Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowe Mapy od Teleatlasa / TomToma
Autor Wiadomość
jacula6 
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Wiek: 49
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 812
Skąd: kraków
Wysłany: 2009-09-13, 12:28   Nowe Mapy od Teleatlasa / TomToma

wszystko super ..teraz przydaloby sie tez znalezc uksztaltowanie terenu do tego i poi..
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-10-26, 12:56, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2009-09-13, 14:55   

jacula6 napisał/a:
wszystko super ..teraz przydaloby sie tez znalezc uksztaltowanie terenu do tego i poi..

Uksztaltowanie terenu nie zmienilo sie na swiecie od tysiecy lat, a POI sa w linku zawartym w 1-ym poscie tego tematu...
Pozdrawiam..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Goalkeper 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Wiek: 39
Dołączył: 24 Lut 2009
Posty: 157
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2009-09-14, 12:15   

Rozumiem, że są to mapy do igo 8.3 i wyżej :?:
_________________
Pierwszy oficjalny portal modelu www.renaultsafrane.eu
 
 
 
fredzio 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Gru 2007
Posty: 116
Skąd: polska
Wysłany: 2009-09-14, 12:36   

Napiszcie proszę czy są duże różnice z ostatnią mapą ,czy tylko kosmetyka?
siemka.... :mrgreen:
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-09-14, 13:53   

fredzio napisał/a:
Napiszcie proszę czy są duże różnice z ostatnią mapą ,czy tylko kosmetyka?
siemka.... :mrgreen:


Coś musiało się zmienić bo mapa urosła z 26.7 M na 28.5 M . :-P
Ja u siebie w okolicy nie zauważyłem zmian, nadal tylko w mapach TA brakuje ronda i to ważnego , które jest na pozostałych mapach innych wydawców. :cry:
_________________

 
 
Hipcius 
Waypoint


Dołączył: 25 Lut 2009
Posty: 31
Wysłany: 2009-09-14, 14:51   

Witam, czy mógłby ktoś z doświadczenia napisać, czy mapy Czech oraz Słowacji są dokładniejsze od lokalnych dostawców, czy od TeleAtlasu. Jeżdżąc w tym roku po Słowacji używałem map TeleAtlasa i szczerze mówiąc sprawował się lepiej od AutoMapy. Wybieram się w przyszlym tygodniu do Czech i zastanawiam się na jakiej mapie będzie dokładniej.
Pzdr
 
 
Goalkeper 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Wiek: 39
Dołączył: 24 Lut 2009
Posty: 157
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2009-09-14, 21:48   

Ściągnąłem mapę Polski tą ważącą jakieś 45MB przerobiłem patcherem wrzuciłem na navi i powiem, że u mnie w mieście wszystkie ulicę się zgadzają. Nie pokazali jeszcze nie skończonej w 100% obwodnicy bezpośredniej z Kalisza do Ostrowa Wlkp. Niestety po spatchowaniu mapy z 8.3 na 8.0 mam tylko możliwość wyszukiwania map przy ulicach po pierwszym kliknięciu w literkę piszczy i wraca do momentu wciśnięcia literki.
_________________
Pierwszy oficjalny portal modelu www.renaultsafrane.eu
 
 
 
agentmk 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Cze 2009
Posty: 14
Wysłany: 2009-09-15, 12:02   

fredzio napisał/a:
Napiszcie proszę czy są duże różnice z ostatnią mapą ,czy tylko kosmetyka?
siemka.... :mrgreen:


Ja zauważyłem , że przybyła numeracja domów, poprzednia mapa 2009-02 na mojej ulicy oferowała tylko jeden numer domu, teraz są wszystkie, to est główna i w sumie bardzo pozytywna zmiana...

[ Dodano: 2009-09-15, 12:10 ]
Hipcius napisał/a:
Witam, czy mógłby ktoś z doświadczenia napisać, czy mapy Czech oraz Słowacji są dokładniejsze od lokalnych dostawców, czy od TeleAtlasu. Jeżdżąc w tym roku po Słowacji używałem map TeleAtlasa i szczerze mówiąc sprawował się lepiej od AutoMapy. Wybieram się w przyszlym tygodniu do Czech i zastanawiam się na jakiej mapie będzie dokładniej.
Pzdr

Witaj, ja właśnie podróżowałem niedawno po Czechach i w okolicach Pragi, polecam tylko mapy TA -lokalne są do kitu jak nasza EM. No i nie zapomnij o kupnie winietki na autostrady Czeskie 200 koron na 7 dni, bo sprawdzaja ....
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1203
Wysłany: 2009-09-15, 15:57   

janusz_40 ściągnąłem z tego linku http://forum.ppcwarez.org...p?f=256&t=79772 Poland83Emapa.2009.06_090730 i nie wiem jak podmienić tą mapę z mapą którą mam w iGO 8.3.4 poniżej screeny mapy którą ściągnąłem oraz foldery i pliki z mojego iGO
kerik

1. Screen plków z Poland 2009.06_090730.jpg
Plik ściągnięto 28909 raz(y) 9,43 KB

2. Screen folderów z IGO - Content.jpg
Plik ściągnięto 28908 raz(y) 25,1 KB

3. Screen plików z folderu map z IGO.jpg
Plik ściągnięto 28908 raz(y) 4,89 KB

_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
pawcio203 
Navi Expert



Dołączył: 21 Lis 2008
Posty: 344
Wysłany: 2009-09-15, 16:07   

Kerik napisał/a:
janusz_40 ściągnąłem z tego linku http://forum.ppcwarez.org...p?f=256&t=79772 Poland83Emapa.2009.06_090730 i nie wiem jak podmienić tą mapę z mapą którą mam w iGO 8.3.4 poniżej screeny mapy którą ściągnąłem oraz foldery i pliki z mojego iGO
kerik

Wchodzisz w katalog: content\map i tam masz napewno starą, więc ją usuwasz i wklejasz nową.

[ Dodano: 2009-09-15, 16:09 ]
chociaż widzę dopiero teraz po screen'ach, że napakowałeś tego sporo... ;-)
_________________
Honda Connect+
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1203
Wysłany: 2009-09-15, 16:12   

pawcio203 ale folderze map mam 2 pliki a w nowej 3 pliki to mam usunąć te dwa a skopiować te trzy nowe?
kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
pawcio203 
Navi Expert



Dołączył: 21 Lis 2008
Posty: 344
Wysłany: 2009-09-15, 16:28   

no problem, zrób sobie na wszelki wypadek kopię zapasową tych dwóch plików gdzieś na kompie, wywal zawartość folderu MAP i skopiuj te 3 nowe (swoją drogą nie pamiętam, żeby ich 3 było)
W każdym razie nic nie ryzykujesz, jak będzie błąd to masz kopię na kompie jak cóś ;-)
w nowej dochodzą Ci budynki i POI

[ Dodano: 2009-09-15, 16:33 ]
sorry za poprawki w poście, ale najpierw pisałem, a potem patrzyłem na Twoje screeny
_________________
Honda Connect+
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1203
Wysłany: 2009-09-15, 17:23   

pawcio203 niby wszystko jest ok. ale !! ta mapa miała nazwę mojej ulicy ( tj. Osiedle .... ) a ta mapa niby nowsza ale tej ulicy nie ma i nie wiem czy ta mapa jest lepsza od tej starej w innych punktach polski czy też nie ?, i którą zostawić ??
kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2009-09-15, 17:25   

Kerik napisał/a:
Screen plków z Poland 2009.06_090730.jpg

plik z *.fbl - to mapa - usuwasz stara mape polski z folderu /content/map_ot (dotyczy emapy jesli aktualnie jezisz na Teleatlasie jesli masz wlaczone igo z mapami emapy to kopiujesz do folderu /content/map..
plik *.poi - to punktu POI - usuwasz z foledu /content/poi plik z polska i tam umieszczasz ten nowy,
plik *.3dl to budynki 3d - ten plik powinien znalezc sie w folderze /content/builing - rowniez w zamian za poprzedni odpowiedzialny za polske
Pozdrawiam..
 
 
michal1957
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 1154
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2009-09-15, 17:29   

Kerik napisał/a:
ta mapa niby nowsza ale tej ulicy nie ma

A nie miałeś poprzednio mapy TA, bo teraz masz EM. Różni dostawcy, różna ilość szczegółów.
_________________
Jeżeli wydaje Ci się że masz zawsze rację, masz rację, wydaje Ci się.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 15