My Navia Strona Główna My Navia


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-06-20, 19:08
Telesystem 8.2 - odblokowanie, programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
siwy530d
azymut


Dołączył: 26 Lut 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-02-26, 13:07   

witam
mam taką nawigacje, kupiłem ją na allegro, a na paragonie widnieje adres firmy JAREX, wiec pewnie ta sama opisana powyzej

zainstalowałem AM6 i działa ładnie po zmianie daty, chociaż wychodziłem z navi tylko na balkon, przyszła dzisiaj i dopiero później pojeżdżę autem i potestuje.

moje pytanie brzmi następująco:
czy ogarnął juz ktos to urządzenie na tyle żeby móc cieszyć sie takim interface'm jak na tym filmie ?? http://www.youtube.com/watch?v=Evbuc1K6gyo
chciałbym mieć możliwość zainstalowania większej ilości programów nawigacyjnych w przyszłości i możne jakichś przydatnych programów
 
 
mareks4
azymut


Dołączył: 13 Mar 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-03-13, 20:49   

Wtam.Posiadam taką nawigację.Także kupiłem ją na allegro.Jak za taką kasę spisuje się rewelacja.Chodzi Automapa,Miomap.Jutro przetestuję MapęMap.
Pozdrawiam
 
 
atari 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Mar 2010
Posty: 13
Wysłany: 2010-03-28, 11:09   

witam. dostalem ta navi do zrobienia. po wlaczeniu bez karty jest niebieski ekran a z karta tylko jakby ekran startowy i nic sie nie dzieje. to
Kod:
Witam Serdecznie!Udało mi się naprawić tą nawigację.Poszukiwania trochę trwały w poszukiwaniu odpowiedniego romu.Dużo ludzi pobierająca rom ze strony producenta popsuła sobie nawigację. Dzięki temu romowi naprawicie swojego gps'a .Postępowanie jest takie jak wcześniej , czyli formatujemy kartę SD na FAT i wrzucamy pliki załączone z linka.Instalacja romu zacznie się wtedy gdy przesuniemy włącznik ON/OFF i włączymy nawigację.W czasie wgrywania nie można wyłączyć nawigacji.Po udanym wgraniu nawigacja włączy się sama.Wystarczy teraz zrobić miękki reset i mamy sprawną nawigację.


http://wyslijto.pl/plik/mqr5hw7lgy
nic nie zmienia dalej po wlaczeniu jest tylko ten ekran startowy.


dobra wgralem juz softa i teraz musze jakas mape wgrac. ma ktos jakas paczke zeby odblokowac navi?
 
 
januszek2245 
Navi Expert
januszek2245



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 27 Kwi 2008
Posty: 274
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-06-29, 09:14   

czy byłbyś kolego uprzejmy wrzucić tą paczkę na inny serwer bo z tego zniknęły pliki?
 
 
staH 
azymut


Dołączył: 22 Wrz 2010
Posty: 3
  Wysłany: 2010-09-23, 00:05   TeleSystem 8.2

witam
kolega przyniosl mi swoja nawigacje ktora dostal bez karty i kabla do komputera, pomozcie mi ja odblokowac krok po kroku czytalem na forum juz posty ale jestem zielony kazdy pisze o jakis plikach a ja mam czysta karte czy nalezy cos na nia wgraci jak w ogole wgrac na nia auto mape i jaka bedzie najnowsza i najlepsza do tej nawigacji
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9605
Skąd: znikąd
Wysłany: 2010-09-23, 05:59   

Zacznij od wpisania telesystem w SZUKAJ - i uważnie przeczytaj znalezione wątki. O nawigacji TS8.2 i AM conieco juz było
Kod:
Dołączył:       Dzisiaj 0:50
Ostatnia wizyta:      Dzisiaj 0:50 (Minut: 15)
Wizyt: 1  Łączny czas wizyt Minut: 15

P.S. Użycie interpunkcji znacznie poprawiłoby czytelność Twojej wypowiedzi - na przykład
Cytat:
krok po kroku czytalem na forum juz
Cytat:
ja mam czysta karte czy nalezy cos
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
staH 
azymut


Dołączył: 22 Wrz 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-09-23, 09:48   

witam dzięki za soczysta odpowiedz. Jakbyś nie zauważył to pisałem już, ze czytałem na forum ale są tam posty po odblokowaniu nawigacji, ale ja nie mam pojęcia jak się do niej zabrać. Gdybym wiedział nie robiłbym posta z prośbą o pomoc. Od Ciebie uzyskałem pomoc ale w postaci
jestem_ktoś napisał/a:
P.S. Użycie interpunkcji znacznie poprawiłoby czytelność Twojej wypowiedzi
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9605
Skąd: znikąd
Wysłany: 2010-09-23, 11:33   

Na przykład które posty? Co z nich póbowałeś i nie zadziałało?
Przykłądowo - jakie efekty u Ciebie dała metoda opisana przez dasiora ze zmiana rejestru (autostart AM)?
A jak działa podmianka Mobilenavigator (i kto to zaproponował)?

