Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
iGO 8.x.x sztuczki i kruczki
Autor Wiadomość
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1540
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-02-24, 22:48   

Witam
Przykładowe wpisy, podające ścieżki do katalogów

[folders]
app="Storage Card/IGO8"
data="/Storage Card/IGO8"
content="/MyStorage Card/IGO8/CONTENT"


analogicznie spróbuj dla katalogu "MAP"
Jeśli nie zadziała, to przenieś na kartę cały "Content"

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
sliski4 
GPS instruktor
Alga 5'' BT HD TMC



Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 890
Skąd: zabrze
Wysłany: 2012-02-25, 07:37   

Gochta
Przede wszystko jeśli masz Primo czy iGo8 w pamięci urządzenia a mapy chcesz mieć na karcie to musisz podać właściwe ścieżki dostępu
Ja miałem cały content na karcie pamięci a resztę w pamięci urządzenia i wpis w sys.txt wyglądał tak:
Kod:
[folders]
app="MyFlashDisk/primo"
content="SDMMC/primo/content"

Więc jeśli chcesz mieć tylko mapy na karcie pamięci utwórz tam folder primo/content/map
do którego wrzucasz mapy a w sys.txt podajesz ścieżkę maps="karta pamięci/primo/content/map"
Możesz także miec folder z mapami (content/map) w pamięci urządzenia a resztę map które Ci się nie zmieściły w urządzeniu wrzuć na karcie pamięci i też program je odszuka i o ile pamietam nie musiałem mieć tego wpisu maps....
potestuj ,, sprawdz i daj znać .....
_________________
iGo primo2.4 , skin DiMka , skin Decent
iGo primo2.4 android
 
 
mosu 
azymut


Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 3
Wysłany: 2013-03-06, 20:07   

Po wgraniu skórki GJ6.18 nie ziała mi funkcja OBJAZD. W innych skórkach po wciśnięciu tego przycisku miałem min do wyboru odległości do funkcji objazd, teraz wszystko nieaktywne. Ma ktoś pomysł, gdzie dokonać edycji?
 
 
greg1704 
Waypoint


Dołączył: 22 Maj 2010
Posty: 54
Wysłany: 2013-06-20, 21:04   

Podczas symulacji trasy zauważyłem dziwną przypadłość iGO 8.3.5 na Larku. Przed skrzyżowaniem Opolskiej i 29 Listopada w Krakowie (jadąc od IKEA i skręcając w stronę centrum w Aleje) wyświetlany jest prawidłowy manewr przed estakadą - "trzymaj się prawej strony" bądź "zjedź na prawą stronę" a komunikat głosowy 300m przed manewrem brzmi "za 300m trzymaj się lewej strony". O co chodzi ? Próbowałem tą samą symulację na iGO-PC 8.31 i komunikat głosowy jest poprawny. Pliki voice w Larku i na PC - takie same. Który plik w takim razie decyduje o komunikatach głosowych skoro nie pokrywają się one z wyświetlanymi manewrami.
_________________
Greg
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18906
Skąd: 3City
Wysłany: 2013-06-21, 06:54   

Błąd programu lub mapy.
Na nawi masz 8.3.5, w kompie 8.3 - to różne programy.
A jakie wydanie/dostawca mapy w kompie i nawi? Bo porównywać możesz tylko na tej samej.
_________________

 
 
greg1704 
Waypoint


Dołączył: 22 Maj 2010
Posty: 54
Wysłany: 2013-06-21, 19:02   

Mapy mam te same: NTQ 2012.Q4 na PC i navi. W navi wersja programu to : 8.3.5.231128 a na PC: 8.3.1.59883. Jeszcze sprawdzę plik data.zip w navi bo nie wiem czy czasem nie miałem jakiejś przeróbki. Ale ciekawi mnie jedna rzecz - jaki mechanizm uruchamia (przyporządkowuje) dany voice do manewru ? Bo skoro wyświetlany manewr jest poprawny a voice wymawia od przeciwnego manewru. Dziwna sprawa.

