Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowe Mapy od Teleatlasa / TomToma
Autor Wiadomość
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6871
Skąd: znikąd
Wysłany: 2019-05-20, 19:30   

szliri, jakbys chciał uzywac profilu ciężarowego na tych mapach , to poczytaj ostatnie posty http://www.my-navia.pl/vi...p=485010#485010
Jest gruby babol w plikach .ftr prawdopodobnie
_________________
 
 
szliri 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Sie 2018
Posty: 7
Wysłany: 2019-05-20, 23:10   

Dzieki za odp. Tak właśnie myślałem, żeby ogarnąć nowe Here i zobaczyć co się będzie działo, tylko, że teraz jestem w trasie i nie mam jak tego zrobić. W moim przypadku nawet jak dam profil na osobówke to i tak wywala płatne autostrady, tam gdzie normalnie są dla osobówek darmowe. Pomijam już, że wytyczanie trasy trwa tyle, że spokojnie można sobie odcinek jakiegoś serialu obejrzeć.
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6871
Skąd: znikąd
Wysłany: 2019-05-30, 20:39   

Pojawił się w necie fix do map TT 2018.12.
Zawiera komplet plikow dla calej Europy
Pobieram i zobaczę , czy sa jakieś róznice ( chocby rozmiarowe ) dla wszystkich panstw

[ Dodano: 2019-05-31, 13:47 ]
Pobrałem. Paczka zawiera prawie wszystkie państwa Europy ( uwaga !!! PRAWIE wszystkie - nalezy sprawdzic i dograc częśc państw z poprzedniej wersji ) i jest rozbudowana o pliki. fda, ,fsp i .ftr dla wiekszej ilosci krajów .
Pliki datowane sa na maj ( poprzednia wersja tych map datowana jest na luty )
Polska otwiera się poprawnie i wstepnie działa.
Wyznaczanie tras miedzynarodowych dla profilu cięzarowego ze skinem Pongo ( Android ) odbywa się poprawnie, usunieto więc bug w poprzedniej wersji plikow .ftr
_________________
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1541
Skąd: Kraków
Wysłany: 2019-06-04, 07:10   

Witam

Zmieniło się oznaczenie daty pliku ale wielkość mapy Polski jest taka sama
(plik FBL)

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
slainpont 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Lis 2017
Posty: 11
Wysłany: 2019-08-31, 16:54   

Gdy chce zainstalować pliki fixa Tomtom 2018.q4 to odpowiednie pliki z mapy Tomtom 2018 q4 trzeba skasować?
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6871
Skąd: znikąd
Wysłany: 2019-09-28, 16:35   

Koledzy, proszę o potwierdzenie, badź zaprzeczenie:
Mapy TT 2019.Q2 profil osobowy, typ trasy: łatwa.
Trasa Nowy Sacz - Banyuls-sur-Mer Francja.
Po obliczeniu trasy, przy generowaniu mapy calej trasy program sie wywala
Na profilu ciężarowym jest to samo
_________________
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1541
Skąd: Kraków
Wysłany: 2019-09-29, 07:51   

Witam

Wyznaczałem trasę: Kraków - Hanower,
na 2 urządzeniach (telefon z androidem i nawigacja na Windows).

Program długo myśli ALE wyznacza trasę.
Bez plików HNR, podczas generowania podglądu wygląda jakby się zawiesił
(tak długo myśli) - jednak działa

Mam wrażenie, że na mapach TT2018.12 chodzi to wszystko płynniej

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6871
Skąd: znikąd
Wysłany: 2019-09-29, 08:35   

Dzieki :-)
U mnie wywala nawet przy wyznaczeniu trasy do Szczecina, pozostawieniu samego .fbl oraz .poi od here.
Sprobuje pobrac Polske z innego źrodła
_________________
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1541
Skąd: Kraków
Wysłany: 2019-09-29, 08:46   

Witam

Na telefonie wyznaczyłem trasę Kraków - Paryż
- długo obliczał trasę
- po obliczeniu trasy, gdy zrobiłem podgląd trasy to czekałem ok 30 sek.
zanim wyświetlił trasę

Ja pobierałem mapy z torentów, w tej paczce brak plików FSP,
dodatkowo, nie wgrywałem HNR

Nigdy nie wgrywam skandynawi ze względu na oszczędność miejsca na karcie

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6871
Skąd: znikąd
Wysłany: 2019-09-29, 09:07   

Niestety... pobrałem mapy z innego źrodła ( od jacek1313 ) i na samym poland.fbl wywala po wyznaczeniu trasy.
Na mapach here wszystko OK.
Byc może to cos u mnie w programie, ale na poprzednich mapach TT wszystko bylo OK
_________________
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1541
Skąd: Kraków
Wysłany: 2019-09-29, 09:35   

Witam

Ja miałem kiedyś podobny problem
- na mapach TT2018.06 wszystko działało
- na mapach TT2018.12 program się "wywalał" przy trochę dłuższych trasach

Nie widziałem w czym jest problem - nie mogłem znaleźć rozwiązania
Przypadkowo zresetowałem program, wszystko skonfigurowałem od nowa
i o dziwo - skończyły się problemy z programem


pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6871
Skąd: znikąd
Wysłany: 2019-09-29, 10:44   

Miałes racje :-)
Usunalem SAVE, wklepalem wszystko od nowa i zarowno nowe mapy TT jak i Here dzialaja bez problemow, a wyznaczanie trasy ( android) na mapach TT jest blyskawiczne
Czlowiek uczy sie cale zycie i glupim umiera :-)
Dzieki :-)

P.S Można to zrobic " na szybko" wczesniej kopiując do kompa tylko Save/profiles/01/system.ini i wklejajac ten plik do nowo utworzonego SAVE
_________________
 
 
wapienm
Navi Expert


Dołączył: 17 Paź 2011
Posty: 208
Wysłany: 2020-04-10, 13:52   

Witam w tym ciężkim czasie
Nowe Mapy tt 2019.12 (Q4) , pacjent MI9 , System Nextgen 9.18.27.687519.
Wgrane licencje i sytuacja jest taka że Igo sie zamyka po jakiekolwiek ingerencji w ekran - rozciąganie - trasa alternatywna lub znienacka przy wyznaczaniu nowej trasy
Bylem chytry i zachowalem stary save z map Poland_TomTom_2018.12_190206 i po zmianie na stare mapy i save działą bez problemu
Mapy z GPSpower

Jakieś pomysły ?

p.s. Wesołych Swiąt mimo wszystko

mam tylko mapy Polski fbl i poi Polska
_________________
SGS8 , Nextgen Primo Israel / Avic
 
 
geranium 
Navi Expert


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 301
Skąd: PL
Wysłany: 2020-04-10, 17:21   

mapy
Poland_TomTom_2019.12_200227.fbl

z mapami HERE w jednym katalogu map

w katalogu POI kilkanaście wersji POI

wszystko działa bez najmniejszych problemów

PS AVIC z licencją działa z FTR
 
 
wapienm
Navi Expert


Dołączył: 17 Paź 2011
Posty: 208
Wysłany: 2020-04-10, 19:02   

To gratuluję ale co z tego ??
_________________
SGS8 , Nextgen Primo Israel / Avic
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10