My Navia Strona Główna My Navia


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-06-20, 19:08
Telesystem 8.2 - odblokowanie, programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
dokii
Waypoint


Dołączył: 13 Sty 2010
Posty: 20
Wysłany: 2010-01-18, 22:21   

Tez zaryzykowallem i zrobilem upgrade ale teraz to chyba tylko utayuje ja wgranie systemu chociarz niemam pojecia jak
 
 
Mario2K 
Młodszy Inspektor GPS


Dołączył: 07 Sty 2010
Posty: 14
Wysłany: 2010-01-18, 23:11   

Z góry przepraszam za linka, ale nie wiedziałem że takie zamieszanie powoduje. U mnie CE ładuje do hasła bez problemowo, a aktualizacje tez niczego sobie poszła. Jeśli chodzi o CE to jestem raczej średnio zaawansowanym użytkownikiem, ale w porównaniu do WM2003 to aktualizacja poszła łagodnie.
Pytanie do zaawansowanych użytkowników , np. senior Dasiora- czy mając 2 kompletnie sprawną nawigacje mogę zrobić przeszczep romu i firmware? jeśli tak,to czym? (chodzi o zrobienie pełnej kopii i nadpisanie plików na przytkanej navi)

PS: Panowie, gorzej niż ja to chyba nie macie -> moja navi leży rozlutowana, choć tydzień temu chwaliłem pod niebiosa, bo hardware-owo to była niezła, zwłaszcza jak za takie pieniądze. Pozdrawiam ! Sursum corda!
 
 
dokii
Waypoint


Dołączył: 13 Sty 2010
Posty: 20
Wysłany: 2010-01-18, 23:57   

Ja teraz probuje wgrywac romy od klonow bo to jest GPS_MODEL_17_S_V1
jak sie uda to dam znac a mi ten os17.img nie poszedl na pewno ci poszedl ??
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8266
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-19, 10:45   

Myślę ze dało by się przegrać z jednaj na drugą ale navi msza być IDENTYCZNE. Oczywiście w zaciszu domowym tego nie zrobisz. Trzeba mieć specjalny sprzęt.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
dokii
Waypoint


Dołączył: 13 Sty 2010
Posty: 20
Wysłany: 2010-01-19, 15:51   

niech ktoś morze kto ma jtag weźmie zgra wsio i podrzuci na rapida

napiszcie jakie sa RomVersion i Software
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8266
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-19, 17:17   

tylko jak zgra jtagiem to jak wgrasz??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
darks 
Waypoint
Nokia5230


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 13 Wrz 2007
Posty: 51
Skąd: poznań
Wysłany: 2010-01-19, 19:16   

Panowie, mam to samo, Wisi na ekranie startowym po update. Juz probowalem z roznymi kartami w roznych systemach plikow i nic. Wczesniej to samo, w automapie brak GPS i zawieszki w menu.

Nawet na zmiane robile aktualizacje do tego modelu i modelu z BT (na stronie jest update do 2 wersji).
Ma ktos jakis pomysl?
Moze 9 nozka od flasha? ale boje sie otwierac skoro nie wiadomo czy pojdzie...

:(
 
 
 
Mario2K 
Młodszy Inspektor GPS


Dołączył: 07 Sty 2010
Posty: 14
Wysłany: 2010-01-19, 23:23   

Ja otwarłem i wylutowałem bateryjkę, co nie dało żadnego efektu. Flasha, pomimo jakiejś łamaczowej praktyki wolę nie ruszać - te są i tak w dodatkowych blaszanych zagniecionych klatkach Faradaya (jak mniemam). Ja swoją wysyłam do serwisu. Cóż, zabawa kosztowna, ale wiedza bezcenna. Nigdy już nie założę hasła na CE.
 
 
darks 
Waypoint
Nokia5230


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 13 Wrz 2007
Posty: 51
Skąd: poznań
Wysłany: 2010-01-20, 21:23   

a gdzie jest serwis tej marki? w PL?
 
 
 
Mario2K 
Młodszy Inspektor GPS


Dołączył: 07 Sty 2010
Posty: 14
Wysłany: 2010-01-20, 22:27   

ja wysylam do goscia u którego kupiłem :) Zapytam, czy prowadzi ogólny serwis.
 
 
dokii
Waypoint


Dołączył: 13 Sty 2010
Posty: 20
Wysłany: 2010-01-21, 10:05   

Daj znać czy naprawiają i ile taka naprawa kosztuje ?
 
 
Mario2K 
Młodszy Inspektor GPS


Dołączył: 07 Sty 2010
Posty: 14
Wysłany: 2010-01-21, 11:07   

O.K. Koszty zależne indywidualnie, od zniszczeń, ale w granicach 50 zł myślę...
 
 
indianadzons
Azymut


Dołączył: 20 Sty 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-01-21, 18:04   

witam. prosze o pomoc przy tym super urzadzeniu bo siedze juz drugi dzien i lipa. probowalem juz wszystkiego z apteczki. do marios2k - powiedz jak zrobic kopie tego co pytasz to ci podesle - nie ma sprawy
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8266
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-21, 18:08   

indianadzons napisał/a:
witam. prosze o pomoc przy tym super urzadzeniu bo siedze juz drugi dzien i lipa

Pytanie co chcesz osiągnąć.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Mario2K 
Młodszy Inspektor GPS


Dołączył: 07 Sty 2010
Posty: 14
Wysłany: 2010-01-21, 22:55   

Heh, jak się dowiedziałem bez jtag nie da rady, więc wysyłam do serwisu. Dzięki za chęć pomocy!
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: