Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-12, 14:33
TomTom dla Androida
Autor Wiadomość
szwagier22
guru


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1680
Wysłany: 2020-12-29, 12:37   

Kombinuj dalej - w ustawieniach dźwięku NDS przełącz się na głosy komputerowe systemu. Wtedy NDS będzie korzystał z głosów syntezatora, a nie ze swoich. ;-)
Nowy mod NDS to zupełnie inna aplikacja niż poprzednie. Żeby wszystkie usługi dla ciężarówek działały musi być włączone MyDrive w Usługach TomTom - pobiera te dane z serwera bo nie ma ich w mapach.
W krajach gdzie zabronione jest wyświetlanie radarów NDS ładnie to obszedł - strefa działania radaru pokazana jest jako inne zagrożenie i droga w tej strefie zmienia kolor na czerwony. :mrgreen:
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6996
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-12-29, 18:39   

To może byc też kwestia ustawień radia, gdzie priorytet radia jest wyższy niż TT ( na ustawieniu o ktorym piszał szwagier )
Można sprobować

Kod:
[tts]
priority=CRITICAL


choć nie mam pojęcia , czy to zadziala.
Przejrzyj konieczmie ustawienia radia, czy nie ma gdzieś czegoś co wyłącza inne źródła przy otwarzaniu radia

P.S Wlasny syntezator TT jest fatalny, źle odmienia liczebniki
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
betek
Waypoint


Dołączył: 06 Sty 2011
Posty: 176
Wysłany: 2021-03-02, 22:48   

Witajcie, podpowiedzcie mi jak najlepiej ustawić tt nds, tzn jaka trasę preferowana ustawiać i inne opcje które są dostępne w aplikacji, żeby wszystko ładnie się sprawdzalo..
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18939
Skąd: 3City
Wysłany: 2021-03-03, 06:46   

Moje preferencje wcale nie musza Tobie pasować. Najpierw zrób kilkaset kilometrów na ustawieniach fabrycznych i sprawdź, co Ci w nich n ie pasuje.
_________________

 
 
betek
Waypoint


Dołączył: 06 Sty 2011
Posty: 176
Wysłany: 2021-03-15, 16:39   

Witam, czy jest możliwość przyspieszenia jakoś działania aplikacji na radiu samochodowym isudar android z 4gb ram? Nawigacja długo się wczytuje jak się ja wlaczy, później już jest wszystko ok..
 
 
dix62 
Waypoint



Pomógł: 7 razy
Wiek: 60
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 197
Skąd: Internet
Wysłany: 2021-03-15, 21:11   

@betek
Te radyjka DIN2 firmy Isudar na androidzie są dość dobre, możliwe że zapchałeś system jakimiś niepotrzebnymi aplikacjami które pracują w tle
_________________
 
 
 
betek
Waypoint


Dołączył: 06 Sty 2011
Posty: 176
Wysłany: 2021-03-16, 09:09   

dix62 napisał/a:
@betek
Te radyjka DIN2 firmy Isudar na androidzie są dość dobre, możliwe że zapchałeś system jakimiś niepotrzebnymi aplikacjami które pracują w tle

no wlasnie nie, bo nie mam nic poinstalowane na nich, wszystkie niepottrzebne programy usuniete i tez sie dziwie, ze tak to dziala

czy tomtom go czyms rozni sie od nds? bedzie szybsze czy na jedno wychodzi?
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1680
Wysłany: 2021-03-16, 12:09   

betek napisał/a:
i tez sie dziwie, ze tak to dziala

Program ma problem ze złapaniem fixa. Albo antena GPS lichej jakości albo niewłaściwie zabudowana. Mniemam że to nie fabryczna stacja. Jak wszystko jest w porządku NDS startuje w kilka sekund.
 
 
betek
Waypoint


Dołączył: 06 Sty 2011
Posty: 176
Wysłany: 2021-03-16, 12:35   

szwagier22 napisał/a:
betek napisał/a:
i tez sie dziwie, ze tak to dziala

Program ma problem ze złapaniem fixa. Albo antena GPS lichej jakości albo niewłaściwie zabudowana. Mniemam że to nie fabryczna stacja. Jak wszystko jest w porządku NDS startuje w kilka sekund.

anteny wyszukuje zaraz po wlaczeniu radia w 100%
 
 
dix62 
Waypoint



Pomógł: 7 razy
Wiek: 60
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 197
Skąd: Internet
Wysłany: 2021-03-16, 14:26   

często przywrócenie do ustawień fabrycznych pomaga
- nie zaszkodzi sprawdzić
_________________
 
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6996
Skąd: znikąd
Wysłany: 2021-03-16, 22:54   

TT NDS startuje na SGS10 sekundowo. Masz problem ze sprzetem
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
betek
Waypoint


Dołączył: 06 Sty 2011
Posty: 176
Wysłany: 2021-04-12, 10:00   

Niestety tt nds najnowsza wersja z forum tez nie widzi zamkniętego przejazdu pod wiaduktem w Katowicach na Giszowcu.

GM: https://zapodaj.net/7fc0481f9c5f6.jpg.html

TT: https://zapodaj.net/77af8694214dd.jpg.html
 
 
demol 
Waypoint


Wiek: 35
Dołączył: 18 Sie 2008
Posty: 18
Skąd: Piekary Śląskie
Wysłany: 2021-06-07, 16:35   

No a TT nds modowany jak długo się uruchamia apka (ok. 70 sek) to też problem ze sprzętem? Redmi note 10 pro..
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6996
Skąd: znikąd
Wysłany: 2021-06-08, 20:45   

TT NDS uruchamia się ok 2 sekundy ( Galaxy S10 )
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
demol 
Waypoint


Wiek: 35
Dołączył: 18 Sie 2008
Posty: 18
Skąd: Piekary Śląskie
Wysłany: 2021-06-09, 18:22   

A którą wersję masz? A może ta 2.8.20 full jest zwitaminizowana jak mod 1.9.6.1? Bo mi właśnie ten mod tyle rusza
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10