Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2019-06-15, 12:33
Problemy z mapami i navcore TRUCK w TomTomie
Autor Wiadomość
matik185
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Sty 2012
Posty: 5
Wysłany: 2014-05-22, 15:32   

jestem_ktoś napisał/a:
Zacznij od przywrócenia fabrycznego (przez TTHome), a potem poszukaj pasującego do Twojego modelu w wątku o róznych navcore


uzylem juz chyba kazdego dostepnego navore.. po wlozeniu karty i podlaczeniu pod TT HOME nie instaluje zadnego navcore.. pokazuje ze brak aktualizacji. urzadzenie odlaczane.. podlaczane.. clear flash toolem uzyte.. moze kolega Stif pomoze ..
 
 
stif45 
guru



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1058
Wysłany: 2014-05-22, 16:39   

matik185...masz bardzo stary model TT i chyba już Home nie pobierzesz navcore. Dedykowaną wersja navcore do tego modelu jest: 6.572 i nie ma nowszego.
>>TU<< masz navcore. Pobierz, wypakuj i wgraj na kartę. Sprawdź czy odpali TT bez mapy i poda Nie znaleziono map.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
stif45 
guru



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1058
Wysłany: 2014-05-22, 17:44   

bmn...wgraj oryginalne navcore 9.701 >>TO<<. Spatchuj navcore, wgraj i aktywuj mapę. Dograj głosy oraz inne dodatki i w drogę.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
bmn
Waypoint


Dołączył: 29 Gru 2008
Posty: 46
Wysłany: 2014-05-22, 22:41   

Jutro będę próbował. Mam nadzieję, że zadziała.

[ Dodano: 2014-05-23, 19:40 ]
Spróbowałem jeszcze raz na nowo postawić i sukces. W następnym tygodniu chrzest bojowy w dużym wozie. Dzięki panowie ;-)
 
 
tonink 
azymut


Wiek: 36
Dołączył: 25 Maj 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-05-25, 10:31   

Witam. Jestem tu nowy ale śledzę na bieżąco forum. Posiadam tomtom go 715 work z którym jak kolega wyżej także nie potrafię sobie poradzić. Najnowszy navcore 9.701 resetuje urządzenie. Próbowałem różne wersje bootloadera nawet 8.0032 ale też nie pomaga. Teraz wgrałem navcore 8.931 oraz mapę truck 900 i pokazuje komunikat ,,nie można używać tej mapy w tym urządzeniu,, Dodam że aktywowałem według opisu co zrobiłem nie tak?
 
 
stif45 
guru



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1058
Wysłany: 2014-05-25, 10:51   

tonink...mapa Truck w wersji 9 nie działa z navcore 8.931. Musisz wgrać navcore 9.700/701 aby mapa działała i można wybrać atrybut ciężarowy. Sprawdź z navcore: SE_Navcore_9.701_One >>KLIK<<. Po wgraniu navcore, zrób jak pisze pod linkiem. Nie gwarantuję że navcore zadziała. Niestety, ale trzeba testować, są to navcore przerobione na inne modele TT i nie gwarantują 100% poprawnego działania.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
tonink 
azymut


Wiek: 36
Dołączył: 25 Maj 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-05-25, 21:45   

Ok. dzięki. Jutro spróbuję, z tabeli wynika że powinno chodzić, dopiero w wersji 905 trzeba navcore 9xxx ale to tylko teoria. Jak widać w praktyce jest inaczej.Spróbuję z mapą 895. Starsza mapa ale może będzie stabilniej. Udało mi się odpalić mapę 930 na navcore 9.701 se, ale po minucie restartuje urządzenie,nie wiem jak to ustabilizować. ten go 715 wygląda jak go710 tyle że ma slot na kartę sim, dziwne że jest taka różnica w stabilności.
Okazuje się że mapa 895 i NAVCORE 8.391 TRUCK SE GO 910 chodziło stabilnie do momentu wyznaczenia trasy, znowu się resetuje.
Ostatnio zmieniony przez tonink 2014-05-25, 22:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 57
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 625
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2014-05-25, 22:18   

Nie próbuj. Jazda na mapach z danymi sprzed dwóch lat zakrawa na masochizm.
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
ma_ko
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 96
Wysłany: 2014-09-17, 15:04   

Po wielu bojach udało mi się uruchomić mapy w wersji truck na tomtom start. Jedyny problem jaki mam to nie działające głosy. Skopiowałem pliki do folderu voices (z kopii zapasowej), nawigacja je wykrywa ale po wcisnięciu testuj - cisza. Navcore 9.701 pobrane przez ten uniwersalny downloader (tylko on mi zadziałał) a mapy to europa truck 935.
 
