Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: harry
2010-09-09, 11:59
NAVIGON 70/71 Plus - aktualizacja map i programu
Autor Wiadomość
koktail
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 02 Paź 2011
Posty: 9
Wysłany: 2011-11-25, 14:22   

Ja rozumiem że dla was to bułka z masłem ale też nie rozumiem jakbym miał to zrobić żeby sobie dograć 2 mapki na kartę SD. Piszecie że wystarczy je ściągnąć i włożyć do folderu Map ale co to za folder mam go sam utworzyć czy jakoś przekopiować?? czy te mapy będą działały na Navigonie easy40?? bo on nie czyta zdaje się obrazów 3D i muli i które nfs ściągnąć jeśli chcemy tylko jedną mapkę jednego kraju? Wiem że dla was to głupie ale ja serio nie mam nic do czynienia z techniką i zwyczajnie potrzebuję instrukcji krok po kroku.
 
 
Kristoph 
azymut
Navigon 70 Plus


Dołączył: 22 Sty 2011
Posty: 4
Skąd: Bytom
Wysłany: 2012-07-20, 10:37   [Navigon70Plus] Kilka pytań :)

Witam wszystkich !

Posiadam nawigacje Navigon 70 PLUS chcę kupić do niego kartę by zgrywać na nią mapy itp.

Jaka karta będzie pasowała do mojego modelu ? Wiem że ma byc to microSD tylko że podobno Navigon nie widzi kart SDHC.

Gdy już zakupie karte jakie foldery mam utworzyć na karcie by odczytywało mapy, POI itp. ?

Jak odblokować TMC ? Ustawiłem radio na 93.0 MHz i w navigonie i ani razu komunikatów nie miałem..

Gdzie wkleić pliki NFS i GTA_CityModels ?

Czy ostrzeganie o niebezpiecznych zakrętach będzie działać na moim urządzeniu ? Jeżeli tak to również gdzie wkleić te pliki ?

Widziałem również jakieś nowe oprogramowanie dla Navigona 8.x.x, czy warto aktualizować te oprogramowanie czy pozostać przy starym ?

To by było na tyle :) Mam nadzieje że odpowiecie mi na pytania :)
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18940
Skąd: 3City
Wysłany: 2012-07-20, 11:03   

TMC - patrz wątek o TMC w programie Navigon
Pliki - patrz wątek o aktualizacji map w programie Navigon


P.S. Scaliłem z istniejącym wątkiem
P.S.2 Rok temu pytałeś o to samo http://www.my-navia.pl/vi...p=260577#260577
_________________

 
 
Kristoph 
azymut
Navigon 70 Plus


Dołączył: 22 Sty 2011
Posty: 4
Skąd: Bytom
Wysłany: 2012-07-22, 14:37   

Dobra ogarnąłem :)

Karta emitec 4gb sdhc śmiga w navigonie, wgrałem najnowsze mapy,nfs,poi, itp. Wszystko działa ale niestety navigacja jak by wolniej pracowała, i tutaj pytanie może zmiana oprogramowania na inne np 8.x.x by pomogła ? Również widziałem jakis update Navigona 70 Plus do 70 Flow, warto zainstalować ?
 
 
 
domell98
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Wrz 2011
Posty: 7
Wysłany: 2012-08-23, 15:53   Navigon 70 Plus - Prośba o SOFT

Witam, mam prośbę.
Kupiłem Navigon 70 plus (sprzęt) a w nim jest wgrane oprogramowanie od Navigon 70 Easy 20 krajów bo ta nawigacja była na gwarancji i włożyli lepszy sprzęt z gorszym oprogramowaniem oraz była tańsza.
Chciałem wgrać softa od 70 plus ale nie mogę nigdzie znaleźć. Jak by ktoś mógł wrzucić tego softa na neta to najlepiej na freakshare. Najlepiej same pliki bez map, poi, nfs bo to mam ściągnięte.

Pozdrawiam :-)
 
 
avi
Waypoint



Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 188
Wysłany: 2012-08-24, 20:05   

tu masz 70 Premium http://chomikuj.pl/aviavi...x+do+70+Premium daj znać jak ci poszło. sprawdzone na 6310/6350.
_________________
http://chomikuj.pl/aviavi
 
 
domell98
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Wrz 2011
Posty: 7
Wysłany: 2012-08-24, 21:53   

nie działa tmc, mapy nie działały chyba od tego że wkleiłem map_drawers.nfs i map_drawers_high.nfs . który musi być najlepiej?

Znalazłem tutaj backupy od navigona 70 plus tylko że są dwa i nie wiem który pobrać?

