Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Po wyczyszczeniu pamięci NV47 nie działa
Autor Wiadomość
brutus
azymut


Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-06-04, 13:22   Po wyczyszczeniu pamięci NV47 nie działa

witam wlasnie usunelem wszsytko z Nawigaci i wgralem automape :( nic nie dziala
czy da rade cos zrobic?
Ostatnio zmieniony przez harry 2009-06-06, 07:20, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3457
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-04, 13:30   

brutus napisał/a:
usunelem wszsytko z Nawigaci
Wszystko skąd?
Rejestr, jego kopię, aplikacje użytkowe i dodatki?
Jeśli brak łączności przez AS to ... pędź biegiem do Biedrony i reklamuj... :mrgreen:
_________________

 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18906
Skąd: 3City
Wysłany: 2009-06-04, 13:39   

A nie mówiłem... http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=92730#92730
_________________

 
 
brutus
azymut


Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-06-04, 13:46   

zarejstorwalem sie na stronie
i mam cos takiego
Nazwa Opis

MMNaviaLite6122_1260.exe Pobierz ten plik (105 MB), aby zainstalować aplikację MapaMap Lite for Navia w wersji 6.1.22 oraz mapę Polski w wersji 1260-200903.

jak wgram to bedzie wszystko ok ?

czy isc reklamowac?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18906
Skąd: 3City
Wysłany: 2009-06-04, 13:51   

Podłącz Navi do kompa i sprawdź, co ci zostało - jeśli jeszcze chce się włączać.
Objawy podałeś tak mało precyzyjnie, że nie wiem, co sie dzieje.
Cytat:
:( nic nie dziala
czy da rade cos zrobic?
_________________

 
 
brutus
azymut


Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-06-04, 13:55   

usunelem wszstko z ResidentFlash moge wlaczyc GPS wszystko dziala
jak wgram mape ta co na stronie oficjalne to bedzie MAP ? i GPS bedzie dzialac?
 
 
jacekxyz
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 01 Kwi 2008
Posty: 128
Wysłany: 2009-06-04, 14:38   

Po prostu brak slow, a nie laska to najpierw troche forum poczytac
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-06-06, 07:17   

Usunąłem wszystko spod maski mojego auta i teraz nie chce jechać co mam zrobić?
czy w takim przypadku wiedziałbyś co robić?
Pewnie starałbyś się wrzucić wszystko na stare miejsce bo pewnie masz to co było wcześniej odłożone gdzieś na boku w garażu chyba że grzebiąc w aucie wyrzucasz od razu wszystkie części do kosza jak zapewne zrobiłeś z plikami które były w nawigacji

Przydałoby się zrobić wielki wkur....baner latający po stronie
"zrób kopie zapasową zanim zaczniesz cokolwiek zmieniać w nawigacji a później zrób kopię tej kopi"
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-06-06, 08:34   

Widzę ze kolega się pospieszył, powiedz chociaż czy z AS ci się nawigacja łączy, wtedy jeżeli ktoś z kolegów udostępni te pliki wrzucisz sobie z powrotem
Poza tym Sance ma racje, przy rejestracji na forum powinna być informacja ze należy robić kopie wszystkiego zanim zacznie się grzebać :-D , mnie to już kilka razy uratowało
Pozdrawiam
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jackiller
Waypoint


Dołączył: 25 Maj 2009
Posty: 26
Skąd: WPR
Wysłany: 2009-06-06, 15:11   

Oki doki koledzy
Ale tak na prawdę to kopiuj/wklej nie działa dla wszystkich plików z ROM-u NV47 (przynajmniej u mnie)
A po drugie,
pytanie - które jest w jakimś sensie w temacie
Co usunąć, albo co zrobić jak się nie chce skopiować apteczka bo jest za mało miejsca ??
pomożecie ??
_________________
dotychczas Garmin XT ale styka tego.
 
 
deluge 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 199
Skąd: Toruń
Wysłany: 2009-06-06, 15:28   

Kolego chyba cosz myśli, Apteczke i Mapy masz wrzucić do ResidentFLash, wszystko co wrzucisz gdzie indziej i tak po restarcie się skasuje. Jeśli chcesz zwiększyć wielkość "ROM"u to musisz zwiększyć suwakiem w Panel Sterowania/System
 
 
jackiller
Waypoint


Dołączył: 25 Maj 2009
Posty: 26
Skąd: WPR
Wysłany: 2009-06-07, 13:11   

Podziękował
... jeszcze raz podziękowal
No właśnie w opisie apteczki nie zakumkałem że to w RF ma być.
_________________
dotychczas Garmin XT ale styka tego.
 
 
SOR_81 
młodszy inspektor GPS
~~.:SHEAKSPEARE:.~~



Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-06-07, 21:05   

brutus napisał/a:
usunelem wszstko z ResidentFlash moge wlaczyc GPS wszystko dziala
jak wgram mape ta co na stronie oficjalne to bedzie MAP ? i GPS bedzie dzialac?
Jeśli usunąłeś jedynie pliki mapy, a nie odpowiedzialne za obsługę systemu, to powinno wszystko działać, natomiast jeśli namieszałeś w plikach systemowych, to nawet i sam serwis Ci nie pomoże w ramach gwarancji - przeczytaj co obejmuje gwarancja... z pewnością nie należy do niej przywracanie pogmatwanych plików, bo komuś akurat zachciało się pobawić i pousuwać conieco :!:
A uwierz mi na słowo, bo wiem o czym mówię, gdyż swego czasu pracowałem w podobnym serwisie [dziedzina komputerowa] i wielokrotnie ludzie przychodzili rozkładając ręce, no i błagając o pomoc - jednak głupota musi kosztować, bo chociaż nasza wiedza jest dość spora, to niekiedy nawet i tacy serwisanci bywają bezsilni wobec niej [ludzkiej głupoty] :-P
Pozdrawiam i życzę powodzenia w reanimacji...
_________________
Nie ważne kim jesteś, ważne co potrafisz...

Wiara czyni cuda, o ile jest wystarczająco silna...
 
 
asces
Waypoint


Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 88
Wysłany: 2009-06-07, 21:17   

nie wiem jak dla was.. ale dla mnie gościu który łamie system kasując wszystko powinien najpierw zastanowić się czy posiada szare komórki czy nie... a przede wszystkim powinien liczyć się z tym że dokona całkowitej demolki :)

a tak poza tym to polecam takim osobą rozpoczęcie łamania takim sposobem Symbiana w telefonie za 1,5 kafla sądzę że wtedy czegoś się nauczą i zaczną czytać a dopiero potem działać...

resztę pozostawiam bez komentarza l;]

[ Dodano: 2009-06-07, 21:19 ]
AHA... I niech nauczą sie iż ...... CAŁA POLSKA CZYTA DZIECIOM!!!!
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2009-06-07, 23:05   

Cytat:
nie wiem jak dla was.. ale dla mnie gościu który łamie system kasując wszystko powinien najpierw zastanowić się czy posiada szare komórki czy nie... a przede wszystkim powinien liczyć się z tym że dokona całkowitej demolki :)

Podstawowa rzecz, to jest jego nawigacja, jego pliki i może sobie je kasować kiedy zechce. Nie ma najmniejszego powodu by mu ubliżać. Szczerze powiedział co zrobił a to na naszym, pełnym ściemniaczy forum wyjątek. Wszyscy się zarzekają że zrobiło się "samo" ;-)
Inna rzecz czy po takim działaniu uda się mu pomóc bo faktycznie ręce opadają ale powtórzę jeszcze raz - jego nawigacja i jego wybór.
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12