Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-10, 16:07
Manta GPS 520 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
jero111
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Lip 2010
Posty: 8
Wysłany: 2011-10-28, 19:13   Manta GPS 520 i programy nawigacyjne

Witam wszystkich.

Posiadam w/w nawigacje i mam pytanie, jaką polecicie do tego urządzenia mape by miała opcje Truck, z tego co zdążyłem wyczytać to mapa z TomToma nie wejdzie.
Nawigacja jest z systemem Windows CE 6.0

Dziękuje za sugestie i Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-12-07, 23:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8835
Wysłany: 2011-10-28, 21:32   

Spróbuj z Sygic Fleet Truck.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
jero111
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Lip 2010
Posty: 8
Wysłany: 2011-10-28, 22:29   

Możesz coś powiedzieć nt tej nawigacji?
Jeszcze mam pytanie, jak można odblokować tą moją Mante?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9640
Skąd: znikąd
Wysłany: 2011-10-28, 22:34   

Spróbuj metod z 510 - na początek.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8835
Wysłany: 2011-10-29, 00:00   

jero111 napisał/a:
Możesz coś powiedzieć nt tej nawigacji?

A co tu gadać ;-) , jest przeznaczona dla ciężarówek, posiada dużo opcji do ustawienia pod ten typ samochodów, musisz spróbować i sam ocenić.
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=25742
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
dorylek
azymut


Dołączył: 20 Cze 2011
Posty: 1
Wysłany: 2012-01-08, 13:00   

Witam, przepraszam że odkopuje ten wątek.
Jaki ta Manta ma port i birate przy komunikacji z GPS?
Nie potrafi mi Automapa wykryć wbudowanego GPS
 
 
bdfuk1
Waypoint



Dołączył: 20 Sie 2011
Posty: 19
Wysłany: 2012-01-08, 15:07   

Witam,

Mam małe pytanie, w nawigacji manta zainstalowałem na SD Am i wszytko działa w 100%, ale niestety w systemie nie nawigacji po resecie uruchamia się stary soft. Po prostu nie zapisuje ścieżki dostępu do AM na stałe. Jak sobie mogę z tym poradzić???
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9640
Skąd: znikąd
Wysłany: 2012-01-08, 15:26   

Przeczytać wątek o znikającej ścieżce
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
MeehoweCK
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Cze 2013
Posty: 5
  Wysłany: 2013-06-25, 13:47   GPS520 - nie wykryto połączenia

Mam problem z instalacją Automapy na urządzenie GPS. W programie instalacyjnym po wybraniu "Urządzenie przenośne" (instalacja na kartę nie wchodzi w grę) pokazują mi się dwa komunikaty. Pierwszy: "Proszę czekać... Łączenie z urządzeniem przenośnym... Na urządzeniu uruchomiono aplikację, która może oczekiwać na reakcję użytkownika." i drugi (alert): "Nie wykryto połączenia z urządzeniem przenośnym". Pierwszy komunikat w ogóle nie znika, a drugi po kliknięciu "Ponów próbę" wraca. Jeśli ktoś wie co może być przyczyną, bardzo proszę o szybką pomoc.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18922
Skąd: 3City
Wysłany: 2013-06-25, 13:50   

A komp w ogóle widzi urządzenie? W jakim trybie jest Manta- AS czy USB?

AM instaluj na kartę wyjęta z urządzenia.

[ Dodano: 2013-06-25, 14:13 ]
P.S. Scaliłem z istniejącym wątkiem
_________________

 
 
MeehoweCK
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Cze 2013
Posty: 5
Wysłany: 2013-06-25, 14:15   

Komputer widzi urządzenie. W panelu sterowania pokazuje podłączony "SiRF GPS HH" (w dziale Nieokreślone). Nie mam karty na którą zmieściłaby się Automapa. Poprzednio była instalowana przez USB i było OK. Co prawda też po problemach, ale dało się zainstalować. Teraz już skończyły mi się pomysły.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18922
Skąd: 3City
Wysłany: 2013-06-25, 14:24   

W jakim trybie jest Manta - AS czy USB?

Karta 4GB to ok 25 złotych http://www.euro.com.pl/karty-pamieci,h2,d3.bhtml (a nie kupując AM zarobiłeś ze 150)
_________________

 
 
MeehoweCK
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Cze 2013
Posty: 5
Wysłany: 2013-06-25, 14:38   

jacekp1313 napisał/a:
W jakim trybie jest Manta - AS czy USB?
A gdzie i jak to sprawdzić? Prawdę mówiąc jestem totalnie zielony.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18922
Skąd: 3City
Wysłany: 2013-06-25, 14:41   

W opcjach. I instrukcji obsługi.
Ale nie każde urządzenie ma przełączanie trybów.
_________________

 
 
MeehoweCK
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Cze 2013
Posty: 5
Wysłany: 2013-06-25, 14:46   

W opcjach połączenia znalazłem dwa dostępne tryby: MASS i MS ACTIVESYNC
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11