Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
iGO 8.x.x sztuczki i kruczki
Autor Wiadomość
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1540
Skąd: Kraków
Wysłany: 2018-02-13, 11:58   

Witam

Na początek sprawdź wszystkie plki w których mogą być tapety
- możesz zmieniasz w innym, a tapety są w innych

Data, Branding,

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6871
Skąd: znikąd
Wysłany: 2018-02-13, 17:36   

Na razie kolega nie interesuje się tematem, więc poczekamy, aż się odezwie, bo szkoda pisania
_________________
 
 
Hiropraktyk 
Waypoint


Wiek: 59
Dołączył: 21 Sty 2009
Posty: 52
Skąd: Przeworsk
Wysłany: 2020-09-28, 20:53   loading

Witam i pozdrawiam

Ja mam taki i dzsiała mi dobrze
[loading]
show_statustext=1
show_progressbar=1
progressbar_end_x= 520
progressbar_end_y= 520
progressbar_end_bmp="loading_progressbar_end.bmp"
progressbar_end_x= 520 ;
progressbar_end_y= 520
text_fontcolor=x000000
text_fontsize=20

[ Dodano: 2020-09-28, 20:59 ]
jacula6 napisał/a:
kodi28 napisał/a:
rubin69 napisał/a:
Myślę że fajny temacik,Wiele jest wątków o POI,branding,data,sys.txt.....a o wyglądzie graficznym praktycznie nie ma.Jeżeli i jest coś,to malutko i rozrzucone po całym forum.Popieram ;-)

[ Dodano: 2010-03-14, 13:31 ]
To może ja zacznę :-D .Było gdzieś na forum,pasek postępu ładowania programu.Naprzykład tak to wygląda u mnie:



Wystarczy do sys.txt dodać wpis
Kod:
[loading]
show_statustext=1
show_progressbar=1
progressbar_x=62
progressbar_y=174
progressbar_bmp="loading_progressbar.bmp"
loading_bmp="loading.jpg"


i do branding.zip w folderze ui_igo8 do folderu z odpowiednią rozdzielczością dodać pasek postępu ładowania





Ja ma ekranik startowy jak na screenie 01 i mam tak: progressbar_y=160


jak mogę dać ten pasek postępu troche niżej i bardziej na środku?


sprubujcie to
loading
Ja mam taki i dzsiała mi dobrze
[loading]
show_statustext=1
show_progressbar=1
progressbar_end_x= 520
progressbar_end_y= 520
progressbar_end_bmp="loading_progressbar_end.bmp"
progressbar_end_x= 520 ;
progressbar_end_y= 520
text_fontcolor=x000000
text_fontsize=20
 
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6871
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-09-29, 18:25   

Miły kolego, odgrzewasz kotleta nie do konca chyba wiedząc jak go zjeść , co oznacza, ze pokazane przez Ciebie klucze będą działać na Twoim urządzeniu i prawodłowo pokazywac pasek postepu na Twojej tapecie nawiasem mowiąc sa podublowane i brak jest iustalenia położenia paska loading . Na innych moze być bardzo rożnie :-)
Na forum jest masa tematów na ten temat. Tu : http://www.my-navia.pl/vi...p=417319#417319 masz mniej więcej wszystko zebrane w jednym miejscu
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 9