[ Dodano: 2013-06-23, 18:31 ]
Nie sądziłem że plik data.zip może wpływać na przyporządkowanie komunikatu głosowego do wyświetlanego manewru. Niby znalazłem data.zip pod tą wersję iGO 8.3.5.231128 (był w 1 paczce) i sprawdziłem jeszcze raz symulację. Komunikat brzmi "za 300m wjedź na rondo" - jestem w szoku! Co inna data to inny komunikat - może gdzieś wynajdę prawidłowo działający plik (na iGO-PC data.zip jest poprawny ale to nie ta wersja).
_________________
Greg
 
 
 
arczi220 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 46
Dołączył: 03 Sie 2009
Posty: 13
Wysłany: 2013-11-21, 17:27   

Witam
Panowie już drugi dzień męczę się z podmiana tapetki startowej i kicha.
Wersja 8.3.4.117940
Podmieniłem tapetkę w branding i data i nie uruchamia się.
Dodam że plik to 800*480 bmp.
Za diabła nie mogę dojść do celu pomożecie może coś robie nie tak.
Robiłem to w/g tego opisu

1. Użyć programu do pracy z plikami skompresowanymi - np. WinRAR
2. Skopiować np. na pulpit branding.zip z foldera iGO8
3. Wykonać dwuklik na nim (nie rozpakowywać!)
4. W oknie odszukać folder "ui_igo8" (lub "ui_igo8_da") i dwukliknąć na nim
5. Odszukać folder odpowiedniej rozdzielczości (np. 480x272) - dwukilknąć
6. Przeciągnąć z pulpitu przygotowany wcześniej plik "loading.bmp" do okna WinRAR'a. Potwierdzić zmianę przez OK
7. Tak spreparowany branding.zip podmienić w folderze iGO8 na karcie SD
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6871
Skąd: znikąd
Wysłany: 2013-11-21, 17:31   

arczi220 napisał/a:

męczę się z podmiana tapetki startowej


spróbuj tak:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=39439
Oczywiście dla iGO8 folder ma mieć nazwę ui_igo8
_________________
 
 
arczi220 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 46
Dołączył: 03 Sie 2009
Posty: 13
Wysłany: 2013-11-21, 18:16   

Utworzyłem w głównym katalog folder ui_igo8/800_480/skin_night/loading.jpg
dodałem tapete 800*480

Wpis do sysy.txt
[loading]
loading_bmp="loading.jpg"

[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"


[interface]
exit_on_restart=0
shutdown_time=0

[rawdisplay]
class="landscape"
highres=0
screen_x=800
screen_y=480

[map]
2dheadup=1
3dcarsizemax=2000
3d_max_zoomlevel=2000
3d_max_tiltlevel=9000
stop_rotate_on_map_move=1
inertia_on_map_move=1
follow_gps=1
2dheadup=1

[debug]
enable_roadshadow=1
show_residentonly=1
enable_roadsign=1
enable_landmark_occlusion=1
show_oneway_3d=1
show_oneway=1
show_gps_pos=1
show_signpost=1
background_navigation=1
screen_calibration=1
skip_eula=1
;max_memory=25000000

[roundaboutcam]
enabled=0
centery=20

[poi]
poi_show_all_btn=1
poi_labels=1
show_poi_boundingrects=1
show_poi_areas=1

[navigation]
show_current_city=1
show_countrychange=1
autoreplan_action="AUTO"
gps_pos_to_road=1

[timezone]
patch_dst=1

[timezones]
use_timezone_setting_fix=1
use_new_timezone_ini=1
timezone_key="Time Zones"

[3d_config]
disable_roadsign_navigation_mode=0

I lipa wywala komunikat not foud 800/480 loading.bmp
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6871
Skąd: znikąd
Wysłany: 2013-11-21, 18:23   

Czytaj uważnie
w iu_igo8/800_480/skin night umieszczasz bitmapę loading.bmp ( jest to ekran końcowy dla nocy )
"Jotpega" loading.jpg umieszczasz w igo8/800_480


