My Navia Strona Główna My Navia


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-06-20, 19:11
TELESystem TS 8410 SLIM - jaki program z mapa Europy?
Autor Wiadomość
mejdej99
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Paź 2011
Posty: 13
Wysłany: 2011-10-13, 16:17   TELESystem TS 8410 SLIM - jaki program z mapa Europy?

Witam,
Chciałbym dowiedzieć jakie najlepiej wgrać oprogramowanie do TELESystem TS 8410 SLIM:

Parametry techniczne:

- Microprocesor Atlas-III 372 MHz
- System operacyjny WinCE 5.0 Core
- Pamięć wbudowana 64 MB NAND Flash, 64 MB SDRAM

Aktualnie mam wgraną oprogramowanie NAVIGO 9i zawierającym mapę Polski, ale potrzebuje teraz wgrac mape europy. Myslałem nad wgraniem Automapy ale nie wiem czy to ruszy.
Proszę o jakies propozycje, ewentualnie wskazówki jak mam to wgrać
Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18787
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-10-13, 16:41   

Na WinCE 5 pójdzie wszystko z działu http://www.my-navia.pl/index.php?c=21

Navigo masz na SD, czy w urządzeniu?
Jeśli na SD, to wystarczy podstawić cos za exe-ka
_________________

 
 
mejdej99
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Paź 2011
Posty: 13
Wysłany: 2011-10-15, 12:15   

Navigo mam na karcie SD.
Zainstalowalem Automape 6.8.1, ale nie umi znaleść satelit, szukalem na dworze ich ponad 20min i nic. Może jakaś starsza Automapa bedzie hulac? tylko ktora?
dzieki
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18787
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-10-15, 12:32   

Jaki port i prędkość wpisałeś?

Sprawdź porty programem VisualGPS
_________________

 
 
mejdej99
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Paź 2011
Posty: 13
Wysłany: 2011-10-15, 12:54   

Port COM1
predkosc 4800
tak jak mialem na navigo..
wgralem teraz automape 6pl i tez nie potrafi wyszukac.
VisualGPS mam wrzucic na karte?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18787
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-10-15, 13:03   

AM instalacyjna, czy jakiś gotowiec? Kopiowałeś, czy uruchamiałeś instalację?
_________________

 
 
mejdej99
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Paź 2011
Posty: 13
Wysłany: 2011-10-15, 13:04   

I sciągnołem gotowca, i instalacyjna. Obie nie wyszukują satelit.

Dodam ze na Navigo, satelity łapie mi po kilku sekundach, wiec nie wiem czemu na automapie nie chce:/
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18787
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-10-15, 13:19   

Sprawdź Visual-em, może jakis proces blokuje port
_________________

 
 
mejdej99
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Paź 2011
Posty: 13
Wysłany: 2011-10-15, 13:30   

Jak instaluje VisualGPS to wyskakuje mi takie cos...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18787
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-10-15, 13:32   

A jak instalowąłeś AM, to nie było czegos takiego?
_________________

 
 
mejdej99
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Paź 2011
Posty: 13
Wysłany: 2011-10-15, 13:37   

Własnie nie, żadnych błędów nie było.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18787
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-10-15, 13:40   

kopiujesz dokładnie w to samo miejsce?
Masz mozliwość wskazania programu spod NAWIGACJA? Gdzie masz AM - jak ja uruchamiasz?
_________________

 
 
mejdej99
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Paź 2011
Posty: 13
Wysłany: 2011-10-15, 13:48   

Karta SD:

Jak odpalam nawigacje to mam:
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18787
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-10-15, 13:56   

To skopiuj na SD zamiast pliku exe od automapy (nazwij go tak samo)
_________________

 
 
mejdej99
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Paź 2011
Posty: 13
Wysłany: 2011-10-15, 14:13   

A co mam skopiowac? VisualGPS?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Administracja nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych,
Administracja Forum nie przekazuje informacji odnośnie użytkowników instytucjom, firmom, osobom prywatnym etc.
Hasła są szyfrowane w bazie danych, a numery IP są tylko i wyłącznie do wglądu Administracji.
Jeżeli znalazłeś na forum wiadomość, która narusza Twoje dobra osobiste, prosimy o kontakt.

Kopiowanie treści forum bez zgody administracji zabronione!

Copyright © 2022 | www.my-navia.pl | ® Wszelkie prawa zastrzeżone


phpBB by przemo