My Navia Strona Główna My Navia


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 14:52
NavRoad seria S6 - Test GPS
Autor Wiadomość
FISHBONE89 
Waypoint



Dołączył: 03 Wrz 2008
Posty: 49
Skąd: Polska
  Wysłany: 2014-06-21, 14:22   NavRoad seria S6 - Test GPS

Witam,
Mam prośbę do posiadaczy obojętne jakiego modelu ale z najnowszej serii S6 aby wrzucili tu fotkę jak wygląda u Was ten "Test GPS", który jest w ustawieniach urządzenia.

U mnie po godzinnej jeździe po mieście wynik jest następujący:


Średnia ilość 8-9 satelit GPS i czasami złapało mi 2 satelity GLONASS ale na krótką chwilę...
A jak jest u Was?
 
 
biperek
Waypoint


Dołączył: 08 Cze 2014
Posty: 54
Wysłany: 2014-06-21, 15:19   Re: NavRoad seria S6 - Test GPS

FISHBONE89 napisał/a:
... i czasami złapało mi 2 satelity GLONASS ale na krótką chwilę...
A jak jest u Was?


A skąd wiesz, które są Glonass?
 
 
FISHBONE89 
Waypoint



Dołączył: 03 Wrz 2008
Posty: 49
Skąd: Polska
Wysłany: 2014-06-21, 15:27   

Satelity GPS mają numerację od 1 do 64, GLONASS mają od 65 do 88.
Tu przykładowy zrzut ekranu znaleziony w Internecie
 
 
biperek
Waypoint


Dołączył: 08 Cze 2014
Posty: 54
Wysłany: 2014-06-22, 11:56   

U mnie na AURO S6 w mieście wygląda to praktycznie tak samo, więc nie ma sensu umieszczanie screena. Łapie 8 do 10 satelitów i wszystkie wtedy widać w AutoMapie. Glonass jeszcze nigdy nie widziałem, praktycznie ani razu nie widziałem satelity z numerem powyżej 40.
Jak będę miał chwilę to wyskoczę na mały spacer nad Biebrzę, tam horyzont ma praktycznie 360º. Jak test będzie jakoś lepiej wyglądał to dam znać.
Dobrze by było żeby dali znać ludzie, którzy mają urządzenia z Glonass i napisali jak sprawa pracy tego systemu wygląda na terenie Polski, może Rosjanie nie pokryli naszego kraju sygnałem.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18787
Skąd: 3City
Wysłany: 2014-06-22, 12:04   

biperek napisał/a:
może Rosjanie nie pokryli naszego kraju sygnałem.
Pokryli. Zobacz pierwszy post tego wątku oraz (na przykład) http://www.my-navia.pl/vi...p=385742#385742 czy http://my-navia.pl/viewtopic.php?p=425053#425053
_________________

 
 
FISHBONE89 
Waypoint



Dołączył: 03 Wrz 2008
Posty: 49
Skąd: Polska
Wysłany: 2014-06-25, 16:43   

Moje urządzenie wreszcie się rozkręciło (ENOVO S6). Przez 2 dni przejechałem ponad 1000 km. Nawigacja była on-line (włączona) przrz jakieś 15 h.
Oto wyniki:


P.S. Wreszcie połączył/znalazł satelity GLONASS!
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6435
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-06-25, 16:57   

FISHBONE89, a jak wygląda sytuacja po całkowitym wyłączeniu(nie uśpieniu) i ponownym starcie na zimno(np po ok 1 godz.)?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
ckrzys 
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 18
Skąd: Poland
Wysłany: 2014-06-25, 23:01   

Ja mam AURO S6 po dzisiejszej jeździe (około 300 km) złapało 12 satelitów, ale ani jednej Glonass. Kilka dni temu udało mi się złapac na chwilę jednego Glonass, ale na krótko. Sprzęt pod androida łapie od 4 do 6 bez najmniejszych problemów.
Czas chyba napisać do serwisu.
_________________
ckrzys
 
 
biperek
Waypoint


Dołączył: 08 Cze 2014
Posty: 54
Wysłany: 2014-06-25, 23:14   

FISHBONE89 napisał/a:
Moje urządzenie wreszcie się rozkręciło (ENOVO S6). Przez 2 dni przejechałem ponad 1000 km. Nawigacja była on-line (włączona) przrz jakieś 15 h.