Linki:
1. W tym folderze BACKUP Navigon 70 PLUS

2. U innego tyle że ma większą objętość
 
 
avi
Waypoint



Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 188
Wysłany: 2012-08-26, 13:40   

jak widzę ktoś kolekcjonuje te backupy tylko po to, by je udostępniać. założę się, że pościągane niewiadomo skąd i nie przetestowane. nie wypowiadam się więc na ich temat, bo najzwyczajniej nie wiem co to za pliki i z jakiego źródła. co do map drawera - użyj jednego z nich. high powiększa drogi i poi. jeżeli wystarcza ci zwykły mapdrawer użyj zwykłego. ja wolę mapdrawera_high. wszystko wtedy czytelniejsze. raczej nie one sa powodem błędów. co do działania samego softu na twoim urządzeniu również się nie wypowiadam. na moim 6310/6350 soft z Navigona 70 Premium śmiga jak marzenie. również TMC (na chomiku masz screeny).
_________________
http://chomikuj.pl/aviavi
 
 
rbl 
Waypoint



Wiek: 42
Dołączył: 28 Maj 2010
Posty: 49
Skąd: dolnyśląsk
Wysłany: 2013-07-16, 20:31   Navigon 70/71 Plus

Jeżeli napisałem w złym miejscu to proszę o przeniesienie w miejsce odpowiednie.

Dostałem urządzenie takie jak w temacie:
BL - 1.45
OS - 1.75
OpenGL - 375
i chciałbym zrobić aktualizację map do Q2_2013 ale najpierw mam dwa pytania.
Czy w/w mapy będą działały i najważniejsze czy wszystkie te pliki powinny być w pamięci navi aby działała prawidłowo?
Nie jestem pewien czy nie są to jakieś pozostałości po poprzednim właścicielu.

Na screenie widać dokładnie co jest powrzucane na pamięć nawigacji:
_________________
Samsung i900, Lark 35,7, Samsung Monte, GoClever 5066, Samsung i8000, SE ArcS, HTC One X
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18940
Skąd: 3City
Wysłany: 2013-07-16, 21:51   

Zacznij od lektury wątku do którego dołączyłem Twój post (był w dziale o programie Navigon).
_________________

 
 
Kreczek
azymut


Dołączył: 05 Lut 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-02-05, 15:49   Navigon 70/71 Plus odblokowanie

Cześć. Od kilku dni jestem posiadaczem używanej nawigacji Navigon 70/71 Plus. Chciałbym ją zaktualizować do jak najświeższej wersji bo mapy są stare jak świat i jazda z nimi zamiast pomagać tylko utrudnia... Podczas włączania urządzenia pojawiają się dane: BL: 1.44 Os: 1.59 Opengl:375 Mam nadzieje, że mi pomożecie bo jestem zupełnie zielony w temacie! Pozdrawiam!
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18940
Skąd: 3City
Wysłany: 2014-02-05, 17:51   

Chcesz odblokować Navigona ( http://www.my-navia.pl/vi...p=200108#200108 ), wgrać inny program nawigacyjny czy zaktualizować mapy w fabrycznym programie?
_________________

 
 
Kreczek
azymut


Dołączył: 05 Lut 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-02-05, 18:31   

Chciałbym mieć jak najnowsze mapy w fabrycznym programie:)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9642
Skąd: znikąd
Wysłany: 2014-02-05, 18:34   

No to zacznij od przeczytania tematu "Aktualizacja map w programie Navigon"

[ Dodano: 2014-02-05, 18:35 ]
Do moderacji:
Proszę o poprawienie tytułu i przeniesienie do http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=111
To nie ma nic wspólnego z odblokowaniem
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
gienekk113
azymut


Dołączył: 31 Maj 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-05-31, 17:01   Navigon 70/71 NM 7.6.11 - nie widzi mapy.

Witam, posiadam nawigację Navigon 70/71, BL 1.54, OS.2.03, OPENGL:375

Do wczoraj działała bez problemu, aż całkowicie padł system. Sformatowałem wewnętrzną pamięć i zainstalowałem najnowszy NM 7.6.11 do tego urządzenia, znalazłem najnowszą mapę Polski i wkleiłem do folderu map.

Pojawił się problem ponieważ nawigacja nie widzi mapy. W opcjach nawigacji wyświetla się mapa "Europa Stan Q1 2014". Nawigacja działa bez problemu łapie satelity, określa pozycję, ale jak chce określić nowy cel -> podaj adres, to nic się nie wyświetla, nie widzi mapy.
Natomiast jak wejdę w opcję "pokaż mapę" to urządzenie restartuje się.



Cały soft był gotowy, wgrywałem tylko mapę i pliki do folderu map.

Gdzie może być problem ?
Proszę o pomoc.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10