Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-18, 12:29
Mireo - problem z aktualizacją map ze strony GoClevera
Autor Wiadomość
l0ker 
azymut


Dołączył: 13 Sie 2011
Posty: 2
Skąd: Police
Wysłany: 2011-08-13, 16:35   GOCLEVER

Witam Serdecznie,
Otóż od niedawna jestem nowym posiadaczem nawigacji GOCLEVER navio400 i nie ukrywam, że mam problem - z aktualizacją mapy. Zarejestrowałem się na stronie producenta, zarejestrowałem również urządzenie i skrupulatnie przeczytałem instrukcję wgrywania map, aczkolwiek po wgraniu map na nawigację po prostu owej nie czyta.

W folderze ' Maps ' miałem trzy mapy - Polską (poland_em_201012_eeu.cpf), Czeską (czechrep_cd_201004_eeu.cpf) i Słowacką (slovakia_cd_201004_eeu.cpf). Mapy Czech i Słowacji nie usuwałem ze względu na to, że chciałem tylko zaktualizować mapę Polski, gdzie na mailu do pobrania miałem tylko dwa pliki, których nie czyta - poland_em_201101.3d.cpf i poland_em_201103_eeu.cpf (wydaje mi się, że brakuje pliku licencji, ale nigdzie takowego do pobrania nie było)

Czy ktoś może zna rozwiązanie?

Pozdrawiam
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-08-13, 16:48   

Licencja przychodzi na maila.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
l0ker 
azymut


Dołączył: 13 Sie 2011
Posty: 2
Skąd: Police
Wysłany: 2011-08-13, 17:01   

dasior591 napisał/a:
Licencja przychodzi na maila.


Racja, nie zauważyłem tego... działa, dziękuję :)
A jeszcze mam jedno pytanie - mianowicie, na starej mapie na drodze ekspresowej S3 pokazywało jeszcze ograniczenie 110km/h, czy na nowej to ograniczenie uległo zmianie?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-08-13, 17:03   

Nie mam pojecie, nie jeździłem tam.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
hubicom 
Waypoint
GC 5066FMBT / HTC DZ



Wiek: 45
Dołączył: 05 Lip 2008
Posty: 88
Skąd: PN WLKP.
Wysłany: 2011-09-03, 12:49   Re: GOCLEVER

l0ker napisał/a:
...poland_em_201101.3d.cpf i poland_em_201103_eeu.cpf ...

Pozdrawiam
Cholera - ja zawsze dostaje tylko linka do pobrania mapy - do budynków 3d nigdy nie przysłali. Mam tylko te oryginalne z urządzenia z 2009r.
Gdzie można pobrać aktualne 3D???
 
 
januszmal
azymut


Dołączył: 23 Lis 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-12-28, 21:34   

Witam,
Kupiłem w maju 2011 Goclever 5060 mapą Full Europe. Chciałem zaktualizować mapę z nowymi autostradami (np AOW). Zarejestrowałm się na stronie GoClever (na marginesie, wygląd i działanie strony woła o pomstę do nieba) żeby ściągnąć aktualizajcję. Dostałem maila z linkiem (bez załącznika z plikiem lic). Sciągnąłem plik poland_em_201109_eeu.cpf ale po skopiowaniu do nawigacji nic się nie zmieniło w wyglądzie mapy. Przeczytałem na FAQ, że aktualizacja Polski nie dotyczy map Polski w ramach Full Europe???????????
Cytat:
Aktualizacja map dostępna jest tylko i wyłącznie dla mapy POLSKI dostarczanej przez firmę EMAPA z pokryciem topograficznym datowanym od 2009.09
Aktualizacja nie dotyczy mapy polski zawartej w pakiecie pełnej europy.

Czy to jakieś kpiny z klienta?
Może ktoś wie jak zaktualizować mapę Polski?
Pozdrawiam,
JM
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18914
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-12-28, 22:16   

Mapa poland_em_201109_eeu.cpf jest najnowsza. Dostałeś do niej plik LIC?

