My Navia Strona Główna My Navia


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-06-20, 19:08
Telesystem 8.2 - odblokowanie, programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
b1gfish
azymut


Dołączył: 27 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-12-27, 15:53   Telesystem 8.2 - odblokowanie, programy nawigacyjne

Witam,

Dostałem nawigację od kolegi: TeleSystem TS8.2 PND.
Niestety bez karty SD i żadnego programu nawigacyjnego.

Chciałbym zacząć od połączenia się z urządzeniem przez ActiveSync (mam winXP z SP3, ActiveSync 4.5). Po podłączeniu kabla USB na nawigacji wyskakuje komunikat:

Cytat:
Communications Error
Cannot start communications with the desktop computer. Remote Networking could not start due to a critical error (Error 87).

Please reconnect your device. If the problem persists, restart your device using the instructions provided by the manufacturer.


Jakieś propozycje?

Nawigację próbowałem podłączyć do dwóch komputerów. Problem pojawia się na obu.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-04-25, 21:18, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8266
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-12-27, 16:52   

Jak AS nie chodzi to przetestuj metody mobilenavigator i katalog exolorer.exe, szczegóły w wyszukiwarce :-)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
b1gfish
azymut


Dołączył: 27 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-12-27, 20:32   

Metoda katalogu explorer.exe nie działa. Podobnie podmienianie pliku mobilenavigation.exe z plikiem explorer z apteczki w katalogu mobilenavigation, czy też tworzenie pliku autorunce.exe.

W załączniku dołączam zdjęcie ekranu głównego.

Na nawigacji po instalacji mapamap się uruchomia.

IMAGE_011.jpg
Plik ściągnięto 155 raz(y) 66,56 KB

 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8266
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-12-27, 20:35   

b1gfish napisał/a:
mobilenavigation

MobileNavigator jak juz.
b1gfish napisał/a:
Na nawigacji po instalacji mapamap się uruchomia.

Jak zainstalowałeś?? jak na SD to będzie działać metoda MN.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
b1gfish
azymut


Dołączył: 27 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-12-27, 20:46   

Masz racje zrobiłem literówke w poście.

A metoda MN nie działa. Po skopiowaniu explorer.exe i zmienieniu nazwy, na nawigacji klikam przycisk "Navigation" po czym gps się zachowuje się jakby nie było karty w środku - nic się nie uruchamia. Po skopiowaniu FileManCE.exe i zmienieniu nazwy urzadzenie sie "zawiesza" - nie reaguje na touchscreen - jakby pracowało w tle.

MapaMap zainstalowana na kartę SD poprzez instalator.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8266
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-12-27, 20:48   

No to zażyj na SD. MM właśnie działa na zasadzie mobilenavigator, podstaw CECMD.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
b1gfish
azymut


Dołączył: 27 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-12-27, 20:58   

CECMD też się "zawiesza". Na razie trochę potestuje navigację na MM. Dzięki za pomoc. Najważniejsze że udało się wgrać MM. Jakby udało mi się zlikwidować to menu to dam znać. Pozdrawiam & HappyNewYear.
 
 
maverick24
azymut


Dołączył: 28 Gru 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-12-28, 20:07   

Znajomy ma identyczną nawigację. Oryginalny program tworzył na karcie SD dwa foldery, jeden z mapą, drugi MobileNavigator a w nim następujące pliki:
Kod:
device.cfg
event_db.tmc
MobileNavigator.exe
rdat
tahoma.ttf
tahomabd.ttf


jeżeli to pomoże, to mogę je podesłać. on chciałby odpalić automape na tym, ale nie wie jak - wszelka pomoc wskazana, dotychczas wgrywałem automape tylko na nawigacje niewymagające kombinowania ;)
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8266
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-12-28, 20:15   

Proste. On odpala z pod przycisku nawigacja to co jest w katalogu MobileNavigator, konkretnie plik MobileNavigator.exe. wystarczy odpowiednio nazwy pozmieniać.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
maverick24
azymut


Dołączył: 28 Gru 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-12-28, 20:45   

