Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-24, 14:52
Pytania z zakresu obsługi komputera
Autor Wiadomość
drzinx
azymut


Dołączył: 05 Paź 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-10-06, 22:20   

wg. poradnika podczas instalacji "Centrum obsługi urządzeń z systemem Windows Mobile"
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18907
Skąd: 3City
Wysłany: 2013-10-07, 07:13   

Przeniosłem z wątku "FUNROAD 4.3"
_________________

 
 
franz87
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Lis 2013
Posty: 5
Wysłany: 2013-11-03, 00:56   Na SD nie widać folderów z automapą

Witam,
Mam taki problem. Kupiłem używaną nawigację Audiomedia i jest w niej na karcie SD zainstalowana automapa EU.
Mapa jest nieaktualna i chcę wgrać nową.
Po podłączeniu SD do czytnika w laptopie, pisze, że na karcie jest zajęte 2,5 z 4 GB, ale w eksploatorze nie widać instalacji automapy, tylko skrót do niej i pliki mp3, które tam wcześniej były (razem 90mb).

Dlaczego nie widać folderów z automapą i co zrobić, by były widoczne.
System to Windows 8.1

[ Dodano: 2013-11-03, 01:27 ]
Otworzyłem w notatniku ten skrót, który jako jedyny na tej karcie jest "Automapa.info.bak"
Odnosił się on do folderu "AUTOMAPA EU".
Więc poprzez wiersz poleceń otworzyłem cd E:\AUTOMAPA EU i polecenie dir.
Wiersz polecen pokazał mi zawartość "AUTOMAPA EU", czyli folder istnieje i są tam pliki. Pytanie czemu Windows 8 na czytniku wewn. w laptopie tego nie widzi?

Pytam ponieważ przez następną instalacją nowej mapy chciałem zrobić kopię tej...
 
 
klawisz 
Waypoint
klawisz


Dołączył: 03 Cze 2010
Posty: 55
Skąd: Z DOLNY-ŚLĄZAK
Wysłany: 2013-11-03, 09:10   

w kompie musisz odznaczyć sobie -pokaż ukryte pliki i foldery :lol: :lol:
_________________
Kiedy wyda Ci się,że jesteś dobrym kierowcą ,który wie już wszystko o jeżdzie i o szosach,sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj juz za kierownicą. Cmentarze sa pełne grobów bardzo dobrych kierowców
 
 
michal1957
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 1154
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2013-11-03, 09:10   

Włącz pokazywanie plików ( folderów) ukrytych lub zobacz to:
http://www.raciaz.edu.pl/...ybut%C3%B3w.htm
_________________
Jeżeli wydaje Ci się że masz zawsze rację, masz rację, wydaje Ci się.
 
 
franz87
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Lis 2013
Posty: 5
Wysłany: 2013-11-03, 11:23   

Mam zaznaczone pokazywanie plikow i folderów i nadal to samo...

Ok, poradziłem, trzeba było zaznaczyć "Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego" ,a następnie wpisać w wierszu poleceń:
attrib -S -H X:\*.* /S /D
gdzie X to litera dysku.
 
 
gothic77
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Lis 2013
Posty: 12
Wysłany: 2013-11-15, 19:55   ActiveSync problem z Win8

Witam.

Mam problem z ActiveSync na Win8
Program nie chce się zainstalować - pisze, że prog. ma problem ze zgodnością
- zmiana zgodności w sensie uruchomienia nic nie daje

Proszę o pomoc, bo chciałem się pobawić nawigacją, a w danym momencie lipa.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4561
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-11-15, 20:06   

gothic77 napisał/a:
Mam problem z ActiveSync na Win8
Na Windows 8 instaluje się program Mobile Device Center , aby połączyć się z nawigacją.
ActiveSync jest na Windows XP .
gothic77 napisał/a:
chciałem się pobawić nawigacją
Tylko uważaj z tą zabawą , bo może okazać się niebezpieczna.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
gothic77
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Lis 2013
Posty: 12
Wysłany: 2013-11-15, 20:25   

Mam teraz problem z Mobile Device Center...
W czasie instalacji pluje mi się, że nie mam domyślnego klienta poczty ew. nie może on spełnić żądania obsługi wiadomości. Pisze, że mam ustawić prog. jako domyślny...

Program mam ustawiony jako domyślny, bo sprawdzałem, ale to i tak nie pomaga :/
- miał ktoś podobny problem?

Wiem, wiem, że jest to niebezpieczne :)
- nie chodzi mi o ingerencję w sprzęt, bo szkoda...
...jedynie pozgrywać zawartość w razie jakiegoś boom oraz uruchomienie na nawigacji inne mapy, aby przypisać odpowiednią ścieżkę do pliku ;)
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4561
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-11-15, 20:44   

gothic77,
Zobacz tu :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=417715#417715
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
elmor368
Navi Expert


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 250
Wysłany: 2014-01-04, 11:12   automapa 6.15_1312_PL.rar

Witam Kolegów i mam prośbę o wyjaśnienie mi dlaczego nie mogę pobrać AM 6.15_1312_PL.rar z zamieszczonych w linków . Z egofiles.com pobieranie zatrzymało się na 80MB, natomiast z turbobit.net pobieranie zatrzymało sie na 170MB. Dodam , że próby z pobraniem wykonywałem kilkukrotnie ale nigdy nie mogłem pobrać w całości. Czy ktoś może mi podpowiedzieć czym to jest spowodowane?. Z góry dziękuje za info.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 841
Wysłany: 2014-01-04, 11:20   

elmor368 napisał/a:
Czy ktoś może mi podpowiedzieć czym to jest spowodowane?

A może połączenie z netem przerywa Ci na chwilkę i dlatego takie efekty?
 
 
elmor368
Navi Expert


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 250
Wysłany: 2014-01-04, 12:50   Re

Łącze z internetem mam raczej stabilne, szybkość łącza 2Mb/s, problem musi leżeć w czym innym. Ale dzięki za zainteresowanie się moim problemem.
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6871
Skąd: znikąd
Wysłany: 2014-01-04, 18:42   Re: Re

elmor368 napisał/a:
Łącze z internetem mam raczej stabilne,

Dokładnie. RACZEJ.
Jak masz czas i siłę możesz popatrzeć na ikonkę połączenia w czasie pobierania, czy nie gaśnie.
Miałem podobne problemy, sprawę załatwiło uaktualnienie sterowników karty sieciowej w laptopie.
Zakładam, ze nie masz łącza u jakiegos lokalnego providera, który poustawiał szalone rezimy pobierania na swoim serwerze.
_________________
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2392
Skąd: Google
Wysłany: 2014-01-04, 19:02   

elmor368 napisał/a:
problem musi leżeć w czym innym.
Pobierz z chomika.
_________________
Poradniki
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10