P.S. Wreszcie połączył/znalazł satelity GLONASS!


A jakiego programu nawigacyjnego używasz i jak z nawigowaniem ?
 
 
ckrzys 
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 18
Skąd: Poland
Wysłany: 2014-06-26, 21:27   

Moja AM 6.16.2(2343) próbowała połaczyć się m.in. też z jednym Glonassem. Wyswietliło go na żółto na może 5 minut i zniknął.
Samo AURO potrafi wyświetlić Glonassy, tylko nie wiedzieć czemu przy uruchomionej AM nie pokazuje ich.
_________________
ckrzys
 
 
FISHBONE89 
Waypoint



Dołączył: 03 Wrz 2008
Posty: 49
Skąd: Polska
Wysłany: 2014-07-17, 14:02   

Właśnie pojawiło się nowe oprogramowanie wewnętrzne dla modeli NavRoad S6:
Oprogramowanie wewnętrzne LEEO S6:
http://navroad.com/wp-con..._S6_1_2_1_2.zip
Oprogramowanie wewnętrzne VIVO S6:
http://navroad.com/wp-con..._S6_1_2_1_2.zip
Oprogramowanie wewnętrzne AURO S6:
http://navroad.com/wp-con..._S6_1_1_1_1.zip
Oprogramowanie wewnętrzne ENOVO S6:
http://navroad.com/wp-con..._S6_1_1_1_1.zip

EDIT: Zaktualizowałem oprogramowanie na moim ENOVO S6 ale nawigacja dalej pokazuje wersję 1.0 (powinno być 1.1) więc napisałem do supportu o informację, oto co mi odpisali:
    Aktualizacja została zdjęta ze strony w wyniku wykrytego problemu. Nazwa pliku pozostała w wyniku działania mechanizmu aktualizacji plików w systemie zarządzania stroną WWW. Paczka zawiera więc oprogramowanie w wersji 1.0S/1.0S.
 
 
ckrzys 
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 18
Skąd: Poland
Wysłany: 2014-07-17, 17:46   

Jest jakaś widoczna zmiana w działaniu urządzenia?
_________________
ckrzys
 
 
Andzik 
azymut


Dołączył: 02 Kwi 2010
Posty: 4
Wysłany: 2014-07-17, 18:27   

W aktualizacji która została wycofana prawidłowo działa bluetooth tzn. wreszcie pobiera listę kontaktów z telefonu oraz sam proces aktualizacji przebiega całkowicie automatycznie.
Więcej widocznych zmian nie znalazłem.
 
 
mareky 
Waypoint


Dołączył: 31 Maj 2011
Posty: 32
Wysłany: 2014-07-18, 11:05   

Oprogramowanie do VIVO S6 też wycofane , na pytanie jak rozpoznamy poprawiony plik skoro są już nowe numery , opowiadają " Data utworzenia pliku będzie nowsza." . A gdzie ta data jest widoczna , możecie mi podpowiedzieć ?
 
 
mareky 
Waypoint


Dołączył: 31 Maj 2011
Posty: 32
Wysłany: 2014-07-19, 08:51   

To jak na dzisiaj rozpoznać stary soft od nowego ?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Administracja nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych,
Administracja Forum nie przekazuje informacji odnośnie użytkowników instytucjom, firmom, osobom prywatnym etc.
Hasła są szyfrowane w bazie danych, a numery IP są tylko i wyłącznie do wglądu Administracji.
Jeżeli znalazłeś na forum wiadomość, która narusza Twoje dobra osobiste, prosimy o kontakt.

Kopiowanie treści forum bez zgody administracji zabronione!

Copyright © 2022 | www.my-navia.pl | ® Wszelkie prawa zastrzeżone


phpBB by przemo