Nie licz, że ktoś Ci poda na tacy gotowe rozwiązanie - szczególnie, gdy jest w SzUKAJ.
Nie myl forum z serwisem czy pogotowiem.

Instalacja AM też była wielokrotnie opisywana - łącznie z problemami na TS8.2
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
codec
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Sty 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-10-13, 21:19   

również wielka prośba o sprawdzoną paczkę która postawi TS 8.2 BT na nogi
_________________
TS 8.2 BT i jakiś pomarańczowo-czarny ładny Chińczyk :)
 
 
sancho2087
azymut


Dołączył: 16 Paź 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-10-16, 11:19   

J również się podpinam do tego zapytania. Również nie mogę ożywić mojej nawigacji tylko wisi na logo.....

[ Dodano: 2010-10-16, 13:27 ]
WITAM SERDECZNIE HAHA NAPRAWIŁEM TS8.2 BT jeśli ktoś bedzie miał problemy proszę pisać emaila mksiezycki@wp.pl POZDRAWIAM!!!!
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18787
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-10-16, 12:57   

Byłoby milej, gdybys to udostępnił na forum
_________________

 
 
gesio1
Waypoint


Dołączył: 11 Kwi 2008
Posty: 80
Wysłany: 2010-10-17, 15:11   

jacekp1313 napisał/a:
Byłoby milej, gdybys to udostępnił na forum


Witam ja miałem ten sam problem niech pan sprawdzi czy ma pan (Win CE NET 4.2 CORE) bo ta aktualizacja która pan posiada jest na (Win Core 5.0) a to inny system w aktualizacji Win Core 5.0 .
Ponieważ Tele System 8.2 PND był produkowany na 4.2 oraz 5.0
Podam panu link do aktualizacji na (Win CE NET 4.2 CORE)
Link
Po wypakowaniu ma pan załacznik pdf co i jak do włosku oraz folder OS_TS8.2PND_070710
Zawartość folderu skopiować na sformatowaną karte (luzem na karte pamieci)
Włożyć karte pamięci do navigacji i wszystko samo się wgra i menu samo się uruchomi i to wszystko !

Pozdrawiam
 
 
sancho2087
azymut


Dołączył: 16 Paź 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-10-18, 09:20   

Witam wszystkich.


sprawa jest prosta:
1)

proszę wejść na tą stronę: http://www.telesystem-wor.../downloads.html

2) Klikamy na: - Aggiornamenti
- Navigatori Satellitari
- TS8.2 BT - Rev00 aktualizacji OS
3) ściągamy, wcześniej formatujemy kartę SD (FAT) rozpakowujemy ściągnięty plik wrzucamy na kartę.
4) Odpalamy nawigacje i czekamy aż proces dobiegnie końca.
5) Cieszymy się z działającej nawigacji. (Proszę wykasować dane z kart ponieważ za każdym uruchomieniem będzie wgrywany nowy soft)

POZDRAWIAM.

[ Dodano: 2010-10-18, 10:33 ]
Dodaje pezpośredni link proszę poźniej co jakiś czas odświeżać te które wygasną.




http://hotfile.com/dl/767...0-9039.zip.html
 
 
codec
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Sty 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-10-18, 12:19   

sancho2087, wielkie DZIĘKUJĘ za link. szukałem tego OS na stronie TS, ale widze, że jedynie na www włoskiej jest dostępny soft
Działa !!
:mrgreen:
_________________
TS 8.2 BT i jakiś pomarańczowo-czarny ładny Chińczyk :)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9605
Skąd: znikąd
Wysłany: 2010-10-18, 13:39   

Update OS co zmienia? Nowa wersja Windowsa, inne menu, odblokowanie?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Administracja nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych,
Administracja Forum nie przekazuje informacji odnośnie użytkowników instytucjom, firmom, osobom prywatnym etc.
Hasła są szyfrowane w bazie danych, a numery IP są tylko i wyłącznie do wglądu Administracji.
Jeżeli znalazłeś na forum wiadomość, która narusza Twoje dobra osobiste, prosimy o kontakt.

Kopiowanie treści forum bez zgody administracji zabronione!

Copyright © 2022 | www.my-navia.pl | ® Wszelkie prawa zastrzeżone


phpBB by przemo