Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2019-06-15, 12:33
Problemy z mapami i navcore TRUCK w TomTomie
Autor Wiadomość
sebastian1979r 
GPS instruktor



Pomógł: 37 razy
Wiek: 42
Dołączył: 20 Lut 2009
Posty: 667
Wysłany: 2009-03-01, 12:03   TomTom do tirow

Szukam mapy do Tomtoma dla tirow. Taka gdzie sa oznaczenia mostow i automatycznie jest trasa obliczana z uwzglednieniem tego. Ponoc jest taka mapa. Ktos wie jaka to i gdzie ja znalesc ? Z gory dzieki .
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-03-25, 06:56, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-03-01, 12:06   

http://www.my-navia.pl/vi...ht=tomtom+mosty
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1136
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2009-03-01, 12:34   

Oczywiście, że jest mapa Truck do TomToma :)
http://peb.pl/tom-tom/431...ka-autobus.html
 
 
Robciak
azymut


Dołączył: 15 Cze 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-06-24, 13:30   

tzn mam mape Western_and_Central_Europe_TRUCK_v815.2112 keygen 8 plik meta od tworcy poradnika i robilem tak jak radzi poradnik[/b]

[ Dodano: 2009-06-25, 09:50 ]
gdy wrzucam przerobiona juz mape i wybieram przelaczenie mapy wyskakuje blad o ktorym juz wspominalem, czy wraz z ta mapa mam wrzucic keygen, czy sama mape?
 
 
rstr
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-08-07, 01:44   TomTom dla samochodów ciężarowych?

Witam wszystkich,

Zanim napisałem cokolwiek przeszukałem forum, ale niestety nie znalazłem do końca odpowiedzi na moje pytanie. W szczególności, wiadomo, wszystko się zmienia w czasie..

Otóż TomTom, jakiś czas temu, wprowadził mapy dla samochodów ciężarowych. Moje pytanie brzmi:
Czy da się zainstalować takie oprogramowanie z takimi mapami na PDA (Windows Mobile / Window CE)?

Jeśli nie, to czy warto jest zakupić samą nawigację TomTom i dograć te mapy? Jak to jest z tymi urządzeniami TomTom? Da się je odblokować? Da się w jakiś sposób aktualizować program, który jest w nie wgrany (w szczególności o kolejne wersje)? Czy trzeba kupić kolejne urządzenie?


Dziękuję wszystkim z góry za wszelką pomoc.
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-08-07, 05:42   

Da się aktualizować.
Odblokowanie niewiele daje gdyż tomtom jest na linuksie a niewiele jest pod niego programów.
Aktualizacje są płatne jednak można ściągnąć "uzdrowione".
Program TT działa również na nawigacjach z windowsem.
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
user1515 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 45
Wysłany: 2009-08-07, 09:22   

Z tego co gdzieś przeczytałem wynika, że te mapy z funkcjami dla samochodów ciężarowych działają tylko na urządzeniach TT, nie pracują na wersji dla PDA, choć to z czasem może się zmienić, jeśli powstaną nowsze wersje TT na PDA (nowsze od 7.915, ale z tego co słyszałem to w najbliższym czasie się na to nie zanosi).
 
 
rstr
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-08-07, 11:46   

Dzięki za pomoc. W takim razie chyba zdecyduję się na urządzenie TomToma... Funkcja wyliczania tras pod samochód ciężarowy jest tu kluczowa. Chociaż fakt skazania na jeden program trochę boli...

A jak jest z mapami do TomToma, pojawiają się na bieżąco uzdrowione wersje?
 
 
oracz_nieba
Waypoint


Dołączył: 03 Sie 2009
Posty: 23
Wysłany: 2009-08-07, 12:54   

A może jest mapa central i western europe dla truck car do wgrania?
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-08-07, 18:04   

rstr napisał/a:
Funkcja wyliczania tras pod samochód ciężarowy jest tu kluczowa

Automapa od wersji 5.5.2 też posiada opcję trasy pokonywanej samochodem ciężarowym.
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
rstr
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-08-08, 23:28   

Wow, na prawdę ma? Jutro to sprawdzę, byłoby super!

[ Dodano: 2009-08-10, 03:36 ]
Właśnie jestem po przeszukaniu całej AutoMapy 5.5.2. Niestety nie znalazłem opcji przełączania na wyznaczanie trasy dla samochodu ciężarowego:( Mógłbyś podpowiedzieć gdzie szukać?

[ Dodano: 2009-08-11, 00:51 ]
Sance, mógłbyś proszę podpowiedzieć?:/

[ Dodano: 2009-08-11, 01:44 ]
Ok, już znalazłem:) Ustawienia/Trasa. Nie wiem czemu nie dotarłem od razu. Ciekawe czy ta ekstra funkcjonalność działa dla całej Europy, czy tylko Polski...
 
 
manekinn
Waypoint


Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 24
Wysłany: 2010-01-05, 11:50   TomTom do Cieżarówki

Witam posiadam Nawigacje TomTom ale mapa nie za scjalnie nadaje sie do ciezarowki . Czytalem ze istnieje co takiego jak TomTom truck miesci sie na 4gb karcie sd . Czyli tak: pobrac navcore TT Truck i nowa mape Tomtom i to wszystko ? czy istnieje jakas specjalna mapa do ciezarowki ??
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 109
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-01-05, 12:04   

Mapa jest proszę :arrow: http://peb.pl/programy-na...m-7-8-a-33.html

[ Dodano: 2010-01-05, 12:56 ]
Navcore TT też jest na tym forum dobrze się rozejrzyj :lol:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1136
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2010-01-05, 13:47   Re: TomTom do Cieżarówki

manekinn napisał/a:
czy istnieje jakas specjalna mapa do ciezarowki ??

Istnieje, wszystko masz tu:
http://www.my-navia.pl/vi...p=143367#143367
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 109
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-01-05, 13:51   

To jest to samo zamieszczone przez Ciebie ,tylko na innym forum :roll:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11