Lark 50.9BT backup, reanimacja |
Autor |
Wiadomość |
trad11
Azymut

|
Wysłany: 2013-04-28, 15:35 Lark 50.9BT backup, reanimacja
|
|
|
Witam
Potrzebuję zawartości oryginalnego ResidentFlash2 Lark 50.9BT. Z góry dziękuje za pomoc. |
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-10-06, 15:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
guma1975
Azymut

|
Wysłany: 2013-07-16, 15:30
|
|
|
Witam serdecznie. Podłącze się do tematu też poszukuje tej zawartości do 50.9BT. Dzięki z góry za pomoc. Udało mi się skopiować rejestr czy mógłby ktoś rzucić okiem co to menu (z chomika) uwaliło ? a może jest jakiś sposób na przywrócenie fabrycznych ustawień jeśli menu nie startuje ? Pozdrawiam. Nie mogę dodać załącznika więc wrzuciłem tu:
http://przeklej.net/file_details/114589.html
PS. cePlatformway.exe działa inaczej nic bym nie zczytał - jest problem ten rejestr jest chyba kopiowany bo po zmianach np scieżki navi i zapisie odpaleniu bez karty wisi a potem z kartą ceplatformway.exe to i tak powraca do starej zawartości. Dziwi mnie też że sposób na residentflash2 nie działa przy próbie dostępu zwis. Niestety active sync nie lotto bo navi jest w trybie USB obsługi dysków. Czy da się zmienić w win ce6 odpalony awaryjnie przez plik ceplatformway na tryb synchronizacji active sync, czy po prostu powinno działać bez przełączania z programem w PC ActiveSync. |
|
|
|
 |
trad11
Azymut

|
|
|
|
 |
guma1975
Azymut

|
Wysłany: 2013-10-06, 15:45 Lark 50.9BT Firmware
|
|
|
Witam. Gdzie można znaleźć, jeśli to problem jakiś (może priv) firmware tego urządzenia bin na karte SD ? urządzenie blokada na menu start, usb w trybie dysku ok ceplatfomway.exe niestety już nie działa activesync też. Więc poszukuje bin-a co by to uratować. Jak nie to może przyda mi się LCD z tego modelu do zabawy z prockiem. PS
Po rozebraniu są pady do podłączenia RX i TX typowy rs232 więc się zastanawiam jak wgrywają nowy soft jak urządzenie wychodzi z "fabryki" czym i jak oprogramowanie itd. Być może wystarczy tylko wrzucić bina na SD hm... ale gdzie i skąd wziąć taki plik itd itd...
I tak już mało da się zrobić z tym więc chętnie wypróbuje każdy sposób pytanie jaki.
Pozdrawiam serdecznie. |
|
|
|
 |
eventus88
Azymut

|
Wysłany: 2014-04-08, 10:35
|
|
|
Pomóż mi znaleźć firmware!!! HELP!!!
GPS Lark Freebird 50.9 500MHz;
Rozdzielczość 480 x 272 piksel "5";
1) Procesor: ARM (MSB2521A), Mstar 500 MHz;
2) pojedynczy układ scalony ELPIDA J1108BFBG;
3) NAND: Hynix H27UBG8T2B;
4) pamięci RAM, 128 MB;
Po OS: WinCE 5;
SOFT: Polsky MapaMap; |
_________________ BOJIKA |
|
|
|
 |
ziemniaktda
Azymut

|
Wysłany: 2014-05-19, 23:26 skasowalem resident flash
|
|
|
witam skasowalem zawartosc resident flash a wiec wszystkie foldery jakie sie dalo
teraz po uruchomieniu navi wyskakuje blad
/residentflash/larkmap/prdf/prdf.prdf not found
czy moglby ktos zrobic dla mnie backup
ten backup zameiszony kilka postow wyzej wyglada calkiem inczej .....
a wystarczylo ustawic sciezke dostepu do AM .....
dziekuje |
|
|
|
 |
jacekp1313
Maestro GPS Samsug+NaviExpert

Pomógł: 529 razy Dołączył: 25 Wrz 2008 Posty: 18789 Skąd: 3City
|
|
|
|
 |
ziemniaktda
Azymut

|
Wysłany: 2014-05-20, 21:43
|
|
|
ok zmienielem nazwe pliku exe i teraz hula, nie widze jednak opcji gdzie mozna by zmienic sciezke dostepu do AM.
wogole brak tu jakichkolwiek ustawien
dostepne menu wyborow to:
nawigacja, muzyka fimy zdjecia i teksty ... |
|
|
|
 |
jestem_ktoś
Maestro GPS

Pomógł: 259 razy Dołączył: 28 Paź 2009 Posty: 9605 Skąd: znikąd
|
Wysłany: 2014-05-21, 05:50
|
|
|
Masz na myśli fabryczne menu, czy jakieś zainstalowane nowe?
Fabryczne - przeczytaj instrukcje obsługi. |
_________________ Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie |
|
|
|
 |
bartez_2013
Azymut

|
Wysłany: 2014-06-06, 16:01 Lark 50.9BT dysk wymienny -> Active sync
|
|
|
Witam wszystkich.
Problem wygląda tak że mam tą nawigacje i
zmieniłem ją z active sync na dysk wymienny, wyłączyłem nawigacje i teraz włączy się i od razu jest ekran nawigacji z komputerem. jak mam wrócić do poprzednich ustawień.
Proszę o poradę |
|
|
|
 |
jacekp1313
Maestro GPS Samsug+NaviExpert

Pomógł: 529 razy Dołączył: 25 Wrz 2008 Posty: 18789 Skąd: 3City
|
Wysłany: 2014-06-06, 16:46
|
|
|
Sama ta zmiana na pewno nie spowodowała awarii - coś musiało się stać przy okazji.
A co to jest ten bartez_2013 napisał/a: | ekran nawigacji z komputerem |
|
|
 |
Tomek_P
Azymut

|
Wysłany: 2014-08-15, 13:10
|
|
|
Witam,
nie chcę bez potrzeby zakładać nowego tematu, ponieważ problem jest podobny.. Otóż posiadam nawigację Lark Freebird 50.9 z mapą Larkmap na Resident flash. Dzisiaj chciałem zrobić aktualizację mapy na poniedziałkowy wyjazd i tu jest problem..urządzenie się włącza, pojawia się menu główne i na tym koniec. Nie mogę wejść w żadną ikonkę, ani nawigacji, ani ustawień..nic. Jednocześnie przy kliknięciu, dana ikonka się podświetla, ale nic więcej nie mogę zrobić..Próbowałem już restartu,ale też bez skutku. Czy ktoś z was miał już może podobny problem? Możecie podpowiedzieć jak to rozwiązać? Ewentualnie jeżeli potrzebna będzie wymiana całego oprogramowania, czy udostępni ktoś kopię swojego oprogramowania na podmiankę? U mnie jest zupełnie czysta, niekombinowana wersja.. Do poniedziałku żaden serwis mi tego nie ogarnie..
Pozdrawiam,
Tomek |
|
|
|
 |
jestem_ktoś
Maestro GPS

Pomógł: 259 razy Dołączył: 28 Paź 2009 Posty: 9605 Skąd: znikąd
|
Wysłany: 2014-08-15, 16:15
|
|
|
Komp go widzi?
Spróbuj czy dasz rade sterowac przez MyMObiler. Jak tak, to coś z dotykiem |
_________________ Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie |
|
|
|
 |
Tomek_P
Azymut

|
Wysłany: 2014-08-15, 21:08
|
|
|
Komp widzi nawigację. Udało mi się otworzyć nawi za pomocą MyMobilera, ale nadal to samo. Lark przy klikaniu wydaje takie dźwięki, jakby się klikało w zablokowane ikony.. Niestety nie udaje się ruszyć nawet za pomocą komputera. Efekt nadal taki sam.. Czy masz może jakieś dodatkowe podpowiedzi?
EDIT: Dodatkowy objaw, to przy naciskaniu przycisku wyłączenia nawigacji pojawia się błąd pliku MesBox.exe Komunikat mówi, że nie można znaleźć tego pliku lub jednego z jego komponentów. |
|
|
|
 |
Google
Maestro GPS Moderator

Pomógł: 36 razy Dołączył: 26 Paź 2010 Posty: 2424 Skąd: Google
|
Wysłany: 2014-08-16, 08:51
|
|
|
Tomek_P napisał/a: | EDIT: Dodatkowy objaw, to przy naciskaniu przycisku wyłączenia nawigacji pojawia się błąd pliku MesBox.exe Komunikat mówi, że nie można znaleźć tego pliku lub jednego z jego komponentów. | Tu już bez serwisu się nie obędzie. Sam w domu nic nie zrobisz jeśli nie masz FW do wgrania i ciekawe czy to można wgrać z karty. |
_________________ Poradniki |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|