Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: muzior
2010-03-20, 14:32
Poszukuje POI do AutoMapy
Autor Wiadomość
qlin 
Navi Expert
Oberschlesien



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 29 Paź 2008
Posty: 413
Skąd: Oberschlesien
Wysłany: 2010-01-22, 19:34   

TUTAJ choć to nie ten dział :evil:
_________________
Grozisz mi Gość ? :-P
 
 
Miły 
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Cze 2009
Posty: 344
Skąd: WLKP
Wysłany: 2010-02-25, 22:46   Prośba o kompletne POI

Szukam kompletnych najnowszych POI do AM - koniecznie z dźwiękami i ikonami... przeszukałem całe działy i znalazłem temat ale link wygasł (przeklej)...
_________________
NIE POMAGAM NA PW ANI GG!!!

--> F i e s t a K l u b P o l s k a <--
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18907
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-02-26, 00:03   

Jedyne miejsce z POI do AutoMapy to wątek POI - AutoMapa
Poza tym - poiplaza, poi4am, miplo i inne
_________________

 
 
ZibiHit
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Mar 2010
Posty: 10
  Wysłany: 2010-03-20, 12:42   Poszukuje POI

Ma może ktoś POI do AutoMapy z wszystkimi punktami POI do całej europy, miplosync pobiera wszystkie ikonki (chyba) ale plik który generuje zawiera bardzo mało punktów POI ze względu na brak Miplokodu, szukam czegoś co wykorzysta w pełni te ikonki. Pliku który wczytam sobie w AutoMapie i będzie wszystko działać bez żadnego dogrywania itp.
:-|
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 109
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-03-20, 13:06   

Raczej nikt Ci nie udostępni takiej paczki bo Miplo pózniej go blokuje . Chyba zbyt duże ryzyko . :?: :roll: Jak Ci bardzo zależy to pobierz sobie tu poi drogowe :arrow: http://poi4am.prv.pl/ EU też jest.Pozdrawiam .
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
bolobol
Navi Expert



Pomógł: 20 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 468
Wysłany: 2010-03-20, 20:25   

Jeżeli masz zainstalowaną AM 6.2.0 Finał, (lub inną z serii 6.x.x.) to po co chcesz instalować dodatkowe POI?
AM 6.2.0 ma zainstalowaną pełną aktualną bazę POI z Miplo.
Jedynym efektem takiego działania, będzie tylko to, że owe punkty zdublujesz i całkiem prawdopodobne, że mimo zwiększenia pamięci do 8 MB, program "zamulisz"!
 
 
eagle73 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 47
Dołączył: 14 Mar 2010
Posty: 12
Wysłany: 2010-03-21, 13:33   

bolobol nie zgadzam się z Tobą ja mam zainstalowaną AM6.2 final i nie ma tam POI są wszystkie kategorie ale nie ma punktó. Wybieram prowadź do -> poi dworzec kolejowy i nie znajduje takiego poi. muszę poszukać i skądś to też ściągnąć ale żaden link z forum już nie działa a nie mam pojęcia jak samemu z miplo to zrobić
 
 
 
bolobol
Navi Expert



Pomógł: 20 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 468
Wysłany: 2010-03-21, 14:21   

eagle73 napisał/a:
bolobol Wybieram prowadź do -> poi dworzec kolejowy i nie znajduje takiego poi.

Wpisz: "Stacja, Dworzec kolejowy" i zobaczysz, że znajdzie! :-)
Cała sztuczka polega na właściwym nazewnictwie kategorii i punktów POI.
Znajdź w katalogu głównym AM plik categories_ex_pl.dic,
otwórz go notatnikiem i sprawdź jakie są prawidłowe nazwy poszczególnych kategorii.

[ Dodano: 2010-03-21, 14:28 ]
eagle73 napisał/a:
...nie mam pojęcia jak samemu z miplo to zrobić

Jeśli masz mapę "edukacyjną", to do Miplo dostępu nie uzyskasz.
Pozostanie Ci tylko, szukanie po forach - może coś niezablokowanego jeszcze znajdziesz.
 
 
eagle73 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 47
Dołączył: 14 Mar 2010
Posty: 12
Wysłany: 2010-03-21, 16:33   

No niby jest. To dlaczego jak wpisuję prowadź do --> Stacja, Dworzec kolejowy jest "Szukam" i "Nie znaleziono POI"
Tak samo POI --> Wyświetlanie mam zaznaczone wbudowane (to te kwadraciki po lewej stronie tak?) i mam zaznaczone od skali 18km a na mapie i tak mi ich nie pokazuje.
 
 
 
bolobol
Navi Expert



Pomógł: 20 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 468
Wysłany: 2010-03-21, 19:08   

eagle73 napisał/a:
To dlaczego jak wpisuję prowadź do --> Stacja, Dworzec kolejowy jest "Szukam" i "Nie znaleziono POI"
Szczerze powiedziawszy - nie mam pojęcia.
Na początek, spróbuj może z katalogu głównego AM usunąć foldery "Data Files" i "Setting Files". Po ponownym uruchomieniu programu, odbudują się samoczynnie.
Jeśli to nie pomoże, to sugeruję ponowną instalacje (NIE wgranie gotowca!!!)Auto Mapy - najlepiej ze sprawdzonego instalatora.

U mnie, wygląda to tak:
(zaloguj się, żeby zobaczyć)

Stacja, Dworzec kolejowy.jpg
Plik ściągnięto 27 raz(y) 193,95 KB

 
 
eagle73 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 47
Dołączył: 14 Mar 2010
Posty: 12
Wysłany: 2010-03-22, 23:21   

bolobol Zrobiłem tak jak napisałeś i dalej jest tak samo. AM6.2.0(896) z chomika od damnie88 tylko, że nie zmieniałem plików za pomocą " Generic Patch for AM 6++v.1.0.0.25" tylko podmieniłem je z witaminizowane z chomika od "Pawel1980" bo mi nie działało. Jeszcze nie instalowałem od nowa ale chyba będę musiał ale to trochę dziwne bo jak robiłem AM4 nie było żadnych problemów.
 
 
 
hary1979
Waypoint


Dołączył: 01 Sty 2009
Posty: 27
Wysłany: 2010-03-23, 08:21   POI - poszukuje

Poszukuje najnowszych POI - zn. fotoradary stacjonarne, stacje benzynowe, motele, itp. najlepiej FULL opcja
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18907
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-03-23, 08:45   

Albo w http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=137. albo GOOGLE
_________________

 
 
Arto 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Kwi 2009
Posty: 97
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2010-03-23, 08:55   

Zostaje jeszcze Miplo :-P
_________________
Gość pazdrawiam - Arto

 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8835
Wysłany: 2010-03-23, 10:38   Re: POI - poszukuje

hary1979 napisał/a:
Poszukuje najnowszych POI - zn. fotoradary stacjonarne, stacje benzynowe, motele, itp. najlepiej FULL opcja

Taką full opcję to ktoś by musiał zrobić, poświęcić swój czas, myślę że sam możesz sobie taką full opcję pod swoje potrzeby zrobić posiłkując się tymi linkami, a Google wskaże jeszcze więcej.
http://poi4am.prv.pl/
http://www.poiplaza.com/
http://www.poipoint.pl/
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12