Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-18, 12:22
Mireo Cardinale 3.0 B.E. - fotoradary i POI
Autor Wiadomość
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8835
Wysłany: 2009-11-24, 12:02   

jestem_ktoś napisał/a:
Na żadnym programiew nawigacyjnym nie ma opisów POI

Są w AutoMapie, gdy sygnalizuje Ci POI i masz włączoną opcję Wyświetlaj informację w POI -> Ostrzeganie to jest dymek z opisem punktu POI.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
edik 
azymut


Wiek: 47
Dołączył: 24 Lis 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-11-24, 13:08   

Wysłałem zapytanie i dostalem wlasnie odpowiedź od Mireo. Tekst ponizej:

ViaGPS will not display names of the external POIs directly on the map.
There is no support for this currently and we don't plan to support this in
the future. You can only define icons, which you already did.


Tak że niestety, brak takiej funkcjonalności... i nie będzie, a szkoda.

Czy tylko mi by się przydała taka funkcjonalność?

[ Dodano: 2009-11-24, 13:09 ]
A tak a propos, oprócz AutoMapy jaki jeszcze soft ma taką funkcjonalność?
_________________
GoClever 4366
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8835
Wysłany: 2009-11-24, 15:42   

edik napisał/a:
Tak że niestety, brak takiej funkcjonalności... i nie będzie, a szkoda.

Brak jej jest w systemach nawigacyjnych z prostej przyczyny, informacja taka zasłaniała by w dużym stopniu mapę, wyobraź sobie wiele wyświetlonych punktów POI na mapie i każdy z opisem, miałbyś wszystko na mapie oprócz samej mapy. ;-)
Jedynie AutoMapa posiada taką funkcjonalność że po zbliżeniu się do punktu POI wyświetla dymek z opisem i na całe szczęście z opcją jego wyłączenia w menu.

edik napisał/a:
Czy tylko mi by się przydała taka funkcjonalność?

Chyba tak. ;-)

edik napisał/a:
A tak a propos, oprócz AutoMapy jaki jeszcze soft ma taką funkcjonalność?

Z tego co mi wiadomo to nie.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
edik 
azymut


Wiek: 47
Dołączył: 24 Lis 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-11-24, 16:00   

Zgadzam się, ale...

Nazwy mają być bardzo skrótowe. Np, jeśli jest to stacja, to wyświetl 'BP', 'Lotos' itd. Poza tym, muszą być opcjonalne, jak w AM; najlepiej aby były opcjonalne na poziomie każdego ze zbiorów POI. Wszystko jest do zrobienia, POI też można odpowiednio zdefiniować.

Równie dobrze możesz zasiać całą mapę wszystkimi możliwymi POI i też nic nie będziesz widział na mapie. A napisy i tak występują na mapie - nazwy obiektów, parków, rzek, zakładów itd. A czy bryły budynków 3D nie przysłaniają mapy?
_________________
GoClever 4366
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18906
Skąd: 3City
Wysłany: 2009-11-27, 07:37   

http://www.viagps.info/ - kliknij w ExternPOIs
http://forum.goclever.net...=8&t=224&p=1179
_________________

 
 
a-cholewinski 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Sie 2008
Posty: 11
Wysłany: 2009-12-19, 00:02   

Mam pytania:
- gdzie i jak wkleić kilka plików poi txt - przejazdy kolejowe, sygnalizacja świetlna;
- gdzie i jak wkleić kilka plików bmp - przejazdy kolejowe, sygnalizacja świetlna;
- czy jest możliwość połączenia wszystkich poi w jeden plik xxxxx.txt
Navi jest OK!, ale proszę o pomoc jak to ugryźć.

proszę o pomoc - szykuje się wyjazd na Sylwestra
_________________
achol
 
 
 
LukaszekP
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 05 Sty 2010
Posty: 169
Wysłany: 2010-02-19, 00:19   

www.poiplaza.com
_________________
Mapki pass nawigacja
Odblokowanie WindowsCE

Tabelka Modeli GoClever
 
 
ax3s 
azymut


Dołączył: 28 Mar 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-03-28, 18:44   GC 5040 - VIA GPS 3.0

Witam użytkowników Goclever.

Rozważam zakup tej nawigacji. Pytałem na początku tu, ale o dalsze konkretne informacje dasior591 wskazał zapytać na tym forum.

Czy domyślna mapa pokazuje jakieś fotoradary, czy jednak ręcznie trzeba to dograć ?

Znalazłem to:
http://www.poiplaza.com/index.php?p=dow ... s&lsts=617

Czy ten schemat instalacji działa ?

1. Stwórz od zera lub wyczyść folder mobilenavigator\speedcams na pamięci wewnętrznej ?
2. Rozpakowany plik import.txt wkleić do mobilenavigator\speedcams.
3. Restart i można potem usunąć import.txt pojawią się za to dwa inne pliki bazy.

Czy ktoś mógłby to sprawdzić ?
 
 
LukaszekP
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 05 Sty 2010
Posty: 169
Wysłany: 2010-04-01, 23:24   

ViaGps w urządzeniach posiada bazę fotoradarów stacjonarnych i tylko o takich ostrzega. Można oczywiście skleić pobranie fotoradary z poiplaza stacjonarne i mobile ale zaowocuje to ciągłym pikaniem o fotoradarach czy to mobilnych czy stacjonarnych.
_________________
Mapki pass nawigacja
Odblokowanie WindowsCE

Tabelka Modeli GoClever
 
 
thanks
Navi Expert



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Sie 2009
Posty: 341
Skąd: Berlin - Deutschland
  Wysłany: 2010-07-13, 19:56   Mireo ICON-POI Converter

Harrys Mireo ICON-Converter

For all the specific POI icons for *. bmp Mireo of the *.m8888 want to convert, I have made a small tool.


Download

haslo: thanks

Gruß
harry

_________________
http://www.gsmfreeboard.c...83&postcount=45
 
 
electronic 
Waypoint
| 4366FMBT 8GB |



Wiek: 26
Dołączył: 01 Maj 2010
Posty: 43
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-08-28, 14:01   Mireo Cardinale 3.0 B.E. - baza fotoradarów i POI

Wie ktoś skąd można pobrać aktualną bazę fotoradarów do Mireo Viagps 3.0? Bo ta z poiplaza to ponad połowa to fałszywe alarmy.
_________________

| GoClever 4366FMBT 8GB | iPad2 menu|

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-10-20, 10:32, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-08-28, 14:12   

electronic, http://www.crusermap.pl/c...tualizacja.html http://www.crusermap.pl/files/radary_20100415.zip
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
electronic 
Waypoint
| 4366FMBT 8GB |



Wiek: 26
Dołączył: 01 Maj 2010
Posty: 43
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-08-28, 14:21   

Dzięki za szybką odpowiedź.
_________________

| GoClever 4366FMBT 8GB | iPad2 menu|

 
 
 
Chwoja
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Cze 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-06-28, 12:54   

Witam wszystkich,

Stałem się niedawno posiadaczem nawigacji GoClever Navio 500 Plus. Chciałbym aby ostrzegała mnie przed fotoradarami stacjonarnymi, więc ściągnąłem odpowiednią paczkę ze strony: http://poiplaza.com/index...ch&t=s&tgid=292

Zrobiłem tak jak każe instrukcja, czyli:
-rozpakowałem paczkę
-usunąłem wszystko z folderu speedcams
-wkleiłem tam wcześniej ściągnięty plik import.exe
-zrestartowałem nawigację.

Po restarcie powinny się pojawić jakieś 2 nowe pliki w folderze speedcams, niestety nic nowego się nie pojawia. Czy coś robię nie tak? Jeśli tak to co konkretnie?

Pozdrawiam.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18906
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-06-28, 13:01   

Nie da się dodać radarów do urządzenia - chyba,że jesteś Adamem Słodowym lub przynajmniej McGyverem. Radary dodaje się do programu nawigacyjnego

1. O jakim programie mówisz?
2. Jeśli Mireo, to kto Ci naopowiadał bzdur o pliku import.exe :?:
3. Jaki plik ściągnąłeś z POIPlaza?
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11