Pisz do serwisu o wyjaśnienie- jeśli w info przy zakupie była aktualizacja, to muszą Ci udostępnić lub poinformować, skąd pobrać

A tymczasem http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=25077
_________________

 
 
nowicjusz1 
Waypoint


Dołączył: 17 Sty 2011
Posty: 15
Wysłany: 2012-05-04, 20:50   Aktualizacja

Witam
Dawno tu nie zaglądałem bo i nie było potrzeby. Niestety trochę w tym roku mam zamiar podróżować i zarejestrowałem dziś swoją nawigację 7066FMBTV. Ściągłem uaktualnienie poland_em_201109_eeu.cpf i plik licencyjny :poland_em_201109_eeu.lic .

Niby znalazłem jakąś informację w jaki sposób to zaktualizować , ale na razie niemogę tego jeszcze rozgryźć :

Tu jest link

Nie wiem jakim programem otworzyć te rozszerzenia plików "cpf" i "lic"

Jak człowiek w tym nie siedzi to wszystko jest dość skomplikowane, ale powolutku jakoś mam nadzieję, że dojdę do tego z waszą pomocą.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomogła: 259 razy
Wiek: 92
Dołączyła: 28 Paź 2009
Posty: 9638
Skąd: 1qaz
Wysłany: 2012-05-05, 07:37   

Tego sie otwiera, tylko kopiuje do folderu MAPS
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
nowicjusz1 
Waypoint


Dołączył: 17 Sty 2011
Posty: 15
Wysłany: 2012-05-05, 07:55   

Wszystko się wgrało i nawigacja chodzi , choć niewiem po co jest ten punkt 9. który brzmi: Następnie klikamy prawym klawiszem na plik „ORDINALE.LIX” wybieramy opcję „WYTNIJ” cofamy się do katalogu „MOBILENAVIGATOR”, gdzie klikając prawym klawiszem na wolne pole wybierzemy opcję „WKLEJ” system zapyta nas, czy chcemy zastąpid pliki - proszę potwierdzid tą operację.
Zrobiłem tak jak pisze , ale wyskoczyła mi tabliczka , ze to jest plik źródłowy (błąd). czyli się chyba nie podmieniło. Być może to nie jest takie ważne.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18914
Skąd: 3City
Wysłany: 2012-05-05, 07:58   

Przeczytaj dokładnie wątek, do którego przeniosłem Twój post (był w "GOclever 7066 FMBT 800x480")

[ Dodano: 2012-05-05, 08:02 ]
Bez tego pliku Mireo nie przeczyta nowych map.
Program Mireo masz wyłączony?
_________________

 
 
nowicjusz1 
Waypoint


Dołączył: 17 Sty 2011
Posty: 15
Wysłany: 2012-05-05, 09:11   

Chyba działa a ten program Mireo viaGPS 3.1 mam aktualny 9019675(2010-07-13)
 
 
fxjerzy 
azymut


Wiek: 33
Dołączył: 18 Cze 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-06-18, 23:55   GoClever 3540 - wgranie mapy 133MB/151MB

Jak do GoClever 3540 (3,5") wgrac mapę stąd ?
Mapa [poland_em_201203_eeu.cpf] ma 133 MB a po podpięciu urządzenia wyświetla mi się nośnik o pojemności 151 MB ? I się nie mieści, jak to obejść ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18914
Skąd: 3City
Wysłany: 2012-06-19, 07:14   

Albo usuń conieco (przeczytaj wątek, do którego dołączyłem Twój post)
Albo daj mapę na SD a w pliku ordinale.ini zmień wpis dot. położenia folderu MAPS (wiersz mapDir=)
_________________

 
 
K@mil 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Cze 2009
Posty: 12
Wysłany: 2012-07-28, 12:44   GC Navio 500 MAPA GC

Witam
Mam do was pytanko posiadam Navio500 z oryginalna mapa z 2011.09 oraz Black Edition 2010.07..

Wiem ze mogę sobie zaktualizować mapę na stronie GC ale mam do was pytanko, orientuje się ktoś czy jest już nowa mapa i z którego roku jest ?
Czy może lepiej sie wstrzymać i poczekać az wyjdzie nowsza ?

Drugie moje pytanko moze ktos orientuje sie ile razy moge sobie za free zaktualizować mape na stronie GC, bo w różnych źródłach pisza inaczej :) (ze raz a na innych ze dwa razy)

Pozdro
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11