Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: harry
2011-07-23, 17:57
Pomagajmy sobie w wakacyjnych wyjazdach
Autor Wiadomość
bydziamen 
Waypoint
Sony Xperia P + AM



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Sty 2010
Posty: 192
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2011-12-10, 19:38   

dasior591 napisał/a:
ale będę tam do jakieś 4 w nocy


nic tam ne ma o tej godzinie :)
_________________
Sony Xperia P + AM
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-12-10, 22:38   

Jednak nieaktualne :-)
Tesco 24h z xboxem chyba mają:-P
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Ad@m
azymut


Dołączył: 02 Maj 2009
Posty: 4
Wysłany: 2012-07-14, 15:48   

Witam i odświeżam temat :)

Jechał może ktoś teraz trasą Mława - Nidzica - Elbląg - Gdańsk ?
Jak wygląda przejazd tą trasą, zwłaszcza na odcinkach przy nowej S7 ?
Warto jechać główną, czy może lepiej/szybciej pojechać bokiem na Malbork ?
 
 
eraeste 
Waypoint
abc


Wiek: 60
Dołączył: 17 Lis 2008
Posty: 68
Wysłany: 2013-07-05, 11:41   wakacje nad morzem 2013

Witam, jestem z górnego Śląska (Katowice) i chciałbym zapytać jaką trasę wybrać na wyjazd do miejscowości DĄBKI. Zawsze Automapa pokazuje przez Wrocław i Poznań, mimo tego 2 ostatnie lata, gdy jeżdziłem do USTKI to wybierałem trasę przez Łódz itd.

Jaka trasa jest przez okolice Wrocławia i ile kosztuje tam przejazd przez autostradę, bo słyszałem, że jest już płatna.


Dziękuję bardzo proszę o odpowiedzi, bo wyjeżdzam DZIŚ w nocy.
_________________
aa
 
 
 
anbu2
azymut


Dołączył: 30 Wrz 2010
Posty: 2
Wysłany: 2014-04-28, 21:59   

Witam wszystkich Forumowiczów!
Na początku maja będę jechał przez Radom do Częstochowy.
Zawsze jeździłem drogą nr 12 przez Przysuchę, Opoczno, Sulejów
i Piotrków Trybunalski. Tymczasem w mapach googla jako najszybsza
pokazywana jest trasa leżąca trochę wyżej - przez Przytyk, Potworów i Tomaszów Mazowiecki.
Która droga będzie lepsza - będę jechał po południu.
Nie znam drogi przez Tomaszów Mazowiecki - czy rzeczywiście będzie tamtędy
lepiej?
Z góry dziękuję za rady od osób znających te okolice.
Pozdrawiam!
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 56
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 621
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2014-04-29, 11:57   

To zależy kiedy (pora dnia, dzień tygodnia) i czym będziesz jechał, oraz jaki styl jazdy preferujesz.

Według targeo.pl różnica między optymalną (Przysucha, Końskie, Radomsko) a szybką ( Tomaszów, Piotrków) to -15 min +15km .
Przy dynamicznym kierowcy i samochodzie (nie mówię o przekraczaniu prędkości) oraz jeździe poza "szczytem" optymalna może się zrównać z czasem z szybką.

Przy dużym ruchu najlepiej jest jechać dwupasmówką.
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
izaw 
GPS instruktor
izaw


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 19 Maj 2010
Posty: 819
Wysłany: 2014-04-29, 12:46   

A ja prościutko E75 przez Piotrków. Najlepsza trasa!
_________________
Prawo Murph'ego
"Jeśli wszystkie sposoby zawiodą to przeczytaj instrukcję."
 
 
jurek7806
Navi Expert


Dołączył: 11 Gru 2008
Posty: 298
Wysłany: 2014-07-07, 15:59   

Orientuje się może ktoś czy odcinek autostrady A4 na Słowenii do A2 na Chorwacji jest płatny, bo Automapa pokazuje że jest i nie wiem czy go omijać czy nie.
EDIT: chodzi mi o ten ostatni odcinek 1 km przed granicą chorwacką.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2014-07-07, 18:45 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z wątku AutoMapa Windows PL/EU 6.16 1406 Final
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 56
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 621
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2014-07-07, 18:02   

jurek7806 napisał/a:
Orientuje się może ktoś czy odcinek autostrady A4 na Słowenii do A2 na Chorwacji jest płatny, bo Automapa pokazuje że jest i nie wiem czy go omijać czy nie.
EDIT: chodzi mi o ten ostatni odcinek 1 km przed granicą chorwacką.

