Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-18, 12:28
Mireo - problem z uruchomieniem oryginalnego programu
Autor Wiadomość
hubikas 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Cze 2013
Posty: 9
Wysłany: 2013-06-22, 16:20   

jacekp1313 napisał/a:
A folderu Windows nie widzisz?

Nie.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18906
Skąd: 3City
Wysłany: 2013-06-22, 20:15   

Tu masz kilka różnych plików explorer.exe http://chomikuj.pl/jajace...,1138513402.zip wrzuć na SD i wskaż
_________________

 
 
hubikas 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Cze 2013
Posty: 9
Wysłany: 2013-06-22, 22:18   

Uff, ostatni plik zadzialal.
Po uruchomiemiu explorer.exe przeskoczylem do katalogu mobilenavigator, gdzie uruchomilem plik o tej samej nazwie z koncowka exe i nastepujacy komunikat:
"mobilenavigator is not valid Windows CE application"

Co dalej poczac panowie ??
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9636
Wysłany: 2013-06-23, 17:15   

Pisz do serwisu GC, albo spróbuj pliku exe kilka stron wczesniej w tym wątku
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
chmurka_k
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Maj 2014
Posty: 6
Wysłany: 2014-05-14, 17:25   Navio 500 Plus, usunięte pliki systemowe

Witam,

potrzebuję pomocy osób, które znają się na nawigacjach.
Rodzice posiadają nawigację Goclever, niedawno podłączyli ją do ładowania kablem USB do komputera i w tym czasie ponoć usuwali jakieś pliki z komputera. Po odłączeniu nawigacji okazało się, że ona nie działa. Podejrzewam, że otworzyło im się okno z plikami systemowymi i zamiast plików, które chcieli usunąć, usunęli całe oprogramowanie nawigacji.
Pytanie moje brzmi: co można teraz zrobić? Czy jest możliwość instalacji na nowo oprogramowania? Jeśli tak, to jak to zrobić?

Pozdrawiam, chmurka_k :)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18906
Skąd: 3City
Wysłany: 2014-05-14, 18:28   

Które oprogramowanie usuneli?
Opisz, co sie dzieje po uruchomieniu urządzenia - masz fabryczne menu, czy nie?

P.S. przeniosłem z działu "5065xx, 5066xx, 4366xx, navio 400, 500"
_________________

 
 
chmurka_k
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Maj 2014
Posty: 6
Wysłany: 2014-05-16, 18:58   

Menu jest, we wszystko można wejść, tylko nie w opcję "Nawigacja".
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9636
Wysłany: 2014-05-16, 19:06   

Czyli nie pliki systemowe, a co najwyżej program nawigacyjny.
Co masz wskazane jako program nawigacyjny?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
chmurka_k
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Maj 2014
Posty: 6
Wysłany: 2014-05-17, 10:22   

W końcu trzymam w ręku tą nawigację i oto co widzę:
Na opakowaniu jest napisane: ViaGPS Map 3.1 POLSKA.
I co ciekawsze, jeszcze weszłam w pliki systemowe i folderze mobilenavigator jest kolejny folder "Maps" i tam jednak są dostępne 4 pliki z mapami, ale dlaczego to nie chce się włączyć to nie mam pojęcia.... Wchodzi się w menu, opcja nawigacja, pojawia się tylko ekran powitalny "GoClever GPS...", po czym ekran się wyłącza i wraca do menu.
W czym tkwi problem?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18906
Skąd: 3City
Wysłany: 2014-05-17, 13:36   

Jako nawigacyjny wybierz plik Mobilenavigator.exe (lub Mireo.exe) z folderu Mobilenavigator.
Podłącz do kompa i podaj liste plików z folderu Mobilenavigator (włącz pokazywanie rozszerzeń oraz pliki ukryte/systemowe)
_________________

 
 
chmurka_k
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Maj 2014
Posty: 6
Wysłany: 2014-05-17, 15:33   

Oto co znajduje się w folderze mobilenavigator:

-BEtodayItem.dll
-favs.txt
-mireo_sound_service
-mobilenavigator.exe
-Ordinale.ini
-Ordinale.lix
-recdst.txt
-splash320X240.m8888
-splash800x480.m8888
-Splash.m8888
-TEMPLATE.KML
-timezones.bin
-timezones.txt
- trace.txt
-VS.BIN
- vs.bin.bkp


Oraz foldery:
- GPSLog
-Maps
-MyRoutes
-Photos
-Poi
-SpeedCams

Zmieniałam w ustawieniach ścieżki programu nawigacji ale nie dało to niczego nowego.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18906
Skąd: 3City
Wysłany: 2014-05-17, 16:08   

Program jest kompletny. W którym momencie sie wyłącza? Co widzisz tuz przed wyłączeniem?
Co masz w folderze MAPS - bo objawy sa jakby brakowało mapy albo licencji
_________________

 
 
chmurka_k
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Maj 2014
Posty: 6
Wysłany: 2014-05-17, 16:14   

Włączam nawigację, pojawia się całe menu, a w nim: Nawigacja, Multimedia, BlueTooth, Foto, E-teksty, Grym Tools, Ustawienia. Naciskam opcję nawigacja, albo jest zero reakcji, albo przez sekundę pojawia się maleńka klepsydra, albo przez moment wyskakuje ekran GoClever GSP System i za chwilę znika.

W folderze maps mam coś takiego:
- poland_em_201203_rle.3d.cpf
- poland_em_201303_eeu.cpf
- poland_em_201203_rle.3d.lic
- poland_em_201303_eeu.lic

Ponoć nawigacja śmigała bezproblemowo, dopiero po podłączeniu do komputera i wykasowaniu czegoś... (nie wiem, co dokładnie zostało tam namieszane) odmówiła współpracy.

[ Dodano: 2014-05-17, 16:20 ]
Nie wiem, czy ma to jakieś znaczenie ale folder o nazwie "poi" jest zupełnie pusty.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18906
Skąd: 3City
Wysłany: 2014-05-17, 16:31   

Dziwne - pliki wyglądają OK. Jest mapa (ten drugi) i licencja (czwarty)
POI nie ma znaczenia, to tylko dodatki (np. sklepy, stacje benzynowe, parkingi ITP)

Porównalem ze swoim Mireo i brak kilku plików (m.in. języka). Są tu: http://pliki.wp.pl/fc,-14...ip,pobierz.html Dodaj je do folderu Mobilenavigator


P.S. scalam z istniejącym wątkiem
_________________

 
 
chmurka_k
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Maj 2014
Posty: 6
Wysłany: 2014-05-17, 17:21   

To był strzał w dziesiątkę!! Po dodaniu tych plików wszystko działa prawidłowo! Bardzo dziękuję.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11