Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-10, 16:04
Manta GPS560 reanimacja, backup
Autor Wiadomość
akelectronic
azymut


Dołączył: 13 Mar 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-03-19, 12:48   Manta GPS560 reanimacja, backup

Witam. Jak w temacie potrzebuję pilnie oryginalnego firmware do Manty GPS560. Po prostu pewnego dnia nie dało już się jej włączyć i zatrzymuje się na logo Manty. Niestety na stronie Manty nie ma dostępnego firmware do tego modelu. Jeśli ktoś by mógł pomóc będę bardzo wdzięczny.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-07-19, 18:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jmpf
azymut


Dołączył: 14 Lis 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-11-14, 22:34   manta gps560 pomocy zwis na ekranie ładowania

Witam dostałe od kolegi nawigację manta gps560 system zawieszał się notorycznie. Po czyszczeniu pamięci systemowej nawigacja włącza się ale nie zostaje na ekranie startowym z napisem manta na czarnym tle białe napisy oraz logo. Moje pytanie jak zabrać się do tematu co proponujecie aby naprawić nawigację.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2402
Skąd: Google
Wysłany: 2014-04-28, 00:16   

Potrzebuję firmware do Manty 560. Wyczytałem na necie ( http://www.elvikom.pl/for...p?f=240&t=30436 ) że można tam wgrać podobne FW z innego modelu. Z jakiego? Może od 460?

[ Dodano: 2014-04-29, 09:44 ]
Na chwilę obecną udało mi się uruchomić ją z karty zmianą nazwy pliku panelu Imar na AutoFileCopy i mam pulpit panelu. Udało mi się też uruchomić automapę. GPS wykryło i złapało więc tu jest pod tym względem sprawna.

Ogólnie ktoś skasował zawartość dysku i mam po włączeniu komunikat ,,Open registry error,,

[ Dodano: 2014-05-04, 15:58 ]
Próbowałem jak w drugim poście może wyciągnąć FW z Manta 560 która jest zawieszona na starcie komunikatem jak wyżej ,,Open Registry Error,, lecz program nie wykrywa mi dysku.

_________________
Poradniki
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2402
Skąd: Google
Wysłany: 2014-04-28, 10:21   Manta GPS 560 zawartość pamięci flash.

Posiada ktoś to urządzenie i może pokazać zawartość pamięci jak to się wszystko tam układa? Tam jest ResidentFlash czy Nand ?

Ewentualnie prosił bym o firmware aby można było wgrać z karty.
_________________
Poradniki
 
 
Danielos 102
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 172
Wysłany: 2014-04-28, 17:11   

Witam,nie posiadam tej navi,ale wygrzebałem na swoim starym kompie panel odblokowujący do tej navi.Może się przyda https://www.dropbox.com/s...a%20480x272.zip Pozdrawiam
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2402
Skąd: Google
Wysłany: 2014-04-28, 23:04   

Danielos 102 napisał/a:
Może się przyda
Przydał by się gdybym posiadał w tej nawigacji ResidentFlash a tu go nie ma.

Ponadto już próbowałem z tym panelem ale niestety nic nie rusza.

Czekam na dalsze propozycje jeśli będą.

[ Dodano: 2014-04-29, 00:51 ]
Za pomocą zmiany nazwy pliku uruchomiłem na tej Mancie Pulpit http://www.my-navia.pl/vi...p=225622#225622 .

Teraz jak by tu ją całkowicie przywrócić do życia? Panel działa , mogę wejść do Windowsa.

Jak przywrócić rejestr ?

Aha. Zbyt jaskrawy jest obraz ale dla uparciucha dało by się korzystać .




[ Dodano: 2014-04-30, 00:01 ]
Panowie i Panie odzyskałem łączność z Mantą i teraz już widzi mi WinCE .

Jednakże nadal brakuje mi FW od Manty aby je wgrać.

[ Dodano: 2014-05-04, 13:12 ]
Jak tu wykombinować aby po włączeniu ukazał się taki widok:



I aby wszystko siedziało w pamięci urządzenia , nie uruchamiało się z karty.

To menu jest od Manty 440. Bez problemu gdy go odpalę mogę się poruszać po ustawieniach. Uruchamiam AutoMapę kliknięciem w samochodzik. :-D

Przydał by się jakiś skrypt zabijający proces błędnego uruchamiania się menu obecnie aby nie wyskakiwał błąd ,,Open registry error,, i pojawiało się to menu.
_________________
Poradniki
 
 
Jarek8922
azymut


Dołączył: 19 Lip 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-07-19, 18:12   IU open registy error manta gps560

Witam jestem nowy na forum i chciałbym się do was zwrócić z prośbą o pomoc.Po włączeniu nawi mam taki komunikat jak w temacie,sprzęt łączy się z pc przez program Centrum obsługi i jedno co zauważyłem to mam wyczyszczony folder resident flash(jest w nim tylko folder UI).Wie ktoś może jak przywrócić nawi do życia? :?:
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18922
Skąd: 3City
Wysłany: 2014-07-19, 18:18   

Spróbuj http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=40729

P.S. Scaliłem trzy posty o padniętej Mancie 560
_________________

 
 
Jarek8922
azymut


Dołączył: 19 Lip 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-07-21, 10:40   

Wielkie podziękowania dla jacekp1313.Dzięki Twojemu linkowi dostałem się do WINDOWS CE.Mam jeszcze jedną prośbę, zainstalowałem Automape na karcie pamięci, utworzyłem skrót na pulpicie ale pojawia się problem ponieważ przy każdym ponownym uruchomieniu skrót znika z pulpitu.Ma ktoś może patent na to?Z góry dzięki ;-)
 
 
cichy83
Waypoint


Dołączył: 21 Sie 2009
Posty: 21
Wysłany: 2014-09-18, 09:26   

Witam,
Mam mante GPS560 i wisi na logo manta, zero komunikacji itp. próbowałem metody jak wyżej pisał kolega, ale nic nie reaguje, może ma ktoś jakiś sposób jak wgrać FV do tego, jakaś zworka na nóżce czy jak.
Pozdrawiam.
 
 
rawid 
Navi Expert



Pomógł: 3 razy
Wiek: 47
Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 269
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2014-09-18, 11:17   

Witam,
Czytaj TU

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2016-01-30, 08:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
cichy83
Waypoint


Dołączył: 21 Sie 2009
Posty: 21
Wysłany: 2014-09-18, 13:01   

Od tego zacząłem, ale nic nie odpala sytemu, wisi na logo bez żadnego komunikatu, zero komunikacji itp.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2016-01-30, 08:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
rawid 
Navi Expert



Pomógł: 3 razy
Wiek: 47
Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 269
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2014-09-18, 14:48   

Spróbuj wgrać firmware z Manty 440 lub 510 ,procedura wgrywania TU
 
 
cichy83
Waypoint


Dołączył: 21 Sie 2009
Posty: 21
Wysłany: 2014-09-19, 09:39   

rawid napisał/a:
Spróbuj wgrać firmware z Manty 440 lub 510 ,procedura wgrywania TU


Zero reakcji na kartę, klikam power oświeca się logo i tak wisi dalej, nic nie flashuje. :(
 
 
markman 
Navi Expert



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 18 Paź 2008
Posty: 215
Skąd: PL
Wysłany: 2014-09-19, 15:13   

cichy83 napisał/a:
Zero reakcji na kartę
Spróbuj z inną kartą.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 14