|
My Navia
|
Przesunięty przez: harry 2010-09-09, 11:59 |
NAVIGON 70/71 Plus - aktualizacja map i programu |
Autor |
Wiadomość |
Suzeja
Azymut

|
Wysłany: 2010-09-09, 11:18 NAVIGON 70/71 Plus - aktualizacja map i programu
|
|
|
Wczoraj kupiłam, sprzedawca zamontował i dojechałam do Białegostoku
Nie mam doświadczenia w jeździe po dużych miastach, ani w użytkowaniu tego typu urządzeń... Niestety zgubiłam się, nawigacja podawała już w mieście błędne polecenia (prawdopodobnie nieaktualna mapa) albo urządzenie nie dla blondynki
Proszę o pomoc, co mam z tym zrobić, jak aktualizować, jak ustawić asystenta pasa, co zrobić jak się ustrojstwo zablokuje (bo tak było przy wyjeździe z Białego) |
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-02-05, 18:59, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
jacekp1313
Maestro GPS Samsug+NaviExpert

Pomógł: 529 razy Dołączył: 25 Wrz 2008 Posty: 18790 Skąd: 3City
|
Wysłany: 2010-09-10, 20:52
|
|
|
Jaki program nawigacyjny? |
|
 |
Suzeja
Azymut

|
Wysłany: 2010-09-10, 22:08
|
|
|
jacekp1313 napisał/a: | Jaki program nawigacyjny? |
Przykro mi bardzo, ale masz pan do czynienie z blondynką, to jest jeszcze jakiś program ???
Może powinnam coś poczytać, tylko gdzie ?? |
|
|
|
 |
jacekp1313
Maestro GPS Samsug+NaviExpert

Pomógł: 529 razy Dołączył: 25 Wrz 2008 Posty: 18790 Skąd: 3City
|
Wysłany: 2010-09-10, 22:49
|
|
|
Navigon70 to urządzenie.
Program nawigacyjny to to, co widać na ekranie (mapa) i gada o zakrętach
Jeśli nowe urządzenie, to na pewno masz program NAVIGON (stąd pomyłka - takie same nazwy softu i sprzętu). Gdzieś w opcjach powinnaś znaleźć wersje programu - łatwiej będzie odszukać właściwy wątek w dziale http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=51
P.S. Na forum wszyscy jesteśmy na ty |
|
 |
Suzeja
Azymut

|
Wysłany: 2010-09-11, 17:23
|
|
|
Dziękuję za podpowiedź
Pewna nie jestem ale po połączeniu się z Navigon fresh i zalogowaniu mam min. coś takiego NAVIGON PL70 Wersja 7.6.4 ... czy to jest ten program?
I pytanie blondynki: czy gdzieś na forum jest opis skrótów i nazw którymi się posługujecie? Bo co to jest np. Q2 i Q3, albo do czego służą pliki NFS i czy ja też powinnam je mieć?
[ Dodano: 2010-09-12, 09:45 ]
Mam jeszcze jedno pytanie, czy powinnam to urządzenie zarejestrować ??? |
|
|
|
 |
Artivis
Waypoint

Pomógł: 2 razy Wiek: 53 Dołączył: 11 Lut 2010 Posty: 28 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2010-09-13, 08:00
|
|
|
Suzeja napisał/a: | Dziękuję za podpowiedź
Pewna nie jestem ale po połączeniu się z Navigon fresh i zalogowaniu mam min. coś takiego NAVIGON PL70 Wersja 7.6.4 ... czy to jest ten program?
I pytanie blondynki: czy gdzieś na forum jest opis skrótów i nazw którymi się posługujecie? Bo co to jest np. Q2 i Q3, albo do czego służą pliki NFS i czy ja też powinnam je mieć?
[ Dodano: 2010-09-12, 09:45 ]
Mam jeszcze jedno pytanie, czy powinnam to urządzenie zarejestrować ??? |
Masz urządzenie z oryginalnie zainstalowanym programem nawigacyjnym Navigona. Oznaczenia Q2, Q3.. itp oznaczają kwartały roku. Mapy wydawane są do tego oprogramowania co kwartał.. na dzień dzisiejszy aktualne są Q3.2010 (czyli trzeci kwartał 2010 roku).
Urządzenie powinnaś zarejestrować ponieważ wtedy dopiero można aktualizować mapy. Aktualizuje się programem Navigon Fresh po podłączeniu urządzenia do komputera kablem USB.
Asystent pasa ruchu powinien być włączony domyślnie w tym urządzeniu, nawet chyba nie da się go wyłączyć. Natomiast co do błędnego kierowania.. no cóż do każdej nawigacji trzeba stosować zasadę 'ograniczonego zaufania' ;) pojeźdisz z tym trochę to się przyzwyczaisz.
Jak już się trochę zapoznasz z urządzeniem to napisz co o nim sądzisz, Navigon 70 to w miarę nowy produkt i brak jeszcze o nim opinii. Pozdrawiam, życzę powodzenia i owocnego użytkowania. |
|
 |
Kristoph
Azymut Navigon 70 Plus