Po pierwsze co twoje pytanie ma wspólnego z AM.
Po drugie nie łatwiej sprawdzić u źródła (http://www.dars.si/Dokume..._roads_298.aspx)
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
jurek7806
Navi Expert


Dołączył: 11 Gru 2008
Posty: 298
Wysłany: 2014-07-07, 18:59   

Dzięki za info, z Twojej strony wynika że odcinek jest bezpłatny, a na Automapie pokazuje że jest płatny i trzeba kupić winietę. Więc jednak ma to coś wspólnego bo na Automapie jest chyba babol, który w szczycie sezonu urlopowego skutecznie utrudni przejazd na Chorwację.
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 56
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 621
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2014-07-07, 21:40   

Czyli babol jest na wszystkich mapach od tego samego dostawcy czyli HERE
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
sandra1983 
młodszy inspektor GPS
sardynka



Wiek: 37
Dołączyła: 19 Cze 2010
Posty: 7
Wysłany: 2014-07-15, 07:06   katowice -kołobrzeg

Czy ktoś z kolegów mógłby mi wygenerować plik do automapy z trasą do Kołobrzegu z Katowic taka trasa abym jechała obwodnicą Wrocławia i Poznania ponieważ nie chcę jechać na Łódz a jadę pierwszy raz nad morze
 
 
izaw 
GPS instruktor
izaw


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 19 Maj 2010
Posty: 819
Wysłany: 2014-07-15, 13:25   

Nie ma czegoś takiego jak plik trasy. Zapis trasy zawiera jedynie informacje o punktach: startowym, docelowym oraz ewentualnych via. Przebieg zawsze jest wyliczany na bieżąco wg aktualnej mapy, daty, godziny, danych SR i ewentualnych LD!

Oczywiście uwzględniane są wszelkie ograniczenia na typ trasy, unikanie klas dróg, płatnych itd.

Co więcej w czasie jazdy trasa może się zmienić, bo zmieniła się pora dnia i brane są pod uwagę inne dane SR. Także nowe aktualne dane LD! mogą zmienić przebieg trasy.

Jedynym rozwiązaniem jest wybranie dobrego typu trasy, dodanie jednego lub kilku punktów via, aby nie było sensownej alternatywy do wybranego przebiegu.

Ale to ty wtedy wybierasz trasę jaka ci się podoba i ją ustalasz.
_________________
Prawo Murph'ego
"Jeśli wszystkie sposoby zawiodą to przeczytaj instrukcję."
 
 
sandra1983 
młodszy inspektor GPS
sardynka



Wiek: 37
Dołączyła: 19 Cze 2010
Posty: 7
Wysłany: 2014-07-16, 15:15   

Czy ta trasa będzie dobra chodzi mi bardziej o stan drogi i dobry dojazd ponieważ jadę z 2 letnim dzieckiem :-| chodzi mi głównie jaką trasę wybrać jak najlepszą i najkrótszą Pozdrawiam

http://mapa.targeo.pl/Map...5f87dca23870ce2
 
 
inek1 
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Maj 2008
Posty: 202
Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-07-16, 15:27   

sandra1983 napisał/a:
Czy ta trasa będzie dobra chodzi mi bardziej o stan drogi i dobry dojazd ponieważ jadę z 2 letnim dzieckiem :-| chodzi mi głównie jaką trasę wybrać jak najlepszą i najkrótszą Pozdrawiam

http://mapa.targeo.pl/Map...5f87dca23870ce2


Jest ok ,ale może lepiej przez autostradę do Wrocławia.

Zobacz jeszcze trasa szybka.
_________________
Gość, miłego dnia.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11