Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowe Mapy od Teleatlasa / TomToma
Autor Wiadomość
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6871
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-04-10, 19:31   

wapienm, jesli masz przyzwoite lącze , wrzuć mi swój komplet dla Polski ( nie mam jak pobrać z 1ficher).
Sprawdze i dam znac
_________________
 
 
geranium 
Navi Expert


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 301
Skąd: PL
Wysłany: 2020-04-11, 09:01   

wapienm napisał/a:
To gratuluję ale co z tego ??


nic, absolutnie nic no może po za tym że

wapienm napisał/a:
..Nowe Mapy tt 2019.12 (Q4)..

i punkty POi nie zawierają błędów przynajmniej dla PL
 
 
wapienm
Navi Expert


Dołączył: 17 Paź 2011
Posty: 208
Wysłany: 2020-04-11, 09:07   

no_taki odinstalowałem całego Nextgena i postawiłem od początku i zaczeło działac
Jak zwykle duchy. Ale i tak dzieki a dobre chęci
_________________
SGS8 , Nextgen Primo Israel / Avic
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6871
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-04-11, 14:48   

Mialem wlasnie napisac, że w koncu pobralem z gpspower z linku kol. modemakias i wszystko jest w najlepszym porządku
_________________
 
 
wapienm
Navi Expert


Dołączył: 17 Paź 2011
Posty: 208
Wysłany: 2020-04-12, 15:30   

Tak gwoli sprawiedliwości - cos jest nie tak bo zamienilem mapy na S9 i tak samo sie wywaliło jak na moim MI9 a Igo dokładnie ten sam co u mnie. PO postawieniu od nowa działa ale zamiana na stare save juz wywala program.
_________________
SGS8 , Nextgen Primo Israel / Avic
 
 
krzysxxx
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Lip 2015
Posty: 5
Wysłany: 2020-04-15, 10:45   

A zobacz, czy nie masz czasem utworzonych blokad drogowych? u mnie kiedyś to było powodem wylotu po zmianie map. Pliczek w katalogu z profilem i ma nazwę typu roadblocks czy jakoś tak.
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6871
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-10-10, 13:33   

Praktycznie kompletne mapy TT 2020.06 ( Q2) sa juz dostepna na gpspower na szybkim i bez ograniczeń serwerze
https://www.gpspower.net/...-q2-europe.html
Post kolegi ozut
_________________
 
 
ohara
Waypoint


Dołączył: 27 Paź 2017
Posty: 25
Wysłany: 2021-01-09, 12:44   

Czy mógłby ktoś wrzucić tylko PL na inny serwer,nie chcę się logować na kolejne forum aby pobrać.

@inek1 - dzięki za mapę.
Ostatnio zmieniony przez ohara 2021-01-09, 13:34, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
inek1 
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Maj 2008
Posty: 202
Skąd: Poznań
Wysłany: 2021-01-09, 13:20   

Proszę
https://1fichier.com/?16jjq8plp9uspijml1o6&af=1017723
https://1fichier.com/?2bvbsl9ksi582ou7kinp&af=1017723
_________________
Gość, miłego dnia.
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1541
Skąd: Kraków
Wysłany: 2021-01-12, 22:00   

wapienm napisał/a:
Tak gwoli sprawiedliwości - cos jest nie tak bo zamienilem mapy na S9 i tak samo sie wywaliło jak na moim MI9 a Igo dokładnie ten sam co u mnie. PO postawieniu od nowa działa ale zamiana na stare save juz wywala program.


Witam

usuń blokady dróg przed zmianą map lub usuń Roadblocks.sav z pakietu zapisu

pozdrawiam
Arturek

[ Dodano: 2021-04-20, 20:56 ]
Witam

Na rosyjskich stronach są dostępne mapy TomTom 2020.12

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
dix62 
Waypoint



Pomógł: 5 razy
Wiek: 59
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 82
Skąd: Internet
Wysłany: 2021-04-21, 10:31   

Arturek napisał/a:
wapienm napisał/a:
Tak gwoli sprawiedliwości - cos jest nie tak bo zamienilem mapy na S9 i tak samo sie wywaliło jak na moim MI9 a Igo dokładnie ten sam co u mnie. PO postawieniu od nowa działa ale zamiana na stare save juz wywala program.


Witam

usuń blokady dróg przed zmianą map lub usuń Roadblocks.sav z pakietu zapisu

pozdrawiam
Arturek

[ Dodano: 2021-04-20, 20:56 ]
Witam

Na rosyjskich stronach są dostępne mapy TomTom 2020.12

pozdrawiam
Arturek


Tak są dostępne mapki FEU TA 2020 Q4 na 4pna i gpspower
_________________
 
 
 
wapienm
Navi Expert


Dołączył: 17 Paź 2011
Posty: 208
Wysłany: 2021-05-10, 08:43   

Trzeba uważąc na prawdziwosc tych map bo tunel na Ursynowie jest otwarty a w Traficu nie ma na niego blokady
_________________
SGS8 , Nextgen Primo Israel / Avic
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1541
Skąd: Kraków
Wysłany: Dzisiaj 8:29   

Witam

Zaznaczenie dróg na mapie to jedno, a przejezdnośc dróg to drugie

W Krakowie od kilku lat jest budowana tzw. "Trasa Łagiewnicka" - w związku z budową kilka ulic w pobliżu jest zamknięta - niestety większość nawigacji nie ma informacji o zamknięciu dróg i chce prowadzić po terenie budowy
tak jest z:
- IGO
- TomTom
- Here

tylko Google Maps prowadzi poprawnie

Kolejna kwestia - w poprzednim wydaniu jedno skrzyżowanie było poprawnie,
a w nowym poprawili na błędnie (w Krakowie ul.Myślenicka nie łaczy się z ul.Stojałowskiego - a w nowym wydaniu zaznaczyli, że się łaczy))

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10