My Navia Strona Główna My Navia


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-06-20, 19:08
Telesystem 8.2 - odblokowanie, programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
dokii
Waypoint


Dołączył: 13 Sty 2010
Posty: 20
Wysłany: 2010-02-01, 10:29   

Cytat:
Masz tak: na karcie (bezpośrednio, nie w innym folderze) folder Mobilenavigator, a w nim pliki ftp,tfx; LAN.tfx, Polski.lng; registry.tfx oraz cecmd.exe przemianowany na Mobilenavigator.exe ?


Tak mam i nie działa
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9605
Skąd: znikąd
Wysłany: 2010-02-01, 10:37   

Tutaj dokładny opis: http://www.my-navia.pl/vi...p=151952#151952
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
dokii
Waypoint


Dołączył: 13 Sty 2010
Posty: 20
Wysłany: 2010-02-01, 10:56   

No i według tego robiłem i nie działa ten sposób sprawdzone na dwóch telesytemach


W sprawie odblokowania udało mi sie tylko uruchomić z apteczki ResInfo.exe oczywiście po zmianie nazwy na mobilenavigator.exe i nic więcej z apteczki się nie uruchamia na tej navi .
Procesy w zakładce Task to:

NK.EXE
filesys.exe
device.exe
gwes.exe
YFShell.exe
YFGPS.exe-[YFShell]
mobilenavigator.exe-[WR-Tool ResInfo]

i nie da się ich podświetlić czy zaznaczyć i zamknąć poprzez End Task :roll:
 
 
Fryzjer 
Młodszy Inspektor GPS


Dołączył: 23 Lut 2009
Posty: 8
Wysłany: 2010-02-10, 12:58   

Witam Serdecznie!Udało mi się naprawić tą nawigację.Poszukiwania trochę trwały w poszukiwaniu odpowiedniego romu.Dużo ludzi pobierająca rom ze strony producenta popsuła sobie nawigację. Dzięki temu romowi naprawicie swojego gps'a .Postępowanie jest takie jak wcześniej , czyli formatujemy kartę SD na FAT i wrzucamy pliki załączone z linka.Instalacja romu zacznie się wtedy gdy przesuniemy włącznik ON/OFF i włączymy nawigację.W czasie wgrywania nie można wyłączyć nawigacji.Po udanym wgraniu nawigacja włączy się sama.Wystarczy teraz zrobić miękki reset i mamy sprawną nawigację.


http://wyslijto.pl/plik/mqr5hw7lgy
 
 
Mario2K 
Młodszy Inspektor GPS


Dołączył: 07 Sty 2010
Posty: 14
Wysłany: 2010-02-11, 21:12   

Witam ponownie. moją TS82 wysłałem do serwisu - firma jarex. Za całość wzięli 30 zł. Super profesjonalnie , doskonały kontakt. A zakładającym hasło na CE odradzam jego zakładanie.
 
 
dominikt
Waypoint


Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 58
Wysłany: 2010-02-16, 12:20   

Fryzjer napisał/a:
Witam Serdecznie!Udało mi się naprawić tą nawigację.Poszukiwania trochę trwały w poszukiwaniu odpowiedniego romu.Dużo ludzi pobierająca rom ze strony producenta popsuła sobie nawigację. Dzięki temu romowi naprawicie swojego gps'a .Postępowanie jest takie jak wcześniej , czyli formatujemy kartę SD na FAT i wrzucamy pliki załączone z linka.Instalacja romu zacznie się wtedy gdy przesuniemy włącznik ON/OFF i włączymy nawigację.W czasie wgrywania nie można wyłączyć nawigacji.Po udanym wgraniu nawigacja włączy się sama.Wystarczy teraz zrobić miękki reset i mamy sprawną nawigację.


http://wyslijto.pl/plik/mqr5hw7lgy


Wrzuciłem ten soft do TS8.2 i teraz po uruchomieniu nawigacji pojawia się okno Application Error - Not found Application! Please install it from SD/MMC wrzucałem explorer, flieManCE i kilka innych ze zmienioną nazwą na MobileNavigator i nic dalej to samo. Co trzeba wrzucić na kartę SD ? ActiveSync wykrywa nawigacje ale folder ResidentFlash jest pusty.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8828
Wysłany: 2010-02-16, 12:55   

dominikt napisał/a:
Wrzuciłem ten soft do TS8.2 i teraz po uruchomieniu nawigacji pojawia się okno Application Error - Not found Application!...
Co trzeba wrzucić na kartę SD ?...

