Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-24, 14:52
Pytania z zakresu obsługi komputera
Autor Wiadomość
elmor368
Navi Expert


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 250
Wysłany: 2014-01-04, 20:32   

Pobrałem z chomika gabryscz ale to nie wersja instalacyjna i po uruchomieniu z wceAm mam tylko biały ekran. Może robię coś nie tak przy uruchamianiu AM , ale dotąd zawsze pobierałem wersję instalacyjna i nigdy nie miałem problemów z odpalenie AM.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2392
Skąd: Google
Wysłany: 2014-01-04, 21:26   

elmor368, pobierz ode mnie i zrób według poradnika.
_________________
Poradniki
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1541
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-01-05, 12:26   Re: automapa 6.15_1312_PL.rar

elmor368 napisał/a:
Witam Kolegów i mam prośbę o wyjaśnienie mi dlaczego nie mogę pobrać AM 6.15_1312_PL.rar z zamieszczonych w linków . Z egofiles.com pobieranie zatrzymało się na 80MB, natomiast z turbobit.net pobieranie zatrzymało sie na 170MB. Dodam , że próby z pobraniem wykonywałem kilkukrotnie ale nigdy nie mogłem pobrać w całości. Czy ktoś może mi podpowiedzieć czym to jest spowodowane?. Z góry dziękuje za info.


Witam

Czy pobierasz na komputerze stacjonarnym czy na laptopie?
Dwa - czy po kablu czy po wifi?

Pytam, bo w laptopach gdy działasz na wifi, a laptop tylko na baterii, to system oszczędzania energii odłącza kartę sieciową

Wejdź w menadżera urządzeń i wyłącz opcję, że system może odłączyć kartę sieciową

pozdrawiam
Arturek

P.S. Pytanie odnośnie nicka => czy to część nazwy krakowskiej firmy?
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
elmor368
Navi Expert


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 250
Wysłany: 2014-01-05, 17:47   

Witam , pobieram na stacjonarnym, po kablu. Skorzystam z propozycji Kol. Google i zobaczę jakie będą rezultaty. No niestety już nie wiem gdzie leży przyczyna. Pobrałem od Kolego Google , ale po rozpakowaniu pojawił się komunikat : błąd CRC w AutoMapie_6.15_1312_PL.exe - plik uszkodzony. Ratunku!
Sorry za zamieszanie , ale okazało sie , że jest coś nie tak z moim kompem. Pobrałem ponownie od Kol. Google AM 6.15. na innym komputerze i wszystko wyszło O.K. .Dziękując Kolegom za podpowiedzi , pozdrawiam i zamykam temat.
 
 
mariuszek1982
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 14
Wysłany: 2014-01-27, 20:16   

Muszę rozpakować wszystkie 3 pliki rar na pulpit komputera? czy wystarczy jeden?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18907
Skąd: 3City
Wysłany: 2014-01-27, 20:22   

Fajne pytanie...
Po prostu uruchom WinRAR-a i rozpakuj.
_________________

 
 
mariuszek1982
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 14
Wysłany: 2014-01-27, 20:49   

Chodzi mi o to czy muszę rozpakować wszystkie 3 pliki rar które sciągnąłem czy po prostu wystarczy part1?
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8835
Wysłany: 2014-01-27, 20:58   

mariuszek1982, nie rozpakujesz jednego rar-a jak jest to całość, więc zamiast pytać powinieneś spróbować i zobaczysz co się będzie działo.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18907
Skąd: 3City
Wysłany: 2014-01-27, 21:03   

Zobacz http://www.winrar.pl/winr...owac-pliki.html

P.S. Przeniosłem z wątku o instalacji AutoMapy
_________________

 
 
Ewa2009
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Cze 2009
Posty: 374
Wysłany: 2014-06-24, 10:03   

Mam do Was serdeczną prośbę. Wiem, że to było, co więcej chyba sama
to kiedyś robiłam, ale teraz nie mogę sobie przypomnieć jak to robiłam.
"Szukaj" niestety nie działa.
Mam Larka 43.1 z "odblokowanym" MS Windows CE Version 5.00 (Build 1400).
Chciałabym zrobić zrzut ekranu wyświetlanego przez MapaMap (jakiś fragment
mapy). Obecnie używam 7.6.2 z PL-2013Q2.
Następnie chciałabym taki zrzut przepisać na komputer przy pomocy ActiveSync
i przesłać mojej koleżance, ale z tym już sobie poradzę.

Bardzo proszę o instrukcję jak to zrobić. Na różnych stronach tego forum zamieszczacie
takie zrzuty, więc na pewno macie to w jednym palcu. Ja jednak potrzebowałabym
instrukcję "krok po kroku".

Pozdrawiam
Ewa
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9636
Wysłany: 2014-06-24, 10:04   

Ewa2009 napisał/a:
sama to kiedyś robiłam
http://www.my-navia.pl/vi...p=311989#311989

Ewa2009 napisał/a:
"Szukaj" niestety nie działa.
http://www.my-navia.pl/vi...p=398775#398775
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Ewa2009
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Cze 2009
Posty: 374
Wysłany: 2014-06-24, 10:19   

Bardzo dziękuję, ale

jestem_ktoś napisał/a:
Ewa2009 napisał/a:
sama to kiedyś robiłam
http://www.my-navia.pl/vi...p=311989#311989

Dawne czasy. Ani Visty, ani tamtych programów już od dawna nie mam.
Gdyby ktoś mógł napisać jak to robi teraz.

Ewa2009 napisał/a:
"Szukaj" niestety nie działa.
http://www.my-navia.pl/vi...#398775[/quote]
Próbowałam skorzystać z rady Olivii sprzed paru miesięcy, to znaczy
z wpisania w Google: site:my-navia.pl *******, ale to nie daje możliwości
zawężenia szukania. Gdy wpisuję kilka haseł, to zamiast użycia AND wyszukuje
tylko ostatnie.

Pozdrawiam
Ewa
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4561
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-06-24, 11:11   

Ewa2009 napisał/a:
Dawne czasy. Ani Visty, ani tamtych programów już od dawna nie mam.
No to wszystko teraz trzeba odnowić.
Ewa2009 napisał/a:
Gdy wpisuję kilka haseł
Wpisz jedno hasło, a konkretnie , które Ciebie interesuje.
site:my-navia.pl (spacja)fraza, której szukasz
Ewa2009 napisał/a:
Gdyby ktoś mógł napisać jak to robi teraz.
jestem_ktoś napisał/a:

Ewa2009 napisał/a:
sama to kiedyś robiłam
http://www.my-navia.pl/vi...p=311989#311989
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Ewa2009
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Cze 2009
Posty: 374
Wysłany: 2014-06-24, 12:12   

___Olivia_ napisał/a:

site:my-navia.pl (spacja)fraza, której szukasz


Na przykład chcę znaleźć posty zawierające hasła:
Windows CE
MapaMap
zrzut
Kiedyś, gdy działało Szukaj, mogłam wpisać: "Windows CE" AND MapaMap AND zrzut
i to było skuteczne. Nie mówiąc już o tym, że mogłam podać Autora i w ten sposób
jeszcze bardziej zawęzić szukanie.

Pozdrawiam
Ewa
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4561
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-06-24, 12:21   

Ewa2009,
Przeniosłam do właściwego tematu. To nie jest problem z instalacją MM, tylko z obsługą komputera.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10