 
stif45 
guru



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1058
Wysłany: 2014-09-17, 16:23   

ma_ko...na TomTom Start po wgraniu navcore modyfikowanego, jest taki efekt jak u Ciebie, nie działa głos. Niestety nic z tym nie zrobisz. W tym modelu TT, głos działa tylko na oryginalnym, dedykowanym navcore. Pozostaje wgrać mapę nie Truck, spatchować navcore i aktywować mapę.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
ma_ko
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 96
Wysłany: 2014-09-17, 16:28   

No własnie doszedłem do podobnych wniosków czytając podobny temat na peb.pl. Czy gdybym wgrał navcore 9.700 w wersji DSA i kombinował z tym emulowaniem jak tu: http://peb.pl/tom-tom/431...tml#post6427890 to coś mógłbym zdziałać?

Dodam że wcześniej testowałem navcore 9.702 które pozwalało mi na wybór profilu pojazdu ale tylko po przywracaniu do ustawien fabrycznych, potem nie było tej opcji w menu ale za to dzwiek byl, wiec moze w te strone?
 
 
bananag
Waypoint


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 30
Wysłany: 2014-09-19, 09:50   

Hej wszystkim


Słuchajcie, mam Toma Go 300. Na nim był One Truck jakiś stary plus Europe Truck 850.

Model bez karty sie nie uruchamia, raczej brak pamieci wlasnej. Zrobilem format karty, podlaczyłem pod TTHome, zaktualizowało urzadzenie o soft i jest problem. Ładuje się, pisze Go 300 i nagle czarny ekran i nawka wylacza sie. Probowałem pachowac system, udało się, wgrałem europe truck odpowiedni i dalej to samo.

Jaki system radzicie wgrac? Skoro TT dobrze pewnie dobiera, ale nie odpala sie do konca i jest czarny ekran i wylacza sie.

PS zeby było jasniej, jest tylko pasek ładowania, nawet do systemu mi nie wchodzi :/ I dalej czarny ekran i wylacza sie.
 
 
stif45 
guru



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1058
Wysłany: 2014-09-19, 15:18   

bananag...sformatuj kartę pamięci na system plików Fat32, jednostka alokacji-domyślna. Pobierz, wypakuj i skopiuj na kartę >>TO<< navcore. Włóż kartę do slotu TT i włącz, powinien TT odpalić i podać kom. Nie znaleziono map. Jeżeli dalej TT nie będzie się uruchamiał, zmień kartę pamięci.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
bananag
Waypoint


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 30
Wysłany: 2014-09-22, 18:50   

stif45 napisał/a:
bananag...sformatuj kartę pamięci na system plików Fat32, jednostka alokacji-domyślna. Pobierz, wypakuj i skopiuj na kartę >>TO<< navcore. Włóż kartę do slotu TT i włącz, powinien TT odpalić i podać kom. Nie znaleziono map. Jeżeli dalej TT nie będzie się uruchamiał, zmień kartę pamięci.


Dziekuję slicznie, działa ale nie do końca. Odpala się, lecz cały czas mam że map nie znaleziono.
Patchowałem fast activate nowym mapy Europe TRUCK 920.5273 i Europe_TRUCK_935_5813.

Proszę powiedz mi, jak przez stronę znalazłeś właściwy system?? Nie wiedziałem, że przez stronę tak można. TT Home aktualizował mi do najstarszego navcore 7,9 i pokazywał brak następnych aktualizacji.

Odnośnie map, gdzie można znaleźć kompatybilność? Bo wynika z tego, że 935 i 920 nie są kompatybilne.

[ Dodano: 2014-09-22, 20:13 ]
Jednak sprawdziłem i mapy są kompatybilne. FA mam z 3.09.2014. Biorę Patch Navcore, wczesniej mapy i nic, a zawsze działało. Czy ktoś mi pomoze?
 
 
stif45 
guru



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1058
Wysłany: 2014-09-22, 20:13   

bananag...mapy Truck działają z navcore od wersji 9.0XX wzwyż. Mapa Truck dedykowana jest do TT z navcore Truck. Po wgraniu mapy Truck oraz navcore Truck, jest możliwość ustawienia w opcjach TT gabarytu pojazdu. Ty masz w TT navcore w wersji 7, więc mapa nie zadziała pomimo poprawnej jej aktywacji. Dobierz mapę jak w tabelce >>TU<<.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11