My Navia Strona Główna My Navia


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 14:12
Instalowanie Automapy na NAVROAD-ach
Autor Wiadomość
MARK-62
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Wrz 2008
Posty: 13
Wysłany: 2012-10-03, 19:37   

Chyba musisz ściągnąć nową mapę bo ta nie pójdzie nawet na karcie,a jeśli instalujesz na nawigacji to musisz zmienić ścieszkę dostępu,tam gdzie masz zainstalowaną AM.
 
 
majkaz
azymut


Dołączył: 13 Paź 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-10-13, 01:07   

witam,
mam prośbę o pomoc...
navroad vivo st kupiony pusty, zaistalowana na karcie czysta am6.11eu z p3.4.0,
mapa pięknie chodzi, tylko że uruchamiana z win a nie ikonką z głównego menu. ustawiłem ścieżkę, niby wszystko gra, a jednak nie bardzo. wypisuje komunikat "aplikacja nie zaistalowana". przeglądam forum, ale nie mogę znaleść trafnego info... :-/
pozdr.
 
 
Google 
Maestro GPS
Moderator



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2420
Skąd: Google
Wysłany: 2012-10-13, 07:36   

majkaz napisał/a:
tylko że uruchamiana z win a nie ikonką z głównego menu.
Przeczytaj http://www.my-navia.pl/vi...p=379579#379579
_________________
Poradniki
http://images.chomikuj.pl/button/G.o.o.g.l.e.gif
 
 
majkaz
azymut


Dołączył: 13 Paź 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-10-14, 06:00   

teraz wszystko ok.
nie zaznaczony dodatek "NavRoad AutoStart".
no i całość na kartę, tochę czyszczenia pamięci urządzenia i działa.
dziękuję za podpowiedź.
pozdr.
 
 
waldek_itc
azymut


Dołączył: 13 Gru 2010
Posty: 3
Wysłany: 2012-12-02, 20:59   

Witam wszystkich,
Zainstalowałem AM 6.11 ale podczas pachowania pomyliłem adres e-mail, który wyświetla się w info. Czy mogę zmienić w jakimś pliku dane własciciela licencji (konkretnie adres email) czy muszę pachować jeszcze raz i wszystko robić od nowa(szczerze mówiąc już mi się nie chce) ??

pozdrawiam
Waldek
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS
Junior Admin



Pomogła: 186 razy
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4573
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-12-02, 21:18   

waldek_itc napisał/a:
muszę pachować jeszcze raz i wszystko robić od nowa
Dokładnie tak .
waldek_itc napisał/a:
szczerze mówiąc już mi się nie chce
I to właśnie nazywa się lenistwo ;-)
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wojtek0201
azymut


Dołączył: 14 Gru 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-12-19, 20:15   

Dobry Wieczór!
Jestem po solidnej lekturze forum,staram się czytać ze zrozumieniem,próbuje instalcji kolejnych map,ale ciagle na moim NavRoad Leeo,pojawia mi się komunikat,mapa nie załadowana.Nie pomaga ponowne wczytywanie mapy.Instaluje kolejne Wersje Automapy,formatuję każdorazowo Kartę SD(1GB,lub16GB),czyszczę pamięć wewnętrzną urządzenia,odpalam z pliku eksploratora,sumiennie zaznaczam lub odznaczm ptaszki Patchera.,sprawdzam logaSą poprawne.Komunikat pojawia się ciągle ten sam.Czepiłem się wersji 6.11 e,może tutaj tkwi problem.
Diadia kak żit,szto diełat
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS
Junior Admin



Pomogła: 186 razy
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4573
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-12-19, 20:22   

Wojtek0201,
W patcherze zaznacz Patch NAVROAD
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wojtek0201
azymut


Dołączył: 14 Gru 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-12-19, 21:24   

___Olivia_ napisał/a:
Wojtek0201,
W patcherze zaznacz Patch NAVROAD


Robiłem również i to,jak również instalowałem z płytki iso.Efekt jak wyżej. :-(
 
 
Google 
Maestro GPS
Moderator



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2420
Skąd: Google
Wysłany: 2012-12-19, 23:30   

Wojtek0201 napisał/a:
.Czepiłem się wersji 6.11 e,może tutaj tkwi problem.
Twoja nawi ma jakiego windowsa? Od wersji 6.10 nie instaluje się na mniej niż 5.0 .
_________________
Poradniki
http://images.chomikuj.pl/button/G.o.o.g.l.e.gif
 
 
Wojtek0201
azymut


Dołączył: 14 Gru 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-12-19, 23:43   

Google napisał/a:
Wojtek0201 napisał/a:
.Czepiłem się wersji 6.11 e,może tutaj tkwi problem.
Twoja nawi ma jakiego windowsa? Od wersji 6.10 nie instaluje się na mniej niż 5.0 .

Windows Embedded CE6.0(Build 0 on Apr 2 2010) to mnie spotkało :-)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18787
Skąd: 3City
Wysłany: 2012-12-20, 07:22   

Wojtek0201 napisał/a:
Robiłem również i to,
Jeżeli ŻADNA z metod z tego wątku nie pomogła - to AM a Twoim NR nie ruszy.

Sposobu kol. cwiarar92 próbowałeś?
Patcher najnowszy?
_________________

 
 
trutol 
Waypoint


Dołączył: 01 Sie 2010
Posty: 21
Skąd: małopolska
Wysłany: 2012-12-20, 08:22   

- Wojtek0201 - Kupiłem również Navroad Leeo czysty i kłopoty z instalacją AM.
Przy pomocy kolegów z forum użyłem patchera 3.4.1_0. Koniecznie trzeba wykonać dwie czynności. Zaznaczyć opcję w patcherze dla Navroad i przy instalacji zaznaczyć dodatek dla Navroad. Musi zaskoczyć bo u mnie hula aż miło. Dodaję, że zainstalowałem AM 6.11 e.
 
 
Wojtek0201
azymut


Dołączył: 14 Gru 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-12-20, 09:24   

trutol napisał/a:
- Wojtek0201 - Kupiłem również Navroad Leeo czysty i kłopoty z instalacją AM.
Przy pomocy kolegów z forum użyłem patchera 3.4.1_0. Koniecznie trzeba wykonać dwie czynności. Zaznaczyć opcję w patcherze dla Navroad i przy instalacji zaznaczyć dodatek dla Navroad. Musi zaskoczyć bo u mnie hula aż miło. Dodaję, że zainstalowałem AM 6.11 e.

Robiłem podobnie-bez skutku.Za radą kol.jacekp1313wypróbuję sposobu kol.ćwiara92i poinformuję Szanowne Koleżeństwo o rezultacie ;-)

[ Dodano: 2012-12-20, 22:53 ]
Dziękując Szanownemu Koleżeństwu za rady,uprzejmie informuje,że to co było problemem przy instalacji AM 6.11 e,stało się czystą przyjemnością z AM 6.11.d PL i patcherem,którego użył kol.trutol.Życzę wszystkim Dobrej Nocy.
 
 
sari1979
azymut


Dołączył: 30 Sty 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-01-31, 00:03   W navroad 2s nie odczytuje mi AutoMamy - proszę o pomoc

Sciągłem auto mape 6.11e wgralem na kartę mini SD wzuciłem do nawigacji navroad i po naciśnięciu przycisku GPS pojawia się komunikat aplikacja nie została zainstalowana .Proszę o pomoc w tej sprawie .
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Administracja nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych,
Administracja Forum nie przekazuje informacji odnośnie użytkowników instytucjom, firmom, osobom prywatnym etc.
Hasła są szyfrowane w bazie danych, a numery IP są tylko i wyłącznie do wglądu Administracji.
Jeżeli znalazłeś na forum wiadomość, która narusza Twoje dobra osobiste, prosimy o kontakt.

Kopiowanie treści forum bez zgody administracji zabronione!

Copyright © 2022 | www.my-navia.pl | ® Wszelkie prawa zastrzeżone


phpBB by przemo