Udało mi się domyślić, no i wystarczyło. Podmieniłem nazwy folderu i wce42am.exe na MobileNavigator i MobileNavigator.exe - z początku nie działało, ale po podłączeniu nawigacji do kompa przez usb, z włożoną kartą, zaczęło się odpalać. AutoMapa 6.0 chodzi bez problemu, jeszcze nie udało mi się złapać fixa, za zimno na balkonie... i też nie wiem jaką prędkość odczytu z portu ustawić, automatycznie ustawia się na com1, więc chyba sam wie, czego mu potrzeba ;)
 
 
edmund47
azymut


Dołączył: 27 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-12-29, 15:04   

Koledzy, mozecie sprawdzic z jakiego portu com korzysta ta navigacja?

EDIT:
To ja sobie sam odpowiem:
COM1
Baud Rate 4800
Protokoł NMEA

Dodakowo jesli za MobileNavigator na karcie SD podstawimy CECMD z apteczki mamy 'prawie' odblokowanego windowsa ;)
 
 
bulldogsv 
azymut


Dołączył: 03 Sty 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-01-03, 15:56   

Witam,
Ogarnelem to ;)
Wiec trzeba zacząć od utworzenia na karcie SD folderu MobileNavigator. do folderu kopiujemy plik z apteczki CECMD i zastepujemy go nazwa MobileNavigator.
Nastepnie kolujemy sobie AutoMape 6.0 (kopiowana na karte SD) wklejamy folder z AutoMapa bezposrednio na karte. Posiadamy wiec juz 2 foldery na karcie SD.
"AutoMapa EU" i "MobileNavigator". Zrobcie reset z wlozona karta pamieci i utworzy wam sie plik tymczasowy. Teraz po wlaczeniu nawigacji po nacisnieciu pierwszej ikony nawigacja progam wejdzie wam do eksplorera windowsa nastepnie wejdzcie nim na karte i uruchomcie z ikony mape. Probowalem wiele map ale jako jedyna dziala mi automapa 6.0.0 (796). Zastanawiam sie czy nie spakowac wszystkich plikow z sd gotowych do skopiowania na inna karte wraz z mapami. Ale to moze naruszac zasady forum ;)

fotki:

http://www.fotosik.pl/pok...6c59420b69.html

http://www.fotosik.pl/pok...b143bde9c3.html



:evil: :evil: :evil:
_________________
jooool
 
 
edmund47
azymut


Dołączył: 27 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2010-01-03, 23:58   

Kolego jezeli chcesz zeby przycisk "Navigation" uruchamial bezposrednio AutoMape to przy jej instalacji na karte SD zaznacz aby zainstalowal sie dodatek: HiEnd AutoStart. Wtedy instalator sam utworzy na karcie SD folder MobileNavigator z niezbednymi skrotami.
 
 
dominikt
Waypoint


Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 58
Wysłany: 2010-01-12, 23:15   

Dostałem nawigację TeleSystem TS 8.2 i mam z nią problem. Ktoś wcześniej sporo w niej nabroił :/ Po włączeniu nawigacji pojawia się tylko menu powitalne z napisem TELESystem i nic się nie dzieję. Nawigacja nie ma komunikacji przez ActiveSync. Próbowałem metody: ,,Wiec trzeba zacząć od utworzenia na karcie SD folderu MobileNavigator. do folderu kopiujemy plik z apteczki CECMD i zastepujemy go nazwa MobileNavigator.,, jednak nie przyniosła ona oczekiwanego efektu. Proszę o Waszą pomoc i porady.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8266
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-13, 07:20   

Metoda działa jak jest jakieś menu. Sprobuj autorunce.exe na karcie SD.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Administracja nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych,
Administracja Forum nie przekazuje informacji odnośnie użytkowników instytucjom, firmom, osobom prywatnym etc.
Hasła są szyfrowane w bazie danych, a numery IP są tylko i wyłącznie do wglądu Administracji.
Jeżeli znalazłeś na forum wiadomość, która narusza Twoje dobra osobiste, prosimy o kontakt.

Kopiowanie treści forum bez zgody administracji zabronione!

Copyright © 2022 | www.my-navia.pl | ® Wszelkie prawa zastrzeżone


phpBB by przemo