My Navia Strona Główna My Navia


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
50.9 - rózne pytania
Autor Wiadomość
muszyk
Azymut


Dołączył: 31 Lip 2011
Posty: 2
Wysłany: 2012-07-04, 00:41   

ile ten Lark 50.9 ma ramu, na allegro znalazłem informacje, że 64MB lub 128MB w zalezności od sprzedawcy, na stronie larka nie ma żadnego info o tym modelu
 
 
muszyk
Azymut


Dołączył: 31 Lip 2011
Posty: 2
Wysłany: 2012-07-04, 09:18   50.9 - rózne pytania

Czy jakiś użytkownik, zadowolony bądź nie, mógłby podzielić się swoją opinią na temat ekranu w 50.9?

[ Dodano: 2012-07-04, 23:38 ]
admin, pierwsze pytanie było w innym wątku, przez przeniesienie straciłem okazje uzyskania odpowiedzi od użytkownika posiadającego te nawigację.
Do tego proponuję poprawić błąd w temacie tego wątku. Można wyedytować ten wpis albo nawet usunąć, nie obrażę się.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-07-04, 10:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
olo21
Młodszy Inspektor GPS


Dołączył: 02 Wrz 2008
Posty: 8
Wysłany: 2012-07-19, 18:55   

Wg aukcji z tą navi na allegro oraz w MediaMarkt - ma 128MB RAM.
Dzisiaj oglądałem to urządzenie w MediaMarkt, pobawiłem się nim i jestem pozytywnie zaskoczony.
Przyjemna w dotyku, cienka (szerokość), menu działało płynnie, mapa także. Jest to niezła alternatywa na rynku nawigacji w cenie ok. 200zł.
Ciekawe jak się spisuje na drodze.
 
 
gawlas91
Azymut


Dołączył: 21 Lip 2012
Posty: 1
  Wysłany: 2012-07-21, 11:44   

Nie polecam tej nawigacji kupiłem ją miesiąc temu po otwarciu ukazuje nam się całkiem dobrze wyglądając nawigacja niestety jest to jedyny plus tej nawigacji. Po uruchomieniu postanowiłem odblokować Mapamap niestety na stronie mapamap wyskakiwał mi komunikat że numer seryjny jest nie prawidłowy po kilku próbach wciągu trzech dni dalej to samo więc napisem to serwisu larka dostałem odpowiedz że nr seryjny znajduje się na urządzeniu hmm :-? czyżby ten nr wprowadzałem cały czas i to nic nie dawało. No to napisałem jeszcze raz do larka serwis stwierdził że to nie ich wina i mam skierować to do mapamap zadzwoniłem zostałem bardzo niemiło potraktowany przez tego pany, dostałem opiernicz za to że do nich zadzwoniłem a oni nie maja z tą sprawą nic wspólnego. Wracając do punktu wyjścia zadzwoniłem do larka tam w końcu ktoś chciał mi pomóc i powiedział że dostane nowy numer seryjny w ciągu 2 dni wytrwale czekałem minęły 4 dni znowu zadzwoniłem po 2 godiznach dostałem maila wszedłem na stronę mapamap wprowadziłem nr i "Ten numer seryjny jest używany przez innego użytkownika" :evil: zapałem z telefon pan już znał moja sprawę bardzo mnie przepraszał i postanowił przypisać mi kod odblokowując ręcznie :-) tak właśnie po ok 10 dniach odblokowałem mapę pobawiłem się nią chwile i postanowiłem ja wyłączyć wcisnąłem przycisk power i tak już został w pozycyj wciśniętej, zerknąłem do gwarancji i przyciski nie są objęte gwarancja i napraw kosztuje 60 zł + przesyłka :-/ zawodu jestem elektrykiem i nie takie rzeczy się naprawiało. Zerwałem plombę gwarancyjna otwarłem urządzenie moim oczom ukazał się chyba najgorzej skonstruowany włącznik jaki widziałem, naprawiłem go i złożyłem GPS. Działał całkiem dobrze przez 3 tygodnie i padłą wyświetlacz :-( Dziękuje za taki sprzęt.
 
 
psyfox
Azymut


Dołączył: 25 Lip 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-07-25, 02:03   

Mam navigacje 2 tydzien i używam ją prawie codziennie.Ma 128 MB ramu Win Ce 6.0 i chyba nieco mocniejszy procesor.Nawet na pudełku od nawigacji jest bład i widnieje że ma 64 MB ram.Wczesniej testowalem rozne Larki ale na tym Automapa działa najlepiej ( czuć 128 MB ram,testowane na Automapie 6.10e czyli najnowszej).Sygnał GPS łapie jeszcze zanim wyświetli sie mapa!Odbiornik GPS jest bardzo czuły i łapie sygnał jak stoje nawet blisko okna.W czasie jazdy nie ma mowy o jakims gubieniu sygnału nawet jak warunki pogodowe extremalne.Jak dla mnie bardzo dobra navigacja ( jak na Larka).Orginalnie jest na niej MapaMap Top for Lark PL 7.2.6 mapa PL-2012Q1.Niestety aktualizacje map i programu są płatne i jendorazowo kosztuje to 39zł.Jednym minusem chodz mało istotnym jest to że na baterii działa około 20-30 min.Miałem Larka 35.5C,43.1,oraz 43.2,testwałem 50.3.Lark 50.9 to wejście jakby na wyższy stopien wydajności urządzenia.Moim zdaniem polecam.
 
