My Navia Strona Główna My Navia


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-06-20, 19:08
Telesystem 8.2 i AutoMapa
Autor Wiadomość
Meteor80
azymut


Dołączył: 30 Maj 2008
Posty: 4
Wysłany: 2010-03-10, 10:53   

pomogła zmiana daty.
Dzięki.
 
 
jugo
azymut


Dołączył: 19 Mar 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-03-19, 18:38   

Witam. Kupilem wlasnie uzywana TS 8.2 i chyba jest odblokowana bo AM 6,2 chodzi na niej. Problem jest taki ze po wybraniu jakiegos celu nie moze znalesc GPS, a jak dalem port na COM1, COM2 to szuka w nieskonczonosc sygnalu GPS.. Prosze o pomoc. To moja pierwsza nawigacja wiec prosze o wytluaczenie co i jak. PS oryginalna mapa dziala bez zarzutu. Dziekuje
 
 
mareks4
azymut


Dołączył: 13 Mar 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-03-21, 19:01   

Uruchom AM z poziomu CECMD powinno ruszyć.Pozdrawiam
 
 
jugo
azymut


Dołączył: 19 Mar 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-03-23, 16:44   

Tylko ze mam nakladke a nie dostep win 4.2. Da sie odpalic z tego poziomu na nakladce? jesli tak to prosze napisac mi krok po kroku jak to zrobic bo nie robilem tego nigdy.
PS znalazlem na forum ze mozna usunac pliki gps setting i gps ale to tez nic nie pomoglo, plus zmiana daty tez nic...
 
 
mareks4
azymut


Dołączył: 13 Mar 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-03-24, 18:35   

Zainstaluj AM na SD bez dodatku autostartu.Wklej na kartę folder CECMD z plikami
startowymi.Zmień nazwę z CECMD na MobileNavigaor.Po uruchomieniu nawigacji masz
czysty win 4.2.
 
 
rudini12
azymut


Dołączył: 22 Mar 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-03-26, 13:18   Gubi sygnał GPS

Witam. Jestem nowym użytkownikiem więc proszę o wyrozumiałość. Posiadam nawigacje telesystem ts8.2, AM6.0 odpala się na niej bezproblemowo, mam tylko jeden problem, kiedy włączam w Am opcje wyznaczania trasy i nią podążam, urządzenie gubi co 1 do 4 minut sygnał gps znajduje go i dalej nawiguje, z tego co się orientuje tak nie powinno być, prosze o pomoc w rozwiazaniu tego problemu,(wczesniej zanim odblokowałem winde 4.2 plikiem cecmd z apteczki to wogole sprzet nie chciał łapac sygnału gps.)
Pozdriawam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18787
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-03-26, 13:45   Re: Gubi sygnał GPS

rudini12 napisał/a:
proszę o wyrozumiałość.
W ramach tej prośby post został przeniesiony do właściwego działu, a nie skasowany. Regulamin forum punkt 3 mówi:
Cytat:
Należy, wręcz uprasza się zakładać wątki w odpowiednich dla nich działach. Wątki w złych działach będą przenoszone albo usuwane.
Przeczytaj wątek od początku, to Twój problem sie rozwiąże


[ Dodano: 2010-03-26, 13:47 ]
jonec napisał/a:
mam zainstalowana automape 6 za Chiny nie moge zlapac z GPSem.
Zajrzyj do http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5068
_________________

 
 
rudini12
azymut


Dołączył: 22 Mar 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-03-26, 22:32   

mam tez taka nawigacje co minute lub dwie traci sygnał gps, odpalana jest z cecmd(plik z apteczki) program na ktorym gubi sygnał to am6.0 i nie za bardzo wiem co z tym dalej zrobic. pozdrawiam.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-03-26, 22:45 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z wątku TeleSystem TS8.2 - odblokowanie i problem z komunikacją
Przypominam o obowiązku przestrzegania regulaminu forum - punkt3
 
 
markman 
Navi Expert



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 18 Paź 2008
Posty: 215
Skąd: PL
Wysłany: 2010-03-26, 23:29   Re: Gubi sygnał GPS

jacekp1313 napisał/a:
Przeczytaj wątek od początku, to Twój problem sie rozwiąże
Czy to jest zrozumiałe?
 
 
uvw
Navi Expert


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 01 Lut 2009
Posty: 308
Wysłany: 2010-03-27, 17:28   

w AM w menu/ustawienia/gps nalezy wylaczyc synchronizacje czasu to powinno pomodz jesli nie to zmienic rok na ponizej 2010 ale ten problem juz zostal poprawiony w AM wesji 6.2
 
 
sam_my 
azymut


Dołączył: 09 Paź 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-10-09, 11:40   brak sygnalu gps na TeleSystem 8.2 z AM 6.0

Witam, mam nawigacje TeleSystem 8.2 PND na ktorej zainstalowalem AM 6.0.0.
Od chwili instalacji tej wlasnie wersji AM urzadzenie kompletnie przestalo wykrywac sygnal GPS. Szuka go bez konca.
Probowalem zmieniac juz porty (COM1 i COM2) i predkosc odczytu z portu na inne niz 4800bps ale to nic nie daje, zaden satelita nie laczy sie z GPSem.
Co ciekawe gdy na urzadzeniu pracowala AM 5.3 wszystko działało prawidłowo.
Ma ktos moze jakis pomysl.
 
 
karol2010 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Paź 2011
Posty: 8
Wysłany: 2012-04-25, 19:35   

Witam. Posiadam Nawigacje Telesystem TS8 PND Mam pracująca na niej automape i chodzi lux. Poblem jest w tym , że jest ona dośc leciwa i chciałbym zainstalować najnowsza. Robie wszystko z instrukcjami tak jak piszecie na forum i albo po wcisnięcia z poziomu windows ikonki nawigacji nic się nie dzieje albo wyskakuje komunikat o braku takiej rozdzielczośći . AM - instalowana nie kopiowana. W czym problem??
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS
Junior Admin



Pomogła: 186 razy
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4573
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-04-25, 19:46   

karol2010,

Jaki system ma Twoje urządzenie :?:
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
karol2010 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Paź 2011
Posty: 8
Wysłany: 2012-04-25, 20:01   

Sądze ze win ce ale czy tak jest nie wiem

Znalazłem taka samą i miała napisane - System operacyjny WinCE 4.2 Core
Ostatnio zmieniony przez karol2010 2012-04-25, 20:05, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS
Junior Admin



Pomogła: 186 razy
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4573
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-04-25, 20:05   

karol2010 napisał/a:
Sądze ze win ce ale czy tak jest nie wiem

Ale jaki win CE 4.2 ; 5.0 ; 6.0 :?:
Jak instalowałeś AM to jaki zaznaczyłeś system :?:
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Administracja nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych,
Administracja Forum nie przekazuje informacji odnośnie użytkowników instytucjom, firmom, osobom prywatnym etc.
Hasła są szyfrowane w bazie danych, a numery IP są tylko i wyłącznie do wglądu Administracji.
Jeżeli znalazłeś na forum wiadomość, która narusza Twoje dobra osobiste, prosimy o kontakt.

Kopiowanie treści forum bez zgody administracji zabronione!

Copyright © 2022 | www.my-navia.pl | ® Wszelkie prawa zastrzeżone


phpBB by przemo