Sam ekran startowy ( bez ekranu koncowego ) możesz zmienić wrzucając do ui_igo8/800_480 plik loading.bmp i usuwając wwpis:
Kod:
[loading]
loading_bmp="loading.jpg"


I jeszce jedno: czy twoj loading.bmp jest prawdidłową bitmapą ?
_________________
 
 
arczi220 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 46
Dołączył: 03 Sie 2009
Posty: 13
Wysłany: 2013-11-21, 18:37   

Teraz wywaliłem wpis w sysy.txt
[loading]
loading_bmp="loading.jpg"

Utworzyłem katalog ui_igo8/800_480/skin_night/loading.bmp
I tu zrobiłem błąd dodając folder skin_night
zaraz zobaczę bez tego folderu
....

I kicha znowu błąd not found load ui_ig8_da loading.bmp
zastanawia mnie to _da taki folder mam w data.zip

Tak obraz bmp mam identyczny z oryginałem co siedzi w data.zip głębia oraz waga ta sama
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6871
Skąd: znikąd
Wysłany: 2013-11-21, 19:12   

No to utwórz identyczny
Cała zabawa polega na tym, że foldery rozpakowane mają wyższy priorytet nad spakowanymi, więc igo zamiast czytać z data.zip/ui_igo8_da przeczyna bezpośrednio z ui_igo8_da

Zaskakujące tylko jest to, ze Nie mając "podmiany"igo powinno spokojnie pobrać bitmapę z data.zip.
Nie kompinowałes czegoś w data.zip ?
I Czy usunąłeś wszelkie zmiany jakie wprowadzięlś do branding.zip ?
Ostatnie pytanie.. czy na pewno loading.bmp jest prawidłową bitmapą ?????. Wrzuć ten ekran na jakilolwiek serwer hostingowy i podaj tu link do niego ( jesli nie chcesz publicznie, daj go na PW )
_________________
 
 
arczi220 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 46
Dołączył: 03 Sie 2009
Posty: 13
Wysłany: 2013-11-21, 19:26   

Zrobiłem tak
Format karty pamięci
Nietykane pliki data.zip oraz branding.zip
Utworzyłem ten folder ui_igo8/800_480/loading
I nawigacja odpala elegancko z tapetki i teraz podmieniałem różne bmp i wszystko czodzi jak należy.Prawdopodobnie format karty tu zadziałał :)
Podziękowanie dla kolegi no_taki za pomoc
pozdrawiam
 
 
Driwer78
azymut


Dołączył: 12 Lut 2018
Posty: 1
Wysłany: 2018-02-12, 17:00   

Andrzej P napisał/a:
Ekran startowy najlepiej i najprościej zmienić w ten sposób:

1. Użyć programu do pracy z plikami skompresowanymi - np. WinRAR
2. Skopiować np. na pulpit branding.zip z foldera iGO8
3. Wykonać dwuklik na nim (nie rozpakowywać!)
4. W oknie odszukać folder "ui_igo8" (lub "ui_igo8_da") i dwukliknąć na nim
5. Odszukać folder odpowiedniej rozdzielczości (np. 480x272) - dwukilknąć
6. Przeciągnąć z pulpitu przygotowany wcześniej plik "loading.bmp" do okna WinRAR'a. Potwierdzić zmianę przez OK
7. Tak spreparowany branding.zip podmienić w folderze iGO8 na karcie SD

http://www.my-navia.pl/vi...p=170626#170626


Witam
Robię wszystko dokładnie według instrukcji i nic mi nie zmienia.Albo wyświetli całkiem inna tapetę albo wywala błąd. Czy to muszę dokładnie trafić w dobrym folder z rozdzielczością?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18906
Skąd: 3City
Wysłany: 2018-02-12, 21:25   

Spróbuj jak w poście nad Twoim.

O jaką wersję programu chodzi?
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9