|
Wysłany: 2011-01-22, 12:33 Navigon 70 Plus - parę pytań...
|
|
|
Witam !
Zakupiłem tą nawigację, niestety mapa jest z Q2 i chciałbym wgrać nowszą na kartę pamięci, gdzie taką mapę ściągnę ? Jak ją zainstalować ?
Kolejne pytanie czy obsługuje on fotoradary ?
I jak jest z tym TMC gdzies wyczytałem że coś trzeba pozmieniać ale dokładnie niewiem, zbytnio nie znam sie na takim wgrywaniu do nawigacji i boję sie zebym czegos nie popsuł :P
I jaka najlepsza karta będzie do tej nawigacji...
[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-01-22, 13:46 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Pytań o urządznie Navigon nie zadajemy w dziale o programie Navigon
Dołączyłem do istniejącego wątku, proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 3 i 4 |
|
|
|
 |
avi
Waypoint

|
Wysłany: 2011-01-22, 13:33
|
|
|
nie wierzę. wszystko na forum jak na dłoni, a gość pyta. przepraszam, musiałem to napisać. |
_________________ http://chomikuj.pl/aviavi |
|
|
|
 |
pitasvg
Azymut

|
Wysłany: 2011-02-27, 00:24 Navigon 70 pytanie
|
|
|
Witam zakupiłem niedawno Naviogona 70 plus 20 i mam pytanie chcial bym dograc 2 mapki do niego dokladnie Portugali i Wielkiej Brytani ,czy jest taka mozliwosc ??? jesli tak
jak mam to ugryśc pozdrawiam. |
|
|
|
 |
fredbest
Waypoint

|
Wysłany: 2011-03-04, 23:11 Re: Navigon 70 pytanie
|
|
|
pitasvg napisał/a: | Witam zakupiłem niedawno Naviogona 70 plus 20 i mam pytanie chcial bym dograc 2 mapki do niego dokladnie Portugali i Wielkiej Brytani ,czy jest taka mozliwosc ??? jesli tak
jak mam to ugryśc pozdrawiam. |
sciagnac mapy oraz aktualne pliki które odpowiadaja za obsluge nowych map tzw nfs. wlozyyc to w folder map na karcie pamieci. gdybys nie mial czasu szukac to na chomiko aviavi masz te plik oraz mapy,oraz w innych miejscach :)
przed zabawa zrob sobie kpoie zapasowa przez navigon fresha, zeby nie bylo :)
kopie tego sofru w nagrode udostepnij na jakims serwerze dla inyych. |
|
|
|
 |
for-all
Azymut

|
Wysłany: 2011-04-22, 20:25 Navigon 70 plus - jak zarejestrować i aktualizować
|
|
|
Witam,
Kupiłem nawigację Navigon 70 plus - chciałem zaktualizować mapy. Ściągnąłem Navigon Fresh ze strony, podpiąłem urządzenie, no i błąd - w momencie kiedy program łączy się z serwerem. Pomyślałem, że może dlatego, że nie zarejestrowałem urządzenia. Więc wszedłem na stronę otworzyłem pozycję rejestracji - i problem, jak wypełnić te pola? Trzeba wpisać numer seryjny - 3 pola po 5 znaków. U mnie na urządzeniu i pudełku pisze: S/N: i jest 11 znaków. Tak więc nie mam pojęcia jak zarejestrować ten produkt, ani jak go aktualizować.
Czy ktoś może działa coś w tym temacie i może mi jakoś pomóc?
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Sherlock
Azymut

|
Wysłany: 2011-05-09, 13:04 Re: Navigon 70 plus - jak zarejestrować i aktualizować
|
|
|
Mam dokładnie ten sam problem z tym urządzeniem. Ani Device ID nie mogę znaleźć (trzy bloki po 5 cyfr) ani Serial nie pasuje...
Do tego Navigon Fresh wywala błąd przy podłączeniu, że urządzenie nie jest obsługiwane przez to oprogramowanie.
Myślałem, że kupiłem coś solidnego, a tu problem nawet przy rejestracji produktu jest... |
|
|
|
 |
sebciu0
Młodszy Inspektor GPS

|
Wysłany: 2011-07-11, 01:26
|
|
|
najszybszy sposób to zadzwonić na infolinię Navigona w polsce i zapytać sięczemu nie działa połączenie pomiędzy Fresh a nawigacją:
"022-3981350 Mają Państwo pytania odnośnie produktu a może chcą Państwo skontaktować się bezpośrednio naszym centrum serwisowym? Prosimy dzwonić 022-3981350 (opłata jak za 1 impuls) w dni robocze w godzinach 10.00-18.00." |
|
|
|
 |
piotrekbb
Waypoint

|
Wysłany: 2011-11-23, 19:52 Navigon n70 Plus 20 -czy można wgrac dodatkowe mapy ?
|
|
|
jak w temacie, czy do 20 można dograć mapy takie jak w 43 ?
Oczywiście wiem,że pewnie można dokupić ale pytam o dogranie
Trzeba coś zmieniac w aplikacji czy tylko umieścić je na SD ? |
|
|
|
 |
Sahem
Maestro GPS

Pomógł: 576 razy Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 6435 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-11-23, 20:02
|
|
|
Dołączyłem do istniejącego. Odpowiedź jest na pierwszej stronie w poście kolegi fredbest. Linki w dziale z linkami. |
_________________ Rem tene, verba sequentur. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|