z opcji "Instalacja zaawansowana" - wtedy masz możliwość zainstalowania tylko tego, czego Ci potrzeba i wyboru instalacji pod kątem NavRoad'a |
Obie odp. TAK. |
|
|
|
 |
DyzioBalanger
Młodszy Inspektor GPS

|
Wysłany: 2016-09-30, 09:41
|
|
|
Bilunia napisał/a: | DyzioBalanger napisał/a: | Obie odp. TAK. |
No to jest niemożliwe, byś otrzymywał komunikat, że "program nie jest zainstalowany". Coś sam musiałeś skopsać. |
"Aplikacja niezainstalowana" jest gdy nie zainstaluje sie dodatki Navroad przy instalacji AM.
Pisałem wyżej o opcji autostart w nawigacji - "autonavi".
Podsumowując. AM jest zainstalowana poprawnie ale połowa uruchomień kończy sie na ekranie startowym AM. Serwis twierdzi że sprzęt jest ok i odsyła do wydawcy AM. Ci z kolei twierdzą, że AM jest w 100% kompatybilna z Vivo S6 i odsyłają do Navroad. Czyli w 100% po polsku. |
|
|
|
 |
bovima
Młodszy Inspektor GPS

|
Wysłany: 2016-09-30, 13:36
|
|
|
DyzioBalanger napisał/a: | Bilunia napisał/a: | DyzioBalanger napisał/a: | Już mi się skonczyły pomysły |
Twój film obejrzałem "od dechy, do dechy".
Już kilka razy były opisywane przypadki, że AM niewłaściwie współpracuje z dodatkiem "AutoStart". Kolejna rzecz, że AM ma alergię na wyłączanie jej poprzez odcięcie zasilania, czy wyłączenie urządzenia bez wcześniejszego wyłączenia z poziomu menu AM. Może się po prostu coś "wysypać" i stwarzać problemy przy dalszej eksploatacji. Zdaję sobie sprawę, że na jakby nie było dobrym sprzęcie i firmowym oprogramowaniu z wykorzystaniem firmowego dodatku, takie rzeczy jak pokazałeś, nie powinny mieć miejsca ... a jednak.
Na początek proponuję wywalić z urządzenia wszystko co związane z AM, po czym zainstalować AM "na czysto", ale bez dodatku "AutoStart". Dodatkowo przed wyłączeniem urządzenia, wyłączać AM korzystając z jej Menu -> Koniec
Powinno pomóc |
Też pytałem w serwisie po cholerę po wyłączeniu zapłonu całe urządzenie się wyłącza. Tak samo po włączeniu zapłonu samo się włącza. Po kiego taka funkcjonalność że trzeba się ścigać z urządzeniem aby wyłączyć AM z menu. Ale w navroad uważają inaczej - tak jest "super" i nie da się tego wyłączyć.
AM instalowałem "na czysto" - nic to nie dało.
Po instalacji bez autostartu Navroad AM się nie uruchamia - komunikat: "program nie zaistalowany" |
Po pierwsze da się wyłączyć automatyczny start i wyłączanie urządzenia.
Po drugie ono się wcale od razu nie wyłącza, tylko na 20 s wyświetla ekran z opcjami do wyboru - możesz dotknąć zielonego przycisku i powrócić do AM, aby ja wyłączyć ręcznie lub, gdy przerwa w korzystaniu z nawigacji nie ma być długa, dotknąć żółtego i uśpić urządzenie. Po włączeniu zasilania błyskawicznie wróci do AM.
Po trzecie, jeżeli nie zainstalujesz dodatku autostart, musisz inaczej uruchomić program nawigacyjny - można podać link do odpowiedniego execa jako link do alternatywnej przeglądarki internetowej.
To wszystko da się zrobić z poziomu standardowego użytkownika urządzenia... |
|
|
|
 |
kemot7
Młodszy Inspektor GPS

|
Wysłany: 2017-05-24, 12:28
|
|
|
Witam
Temat trochę leciwy, ale dla nie nadal aktualny.
Czy udało się jakoś rozwiązać problem z uruchamianiem automapy na VIVO S6?
Mam 2 takie urządzenia i na obu taka sama przypadłość (pojawiła się nagle od którejś tam wersji AM)
Instalowałem już nowszy soft do VIVO, czyściłem do ustawień fabrycznych (przyciskiem i opcją w menu), różne wersje automapy... Wszystko do bani.
Proponowane wyłączanie AM poprzez przycisk w menu faktycznie nieco zwiększa prawdopodobieństwo prawidłowego uruchomienia AM, lecz wcale nie gwarantuje 100% poprawności (szacuję 75% szans na włączenie się AM). Wczoraj testowałem przez dłuższy czas. Jeśli wyjdziemy z AM do menu VIVO i ją od razu uruchomimy to w większości przypadków jest OK.
Jednak jeśli po wyjściu z AM wyłączyłem na kilka minut urządzenie, AM już nie uruchamiała się za każdym razem.
Pozdrawiam
Tomek |
|
|
|
 |
jestem_ktoś
Maestro GPS

Pomógł: 259 razy Dołączył: 28 Paź 2009 Posty: 9606 Skąd: znikąd
|
Wysłany: 2017-05-24, 13:29
|
|
|
Zacznij od informacji jak uruchamiasz Automapę. |
_________________ Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie |
|
|
|
 |
kemot7
Młodszy Inspektor GPS

|
Wysłany: 2017-05-24, 13:42
|
|
|
Automapa wgrana do pamięci urządzenia, uruchamiana automatycznie wraz z pojawieniem się zasilania. |
|
|
|
 |
jestem_ktoś
Maestro GPS

Pomógł: 259 razy Dołączył: 28 Paź 2009 Posty: 9606 Skąd: znikąd
|
Wysłany: 2017-05-24, 14:27
|
|
|
Czyli?
Zmiany w rejestrze, czy wskazanie WceAm.exe jako nawigacyjny + autostart? |
_________________ Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie |
|
|
|
 |
kemot7
Młodszy Inspektor GPS

|
Wysłany: 2017-05-24, 15:06
|
|
|
Wskazanie WceAm.exe jako nawigacyjny + autostart |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|