Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-18, 12:29
Mireo - problem z aktualizacją map ze strony GoClevera
Autor Wiadomość
arczi741
Waypoint


Dołączył: 10 Maj 2010
Posty: 46
Wysłany: 2013-03-17, 11:31   

No tak ,nie doczytalem :oops: ,czy w takim razie jest możliwość wgranie najnowszej mapy Mireo ze żródła alternatywnego do oryginalnego programu?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4561
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-03-17, 11:35   

arczi741 napisał/a:
Mireo ze żródła alternatywnego do oryginalnego programu?
Czytaj tu :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=250164#250164
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
bogres
azymut


Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-03-17, 21:32   GC-3535 i nowe mapy

Cześć,
mam taki problem, mam mapę Polski 201212. Plik mapy i licencji.
Wgrałem je do katalogu Maps - w dokładnie to samo miejsce gdzie była starsza mapa.
Niestety podczas wczytywania mapy urządzenie powraca do ekranu startowego i wiesza się.
Czy 3535 ma szanse pracowania z tą mapą?
Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-03-18, 08:10   

Ma szanse ale licencja pewnie nie pasuje.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
bogres
azymut


Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-03-18, 12:22   

Oprogramowanie jest fabryczne, czyli z tego co wyczytałem na forum i z nazwy jednego z plików wnioskując - Mireo.
Myślicie, że jest szansa na dopasowanie licencji?
Osoba od której dostałem pliki podobno je kupiła i nie użyła z powodu zniszczenia urządzenia.
Niestety nie mam bliższych danych gdzie dokonano zakupu i w jaki sposób.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18907
Skąd: 3City
Wysłany: 2013-03-18, 13:11   

Jeśli Mireo, to wszystko masz tu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=25077
_________________

 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-03-18, 20:33   

Jak kupiła to na pewno z karta Sd i do niej jest przypisana licencja, bez karty nie odpalisz.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
bogres
azymut


Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-03-19, 12:15   

Bardzo dziękuję - pomogło, bo mapa jest, ale...
Pojawił się inny problem - oprogramowanie jakby nie widziało czujnika GPS.
Brak sygnału z satelitów - testowałem przez ponad godzinę.

W pliku Ordinale.ini w sekcji GPS mam tak:
[GPS]
Found=

Tak było zarówno w moim oryginale jak i w podgranej wersji z podanego wątku, ale po przeczytaniu kilku innych wątków widzę, że w sekcji GPS pojawiają się konkretne wskazania portu wraz z parametrami, np:
[GPS]
Found=com7:,57600,8N1,n

Czy dobrze kombinuję, że to może być przyczyna i być może trzeba tam wpisać adres?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9636
Wysłany: 2013-03-19, 13:57   

W zasadzie Mireo powinno samo złapac sygnał, bez wpisów. Rozumiem, że czekałeś pod gołym niebem...

Ewentualnie sprawdź, czy działa odbiornik TMC programem VisualGPS
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
jarekzet 
azymut


Dołączył: 23 Lip 2010
Posty: 2
Wysłany: 2013-08-15, 21:12   

Mam problem innego rodzaju. Nie mogę zrobić aktualizacji map. Jestem zarejestrowanym użytkownikiem, dostępna jest aktualizacja, ale gdy ją robię dostaję maila bez linka do map. W wiadomości oczywiście pisze, że poniżej znajdziesz linki aktywne przez 24h za pomocą których ściągniesz nowe mapy, ale w rzeczywistości poniżej nie ma żadnych linków. Wysłałem już dziesiątki maili do serwisu ale oni mają to w d...e - ważne żeby sprzedać towar, a resztą niech się martwi użytkownik. Nie wiem jak rozwiązać ten problem - chyba raczej nietypowy. Będę bardzo wdzięczny za jakąś radę.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-08-16, 09:01   

Masz nowe pliki licencyjne ale nie masz map tak?? Podaj mi wersje map jaką potrzebujesz.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18907
Skąd: 3City
Wysłany: 2013-08-20, 22:10   

GC ostatnio przebudowywał swoją stronę (i pewnie równiez całą strukturę serwisu) - może stąd kłopoty z pobieraniem
_________________

 
 
pbike
azymut


Dołączył: 06 Wrz 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-09-07, 00:03   

Przeglądałem forum, ale niestety nie znalazłem więc zapytam:
gdzie znajdę Device ID / Storage ID i PIN dla Navio 505 ?
Pytam kogoś kto ma ten model, bo w instrukcjach jest wskazanie na "Menu" którego nie ma ten model.
Jest konieczne do aktualizacji mapy.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9636
Wysłany: 2013-09-08, 18:55   

Każdy program nawigacyjny podaje inne wartości dla tego samego urządzenia.
O którym myślisz?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
pbike
azymut


Dołączył: 06 Wrz 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-09-08, 20:33   

Staram się aktualizować przez stronę goclever.com
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11