My Navia Strona Główna My Navia


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 14:22
Odblokwanie każdego NavRoad-a
Autor Wiadomość
Dominikz
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Gru 2008
Posty: 5
Wysłany: 2010-11-28, 13:26   Odblokwanie każdego NavRoad-a

No więc tak
1. wchodzimy w eksplorator szykamy katalogu ShellDisk\Shell-> zmieniamy nazwę pliku PnaShell.exe na PnaShell1.exe
2. Teraz na górze wciskamy view->Options...-> odznaczamy wszystko.
3.Szukamy w katalogu windows pliku explorer.exe kopiujemy go do ShellDisk\Shell i zmieniamy nazwę na PnaShell.exe.
4. resetujemy i cieszymy się windowsem.
 
 
sajmonprz1
Waypoint


Dołączył: 02 Lip 2009
Posty: 15
  Wysłany: 2010-12-02, 23:51   

Witam !

Posiadam NavRoad Q1, i za chiny... nie mogę tego katalogu ShellDisk\Shell znaleźć.

Mugłbyś sprecyzować gdzie on się znajduje?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18787
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-12-03, 07:25   

Włącz jeszcze pokazywanie plików/folderów ukrytych/systemowych
_________________

 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9730
Wysłany: 2010-12-04, 15:02   

Sorry. Coś mi się pomieszało i ten model nie ma ShellDiska ma za to \FileBox\

Przyjrzałem się na szybko i żeby było odblokowanie OnLy Sd chyba trzeba wgrać explorer.exe do katalogu \SDMMC\Q1UPGRADE\AR6460.exe

Lub edytować plik start.lnk w katalogu \FileBox\Apps\.

PS. Dawniej był tylko ShellDisk, ale teraz najwyraźniej tną koszta.

Modele na których będzie działać.
NR460
NR560
NR460BT
NR560BF
Nie będzie działać
NR470
Q1
Hugo

Generalnie działa na wszystkich w których aktualizacji FW są pliki *.CAB

PS. Jak by autor chciał to na PW możemy dostosować odblokowanie na only SD
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
lwalilko
azymut


Dołączył: 23 Gru 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-12-23, 14:45   Re: Odblokwanie każdego NavRoad-a

3.Szukamy w katalogu windows pliku explorer.exe kopiujemy go do ShellDisk\Shell i zmieniamy nazwę na PnaShell.exe.

Spotkałem się z problemem w tym punkcie ponieważ kiedy próbuje skopiować explorer.exe
wyskakuje mi błąd o treści:

Cannot copy 'explorer.exe' Error code 87
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9730
Wysłany: 2010-12-23, 15:52   

lwalilko, pobierz explorer.exe z Apteczki z działu Download
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
konrdzik 
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2009
Posty: 21
Wysłany: 2010-12-28, 17:10   

odblokowanie na Navroad NR750BV ???

Nie widze katalogu ShellDisk\Shell-> ani \FileBox\ ???
_________________
KONRDZIK
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18787
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-12-28, 17:16   

http://www.my-navia.pl/vi...p=249458#249458 sprawdziłeś?
_________________

 
 
pytacz
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Lut 2011
Posty: 14
Wysłany: 2011-04-08, 09:29   

Czy mógłby ktoś łopatologicznie wyjaśnić gdzie i jak odnaleźć katalog ShellDisk lub FileBox na NR470? Szukałem eksploratorem windows'a na pc w trybie activesync oraz usb, szukałem z poziomu windowsa ce na nawi, foldery i pliki zawsze odkryte, ale zero efektu.
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2406
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-04-08, 10:33   

Takie nazwy były na starych NR (tych na MTK). Navroad 470 to zupełnie inna platforma, więc i nazwy "folderów" mogą być inne.
 
 
 
Dominikz
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Gru 2008
Posty: 5
Wysłany: 2011-05-15, 10:47   

I dodam że nawet jak braknie baterii to i tak nic się nie kasuje i dalej jest odblokowany na stałe.
 
 
snowrider22
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2009
Posty: 86
Wysłany: 2011-06-14, 09:59   

a takie ustroistwo jak NavRoad Vivo da się tym sposobem odblokować?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9730
Wysłany: 2011-06-14, 10:25   

snowrider22, a czy w aktualizacji systemu na stronie producenta sa pliki CAB?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
snowrider22
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2009
Posty: 86
Wysłany: 2011-06-14, 23:25   

Dzakus napisał/a:
snowrider22, a czy w aktualizacji systemu na stronie producenta sa pliki CAB?


jak wszedłem w aktualizacje map to do pobrania był plik .cab

i co to by oznaczało?
 
 
widar123 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 13
Skąd: Polska
Wysłany: 2011-06-15, 09:22   

Witam
Jestem posiadaczem NavRoad Vivo plus z teoretycznie odblokowanym
systemem. Mam jednak pytanie, bo jak narazie nie udało mi się
skorzystać z owego udogodnienia. Po wejściu do WINCE i utworzeniu
sobie skrótów na pulpicie (aplikacje są zainstalowane na karcie)
wszystko działa do pierwszego wyłączenia urządzenia. Po włączeniu i
wejściu ponownym do WinCE okazuje się że pulpit wrócił do stanu
początkowego. Jak więc używać odblokowany system, który za każdym
razem po wyłączeniu wraca do stanu wyjściowego?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Administracja nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych,
Administracja Forum nie przekazuje informacji odnośnie użytkowników instytucjom, firmom, osobom prywatnym etc.
Hasła są szyfrowane w bazie danych, a numery IP są tylko i wyłącznie do wglądu Administracji.
Jeżeli znalazłeś na forum wiadomość, która narusza Twoje dobra osobiste, prosimy o kontakt.

Kopiowanie treści forum bez zgody administracji zabronione!

Copyright © 2022 | www.my-navia.pl | ® Wszelkie prawa zastrzeżone


phpBB by przemo