A w jakiej postaci wrzucałeś ten soft, zazwyczaj wrzuca się pliki luzem na kartę SD, w tym przypadku wrzucasz wszystko to co znajduje się w pierwszym katalogu po rozpakowaniu archiwum (TeleSystem_TS8.2_PND_Core5.0) , czyli na karcie SD mają być 5 plików i folder ResidentFlash3.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
dominikt
Waypoint


Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 58
Wysłany: 2010-02-16, 13:05   

Tak zrobiłem i soft się bez problemu zainstalował teraz nawigacja reaguje na podłączenie do ActiveSync. Po włączeniu nawigacji pojawia się menu startowe i później okno Application Error - Not found Application! Please install it from SD/MMC. Musze dograć teraz jakiś program lub manager plików tylko nie wiem jaki próbowałem wielu sposobów i nic. Czyli soft jest ok tylko co dalej ?
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8828
Wysłany: 2010-02-16, 13:30   

dominikt napisał/a:
pojawia się menu startowe i później okno Application Error - Not found Application! Please install it from SD/MMC.

Brak aplikacji do uruchomienia na SD, skoro coś chcesz uruchomić to to coś musisz mieć zainstalowane, zainstaluj sobie np. AutoMapę na kartę SD i spróbuj uruchomić którymś ze sposobów opisanych na forum, np. zaznaczając podczas instalacji dodatek auto startu HiEnd AutoStart.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
dominikt
Waypoint


Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 58
Wysłany: 2010-02-16, 23:50   

Żebym mógł coś uruchomić z karty np. MoblieNavigator muszę mieć oryginalne menu nawigacji które powinno być w katalogu ResidentFlash a ten jest pusty. Cze ktoś mi może przesłać pliki potrzebne do uruchomienia oryginalnego menu. W metodzie przedstawionej w postach uruchamia się menu oryginalne następnie klikamy na przycisk nawigacja i wtedy jesteśmy skierowani do MobileNavigator.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8828
Wysłany: 2010-02-17, 09:32   

dominikt napisał/a:
muszę mieć oryginalne menu nawigacji które powinno być w katalogu ResidentFlash a ten jest pusty

Trochę to dziwne, po wgraniu softu powinieneś mieć wszystko, zwłaszcza że w sofcie który wgrywałeś jest folder ResidentFlash3, może wystarczy przekopiować jego zawartość.
Zrobiłeś miękki reset nawigacji po wgraniu softu i samoczynnym uruchomieniu się nawigacji ?
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
dominikt
Waypoint


Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 58
Wysłany: 2010-02-17, 11:06   

Instalacja softu przebiega ok. Po instalacji nawigacja restartuje się pojawia sie ten komunikat Application Error, wyjmuje kartę SD i robie miekki reset. Wgrywałem zawartość foldery ResidentFlash3 do folderu ResidentFlash w nawigacji i dalej nic. Nie wiem już co mam robić. Nawigacja jest do odratowania bo AS łączy.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8828
Wysłany: 2010-02-17, 11:53   

dominikt napisał/a:
Wgrywałem zawartość foldery ResidentFlash3

1. Zastanawia mnie tylko fakt, dlaczego nazwa tego folderu ma na końcu 3, może należy tą 3 usunąć przy wgrywaniu softu ?

2. Pytanie czy ten soft jest kompletny, po jego zainstalowaniu nawigacja powinna być jak nowo narodzona z fabrycznym pulpitem i wszystkim tym co jest niezbędne do działania.

3. Pod podanym linkiem jest soft ze strony producenta, jest w nim jeden plik którego nie ma w poprzedniej paczce, która wydaje mi się że jest w jakiś sposób modyfikowana (dodany folder ResidentFlash3), a mianowicie Boot17.bld, może to jest przyczyną niekompletnej instalacji.
http://www.telesystem-wor...-rev00-2462.zip
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Pitergsm 
Młodszy Inspektor GPS


Dołączył: 12 Lut 2010
Posty: 10
Wysłany: 2010-02-17, 15:41   

Łączysz przez AS i wrzucasz ResidentFlash3 do \Root (czyli bezpośrednio na urządzenie przenośne) zostaniesz zapytany czy nadpisać ResidentFlash3, potwierdzasz, czekasz aż przekopiuje pliki, reset i gotowe.
Pozdrawiam.
 
 
dominikt
Waypoint


Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 58
Wysłany: 2010-02-18, 21:11   

Dzięki wszystko działa tak jak powinno :) POZDRAWIAM

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-03-13, 20:57 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Z maniackim uporem proszę o nie przytaczanie całej wypowiedzi bezpośredniego poprzednika
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-03-13, 20:56, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: