Przesunięty przez: jacekp1313 2012-06-20, 19:08 |
Telesystem 8.2 - odblokowanie, programy nawigacyjne |
Autor |
Wiadomość |
dokii
Waypoint

|
Wysłany: 2010-02-01, 10:29
|
|
|
Cytat: | Masz tak: na karcie (bezpośrednio, nie w innym folderze) folder Mobilenavigator, a w nim pliki ftp,tfx; LAN.tfx, Polski.lng; registry.tfx oraz cecmd.exe przemianowany na Mobilenavigator.exe ? |
Tak mam i nie działa |
|
|
|
 |
jestem_ktoś
Maestro GPS

Pomógł: 259 razy Dołączył: 28 Paź 2009 Posty: 9605 Skąd: znikąd
|
|
|
|
 |
dokii
Waypoint

|
Wysłany: 2010-02-01, 10:56
|
|
|
No i według tego robiłem i nie działa ten sposób sprawdzone na dwóch telesytemach
W sprawie odblokowania udało mi sie tylko uruchomić z apteczki ResInfo.exe oczywiście po zmianie nazwy na mobilenavigator.exe i nic więcej z apteczki się nie uruchamia na tej navi .
Procesy w zakładce Task to:
NK.EXE
filesys.exe
device.exe
gwes.exe
YFShell.exe
YFGPS.exe-[YFShell]
mobilenavigator.exe-[WR-Tool ResInfo]
i nie da się ich podświetlić czy zaznaczyć i zamknąć poprzez End Task |
|
|
|
 |
Fryzjer
Młodszy Inspektor GPS

|
Wysłany: 2010-02-10, 12:58
|
|
|
Witam Serdecznie!Udało mi się naprawić tą nawigację.Poszukiwania trochę trwały w poszukiwaniu odpowiedniego romu.Dużo ludzi pobierająca rom ze strony producenta popsuła sobie nawigację. Dzięki temu romowi naprawicie swojego gps'a .Postępowanie jest takie jak wcześniej , czyli formatujemy kartę SD na FAT i wrzucamy pliki załączone z linka.Instalacja romu zacznie się wtedy gdy przesuniemy włącznik ON/OFF i włączymy nawigację.W czasie wgrywania nie można wyłączyć nawigacji.Po udanym wgraniu nawigacja włączy się sama.Wystarczy teraz zrobić miękki reset i mamy sprawną nawigację.
http://wyslijto.pl/plik/mqr5hw7lgy |
|
|
|
 |
Mario2K
Młodszy Inspektor GPS

|
Wysłany: 2010-02-11, 21:12
|
|
|
Witam ponownie. moją TS82 wysłałem do serwisu - firma jarex. Za całość wzięli 30 zł. Super profesjonalnie , doskonały kontakt. A zakładającym hasło na CE odradzam jego zakładanie. |
|
|
|
 |
dominikt
Waypoint

|
Wysłany: 2010-02-16, 12:20
|
|
|
Fryzjer napisał/a: | Witam Serdecznie!Udało mi się naprawić tą nawigację.Poszukiwania trochę trwały w poszukiwaniu odpowiedniego romu.Dużo ludzi pobierająca rom ze strony producenta popsuła sobie nawigację. Dzięki temu romowi naprawicie swojego gps'a .Postępowanie jest takie jak wcześniej , czyli formatujemy kartę SD na FAT i wrzucamy pliki załączone z linka.Instalacja romu zacznie się wtedy gdy przesuniemy włącznik ON/OFF i włączymy nawigację.W czasie wgrywania nie można wyłączyć nawigacji.Po udanym wgraniu nawigacja włączy się sama.Wystarczy teraz zrobić miękki reset i mamy sprawną nawigację.
http://wyslijto.pl/plik/mqr5hw7lgy |
Wrzuciłem ten soft do TS8.2 i teraz po uruchomieniu nawigacji pojawia się okno Application Error - Not found Application! Please install it from SD/MMC wrzucałem explorer, flieManCE i kilka innych ze zmienioną nazwą na MobileNavigator i nic dalej to samo. Co trzeba wrzucić na kartę SD ? ActiveSync wykrywa nawigacje ale folder ResidentFlash jest pusty. |
|
|
|
 |
renron
Maestro GPS

|
Wysłany: 2010-02-16, 12:55
|
|
|
dominikt napisał/a: | Wrzuciłem ten soft do TS8.2 i teraz po uruchomieniu nawigacji pojawia się okno Application Error - Not found Application!...
Co trzeba wrzucić na kartę SD ?... |
A w jakiej postaci wrzucałeś ten soft, zazwyczaj wrzuca się pliki luzem na kartę SD, w tym przypadku wrzucasz wszystko to co znajduje się w pierwszym katalogu po rozpakowaniu archiwum (TeleSystem_TS8.2_PND_Core5.0) , czyli na karcie SD mają być 5 plików i folder ResidentFlash3. |
_________________ Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16 |
|
|
|
 |
dominikt
Waypoint