 
Tazior102 
Waypoint


Dołączył: 09 Maj 2011
Posty: 52
Wysłany: 2012-07-28, 18:34   

byłem ostatnio u kuzyna który zakupił tą nawigację. Działa sprawnie, nie gubi sygnału, pod maską jest 128 mb ramu i dobry procek. Używa ją codziennie, gdyż jest rozwozicielem materiałów budowlanych, i bardzo sobie ją chwali :mrgreen:

Jednak byłem zdziwiony, gdy mi pokazał, że fabrycznie jest wgrana Mapa Map.

Czyżby Lark powrócił do Mapy Map?? co dalej z Lark Map??
 
 
goldi-76
Azymut


Dołączył: 06 Sie 2009
Posty: 1
Wysłany: 2012-08-07, 16:54   

Witam chciałęm sie podzielić opinią nawigacji lark 50.9 mianowicie po użytkowaniu lark 50.1 przez okres trzech lat nagle przestał sie włączać wiec postanowiłem zakupić model 50.9
Po wyjęciu z pudełka nawigacja robi wrażenie i teraz tak pierwsze co zauważyłem że mam uszkodzony rysik który został w środku dobra mam rysik z poprzedniej nawigacji takzę dałęm sobie spokój
nawigacja łapie sygnał szybciej niż poprzedni model który miałęm ale nie podoba mi się ekran dotykowy jest słąbo czuły trzeba mocniej przycisnąć żeby zaskoczył w nawigacji jest wejscie na kartę micro sd a nie sd jak w poprzednich modelach.Dobrze współpracuje z najnowszą auto mapą to tyle po pierwszym dniu jak cos sie jeszcze do patrze to dam znać
 
 
Kiko 
Waypoint
Mio S600/MX2



Dołączył: 27 Wrz 2009
Posty: 107
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2012-08-11, 15:09   

Miałem ten model w rękach i porównywałem do Modecoma MX2 bez HD z Atlasem IV i stwierdzam że ekran Modecoma jaśniej świeci a AM nieco szybciej śmiga ale i tak uważam że 50.9 kupiony za 208 zł jak na tą kaskę - przyzwoity sprzęt. Menu i procesy jak w Larku 50.3 tyle że multimedia dużo lepsze : transmiter stereo, tcpmp odtwarza bez konwersji, fixa łapie w parę sekund.
_________________
AM, Primo, MM, Navigon, TomTom, Garmin
 
 
 
seba999
Młodszy Inspektor GPS


Dołączył: 17 Sie 2012
Posty: 5
Wysłany: 2012-08-17, 22:05   

Witajcie,
Możecie powiedzieć na jakim porcie i jakiej szybkości b/s działa GPS pod automapą w tej nawigacji?

Nie wiem czy moja nie jest uszkodzona. W status gps pisze "invalid". Widzi 15 satelit, ale aktywnych jest 0. Automapa domyslnie znalazła com6, 4800b/s ale nie łapie sygnału...
 
 
Kiko 
Waypoint
Mio S600/MX2



Dołączył: 27 Wrz 2009
Posty: 107
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2012-08-18, 05:11   

COM 6
PORT 4800
W tym egzemplarzu którym dysponowałem AM fixa łapała w parę sekund z automatu.
_________________
AM, Primo, MM, Navigon, TomTom, Garmin
 
 
 
seba999
Młodszy Inspektor GPS


Dołączył: 17 Sie 2012
Posty: 5
Wysłany: 2012-08-18, 06:08   

Hm... To ciekawe, całą noc leżała na parapecie z takimi ustawieniami i nie złapała sygnału. W menu larka -> status GPS -> pisze inwalid.
Klikałem parę razy reset i nic z tego.

Widzi 12 satelit (uzywanych 0), wczoraj widział 15 (używanych 0)...
Jak sprawdzić czy nawi przypadkiem nie jest uszkodzona?
 
 
Kiko 
Waypoint
Mio S600/MX2



Dołączył: 27 Wrz 2009
Posty: 107
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2012-08-18, 06:30   

Skoro nie łapie sygnału to z GPS jest coś nie tak. Spróbuj pod gołym niebem jeśli to nic nie da oddaj sprzęt do serwisu.
_________________
AM, Primo, MM, Navigon, TomTom, Garmin
 
 
 
Pierwszak94
Azymut


Dołączył: 12 Sie 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-08-18, 12:06   

A Mapmap Ci łapie zasięg?
 
 
seba999
Młodszy Inspektor GPS


Dołączył: 17 Sie 2012
Posty: 5
Wysłany: 2012-08-18, 12:12   

Wyszedłem z nim na dwór, pomielił 15 min i złapał. Nie wiem czemu wczoraj nie chciał. Ale długo łapie sygnał, dłużej niż mój stary Lark...
 
 
swi_r 
Waypoint


Dołączył: 22 Sie 2012
Posty: 19
Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: 2012-08-22, 18:03   Podstawy Larka 50.9

Witam!

Od dwóch dni jestem posiadaczem Larka FreeBird 50.9 razem z kartą 8GB. Od sprzedawcy wiem, że jest to wersja odblokowana. Cokolwiek to znaczy?

Udało mi się wgrać Automape EU na karte SD. Otwiera się ona poprzez podanie ścieżki do nawigacji.

Jest to moja pierwsza nawigacja, więc mam parę pytań:

1. Chcąc posłuchać muzyki, musiałem wgrać player TCPMP v 0.81. Dzięki niemu mogłem odtwarzać pliki mp3, które znajdują się na karcie. Aby to zrobić musiałem dać ścieżkę do playera jako nawigacje. Nie można ustawić tego jakoś przez ikonkę "Muzyka"?

2. Czy mogę mieć razem włączoną nawigacje bez głosu + muzykę?

3. Na czym polega całe to odblokowanie? Na ten czas rozumiem, że można mieć tak , jakby Windowsa? Z pulpitem i własnymi ikonami?

Gdzie mogę doczytać podstawy użytkowania nawigacją?

Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: