Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-03-07, 19:44
TMC w Polsce
Autor Wiadomość
remi89 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Mar 2010
Posty: 72
Skąd: Świdnica
Wysłany: 2010-05-01, 11:47   

Dzisiaj probowalem zlapac sygnal TMC. Niestety moj Navigon go nie mogl znalesc. A komus udalo sie zlapac sygnal?
_________________
Navigon 2100 MAX + 7.4.1 + Q1 2011
 
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-05-01, 14:13   

http://www.destiatraffic....p?os=100&lan=pl - to powinno wyjasnic wiele spraw dot. TMC w Polsce.
Pozdrawiam..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
tevoro
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Lip 2008
Posty: 8
Wysłany: 2010-05-01, 14:52   

janusz_40 napisał/a:
http://www.destiatraffic.pl/site/index.php?os=100&lan=pl - to powinno wyjasnic wiele spraw dot. TMC w Polsce.
Pozdrawiam..

Jesteś kolejną osobą podającą link do strony Destii. Tam same ogólniki. Twój poprzednik zadał konkretne pytanie, ale najlepiej pisać - żeby pisać.
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-05-01, 15:29   

tevoro napisał/a:
Tam same ogólniki.
I dopóki nie będzie konkretów to na TMC nie ma co liczyć..
Ostatnio zmieniony przez Sahem 2010-05-01, 22:34, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
remi89 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Mar 2010
Posty: 72
Skąd: Świdnica
Wysłany: 2010-05-01, 22:27   

Aha czyli wychodzi na to ze dalej system nie funkcjonuje.
_________________
Navigon 2100 MAX + 7.4.1 + Q1 2011
 
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1540
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-05-02, 08:12   

Witam
Wczoraj (01.05.2010) odpaliłem mojego Clariona, podpiąłem antenę TMC i ... kicha = szuka sygnału TMC ale nie znajduje (Kraków)

pozdrawiam
Arturek
 
 
majkel333 
Waypoint
Garmin 76S


Wiek: 49
Dołączył: 12 Lip 2009
Posty: 31
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2010-05-02, 08:38   

Cześć,

we wszystkich publikacjach pisze "od maja" wygląda na to, że nie koniecznie od 1 maja. Byłe w Czewie w Media by sprwdzić na innych odbiornikach. Generalnie Navigo pokazuje, że ma sygnał nie ma komunikatów. Garmin nie pokazuje TMC. Moje Mio nic nie łapie.

M.
_________________
Garmin 76S, MIO moov S555
 
 
remi89 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Mar 2010
Posty: 72
Skąd: Świdnica
Wysłany: 2010-05-02, 09:30   

U mnie znaczek TMC swieci na czerwono, czyli sygnal nie dostepny. Lipa ze nie ma konkretow co, gdzie i kiedy.
_________________
Navigon 2100 MAX + 7.4.1 + Q1 2011
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-05-02, 09:53   

Żadna lipa, ja bym się cieszył ze w ogóle będzie to TMC.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
remi89 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Mar 2010
Posty: 72
Skąd: Świdnica
Wysłany: 2010-05-02, 10:31   

Cieszyc sie ciesze. Ale powinni podac konkretnie od kiedy bedzie dzialac system.
_________________
Navigon 2100 MAX + 7.4.1 + Q1 2011
 
 
 
pixey 
Waypoint



Dołączył: 26 Gru 2009
Posty: 108
Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-05-02, 14:24   

Moje uwagi dotyczące TMC.
1. Dasior ma rację - należy się cieszyć, że TMC w Polsce już na dniach bedzie, bo mało kto liczył na tak szybką implementację tego systemu.
2. Nigdzie nie napisano, że system zostanie uruchomiony 1 maja, więc należy cierpliwie poczekać
3. Moje GC w trakcie skanowania kanałów radiowych czasami wyłapuje sygnał o mocy 20%, na chwilę zatrzymuje się na tej częstotliwości i skanuje dalej. Wniosek - coś zaczyna się dziać w tym temacie
_________________
Navigon 70 Premium Live, AM 6.7
 
 
Irokez 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 226
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2010-05-02, 20:26   TMC - komu działa?

Witam

Komu działa w IGO i jakiej wersji TMC?
Dostroiłem się do RMF-FM ale najpierw jest przez chwilę "TMC Właczone", a po chwili "CA-TMC (brak kodu)". v8.3.2.124260

Pozdrawiam.
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 109
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-05-02, 20:29   

Czytałeś :?: http://www.my-navia.pl/vi...?t=8432&start=0 :roll:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Irokez 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 226
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2010-05-02, 20:35   

No jasne.
Ma ktoś 8.3.2.90500 z TMC Pro?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-05-02, 20:37   

A gdzie wyczytałeś ze od 1 maja??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12