|
Wysłany: 2010-02-16, 13:05
|
|
|
Tak zrobiłem i soft się bez problemu zainstalował teraz nawigacja reaguje na podłączenie do ActiveSync. Po włączeniu nawigacji pojawia się menu startowe i później okno Application Error - Not found Application! Please install it from SD/MMC. Musze dograć teraz jakiś program lub manager plików tylko nie wiem jaki próbowałem wielu sposobów i nic. Czyli soft jest ok tylko co dalej ? |
|
|
|
 |
renron
Maestro GPS

|
Wysłany: 2010-02-16, 13:30
|
|
|
dominikt napisał/a: | pojawia się menu startowe i później okno Application Error - Not found Application! Please install it from SD/MMC. |
Brak aplikacji do uruchomienia na SD, skoro coś chcesz uruchomić to to coś musisz mieć zainstalowane, zainstaluj sobie np. AutoMapę na kartę SD i spróbuj uruchomić którymś ze sposobów opisanych na forum, np. zaznaczając podczas instalacji dodatek auto startu HiEnd AutoStart. |
|
|
|
 |
dominikt
Waypoint

|
Wysłany: 2010-02-16, 23:50
|
|
|
Żebym mógł coś uruchomić z karty np. MoblieNavigator muszę mieć oryginalne menu nawigacji które powinno być w katalogu ResidentFlash a ten jest pusty. Cze ktoś mi może przesłać pliki potrzebne do uruchomienia oryginalnego menu. W metodzie przedstawionej w postach uruchamia się menu oryginalne następnie klikamy na przycisk nawigacja i wtedy jesteśmy skierowani do MobileNavigator. |
|
|
|
 |
renron
Maestro GPS

|
Wysłany: 2010-02-17, 09:32
|
|
|
dominikt napisał/a: | muszę mieć oryginalne menu nawigacji które powinno być w katalogu ResidentFlash a ten jest pusty |
Trochę to dziwne, po wgraniu softu powinieneś mieć wszystko, zwłaszcza że w sofcie który wgrywałeś jest folder ResidentFlash3, może wystarczy przekopiować jego zawartość.
Zrobiłeś miękki reset nawigacji po wgraniu softu i samoczynnym uruchomieniu się nawigacji ? |
|
|
|
 |
dominikt
Waypoint

|
Wysłany: 2010-02-17, 11:06
|
|
|
Instalacja softu przebiega ok. Po instalacji nawigacja restartuje się pojawia sie ten komunikat Application Error, wyjmuje kartę SD i robie miekki reset. Wgrywałem zawartość foldery ResidentFlash3 do folderu ResidentFlash w nawigacji i dalej nic. Nie wiem już co mam robić. Nawigacja jest do odratowania bo AS łączy. |
|
|
|
 |
renron
Maestro GPS

|
Wysłany: 2010-02-17, 11:53
|
|
|
dominikt napisał/a: | Wgrywałem zawartość foldery ResidentFlash3 |
1. Zastanawia mnie tylko fakt, dlaczego nazwa tego folderu ma na końcu 3, może należy tą 3 usunąć przy wgrywaniu softu ?
2. Pytanie czy ten soft jest kompletny, po jego zainstalowaniu nawigacja powinna być jak nowo narodzona z fabrycznym pulpitem i wszystkim tym co jest niezbędne do działania.
3. Pod podanym linkiem jest soft ze strony producenta, jest w nim jeden plik którego nie ma w poprzedniej paczce, która wydaje mi się że jest w jakiś sposób modyfikowana (dodany folder ResidentFlash3), a mianowicie Boot17.bld, może to jest przyczyną niekompletnej instalacji.
http://www.telesystem-wor...-rev00-2462.zip |
|
|
|
 |
Pitergsm
Młodszy Inspektor GPS

|
Wysłany: 2010-02-17, 15:41
|
|
|
Łączysz przez AS i wrzucasz ResidentFlash3 do \Root (czyli bezpośrednio na urządzenie przenośne) zostaniesz zapytany czy nadpisać ResidentFlash3, potwierdzasz, czekasz aż przekopiuje pliki, reset i gotowe.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
dominikt
Waypoint

|
Wysłany: 2010-02-18, 21:11
|
|
|
Dzięki wszystko działa tak jak powinno :) POZDRAWIAM
[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-03-13, 20:57 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Z maniackim uporem proszę o nie przytaczanie całej wypowiedzi bezpośredniego poprzednika |
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-03-13, 20:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|