Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
PILNE - odczyt zegara w MM512
Autor Wiadomość
Luccas
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 591
  Wysłany: 2008-01-14, 13:51   PILNE - odczyt zegara w MM512

Witam, bardzo pilne i prosze posiadaczy AKIRY MM512 o pomoc:

wprowadzenie: rozmawialem z gosciem Athletics ktory uporczywie twierdzi ze w mm512 jest procek 300Mhzm zeby wszystko bylo ok potrzebuje nazwy benchmarkow oraz screeny z akiry gdzie jest pokazane taktowanie 266Mhz. (ppp jezeli masz to daj znac na pw lub maila); Jest o tyle wazne ze mi nie uznaja reklamacji ......


Moja prosba: kto ma akire mm512 niech zrobi zrzuty i wrzuci na forum z taktowaniem akiry

Jak:

W odtwarzaczy TCPMP jest zakladka sprzet albo cos podobnego tam bedzie okienko z taktowaniem wiec prosze was niech ktos zrobi mi tego screena

Jezeli ma ktos benchmarki to sprawdzania procka, zrobcie test i dajcie na forum. (jezeli nie macie to dostarcze je wam jescze dzisiaj). Prosba do ppp - wrzuc te benchmarki ktore chodzily po mm512.

Zalezy mi na czasie wiec prosze Was uprzejmie pomozcie mi bo koles z Athletics uproczywie twierdzi ze tam jest 300MHZ.

-------------------------------------------------------------------------------------
btw. athletics zaglada do nas; nie wiem czy to komplement czy moze
ostrzezenie :roll:
 
 
 
pppp
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Paź 2007
Posty: 95
Wysłany: 2008-01-14, 14:22   

To niech ten gość ci pokaze benchmarka ze ma 300. a screen z tcpmp jest naj najbardziej zalecany do tej walki
 
 
Luccas
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 591
Wysłany: 2008-01-14, 14:50   

Cytat:
To niech ten gość ci pokaze benchmarka ze ma 300. a screen z tcpmp jest naj najbardziej zalecany do tej walki


tak ja to wiem ale rozmawianie z ludzmi w polsce o prawach reklamacyjnych jak ktos jest pareset km odemnie to jest chore; wiec dlatego potrzebuje ten soft+screeny zeby mu na poczte przeslac (......) Poza tym na czasie mi zalezy..... a nie majac dostepu do akiry to dupa nie mam jak tego zrobic; gdybym wiedzial to wsiadlbym z akira do sam. i pojechal do goscia do Athletics i mu to pokazal (...) ale...

---------------------------
Dziekuje juz z gory z pomoc i pozdrawiam
 
 
 
pepe
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Wrz 2007
Posty: 82
Wysłany: 2008-01-14, 14:56   

Już kiedyś o tym pisałem ...
To że zegar jest 300 MHz nie oznacza że program testujący taki wynik pokaże. Program testujący robi swój test wykonując jakiś tam ciąg operacji i na podstawie czasu który mu to zajęło szacuje zegar procesora. Może się zdarzyć że pokaże więcej lub mniej. Ten procesor to nie jest "standardowa" konstrukcja, ale "szyta na miarę" - czas wykonania poszczególnych jego instrukcji może być inny niż uważa/oczekuje program testujący szybkość.
Może więc faktycznie tak być że ten procesor jest taktowany zegarem 300 MHz, ale jego "sprawność działania" odpowiada "standardowemu" procesorowi 266 MHz.
Pepe.
 
 
Luccas
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 591
Wysłany: 2008-01-14, 15:18   

Cytat:
Może więc faktycznie tak być że ten procesor jest taktowany zegarem 300 MHz, ale jego "sprawność działania" odpowiada "standardowemu" procesorowi 266 MHz.


Oczywiscie ze benchmarki nigdy nie odwzoruja ci dokladnej czestotliwosci, ale roznica 34 Mhz w tym zakresie jest wedlug mnie niedopuszczalna, tym bardziej ze masz wyniki z kilku niezaleznych zrodel.

Druga rzecz ma kto sdk do tego procka ?
 
 
 
Kielu 
Waypoint



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 21 Paź 2007
Posty: 163
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2008-01-14, 15:18   

tcpmp w smarcie raz pokazuje 326 MHz a raz 344 Mhz.
_________________
Manta Easy Rider 420 + 2GB + AutoMapa 5.3 + TomTom 7
"Tak filmowej akcji w historii sosnowieckiej Policji jeszcze nie mieliśmy" xD
 
 
pppp
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Paź 2007
Posty: 95
Wysłany: 2008-01-14, 15:20   

Ale rdzeń ARM to ARM. W Benchmarkach dokladnie stało ze konkretny test ARM przechodził z innym wynikiem. Robiłem prostą proporcje i w 3 benchmarkach zawsze Akira miała 265-270 MHz z dokładnością kilku %. Rozumiem ze jest to obarczone błędem . Te kilka % błędu nadal oscyluje wokół 266 . A nie z 300 robi sie nagle 266.

ARM to ARM i ma wyjść podobnie

A ile Smart ma mieć według opisu? Juz widać ze wyniki są inne a procek ten sam
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-01-14, 15:27   

wieczorem pewnie prędzej taki benchmark bys dostał bo teraz wszyscy akirowcy sie porozłazili, mało który jest pod kompem :-?
no i więcej jest niestety gosci z 517..niby to identyczne ale licho wie...
 
 
 
Kielu 
Waypoint



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 21 Paź 2007
Posty: 163
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2008-01-14, 15:29   

Powinna miec 370 Mhz
_________________
Manta Easy Rider 420 + 2GB + AutoMapa 5.3 + TomTom 7
"Tak filmowej akcji w historii sosnowieckiej Policji jeszcze nie mieliśmy" xD
 
 
pppp
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Paź 2007
Posty: 95
Wysłany: 2008-01-14, 15:45   

powinna.... a czy ma?

Powiem tak w moim mio168 jest zegarek 300 i benchmarki pokazują dobrze. W akirze na mapach widac było lekkie opóśnienie miedzy mapa a faktyczną pozycją. W mio168 opóźnienie praktycznie nie ma. W ogóle mapy śmigaja płynniej niz w akirze
 
 
Kielu 
Waypoint



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 21 Paź 2007
Posty: 163
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2008-01-14, 15:46   

Sprawdzalem tylko tcpmp musze poszukac czegos innego i sprawdze
_________________
Manta Easy Rider 420 + 2GB + AutoMapa 5.3 + TomTom 7
"Tak filmowej akcji w historii sosnowieckiej Policji jeszcze nie mieliśmy" xD
 
 
Luccas
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 591
Wysłany: 2008-01-14, 15:52   

CHLOPAKI HALOOOOOOOOO - bardzo sie ciesze ze temat wypalil i bedziemy pomogli sobie podywagac pozniej ...... chetnie potestuje i umieszcze wyniki i soft do testow ........

Tylko nie zapominajcie potrzebuje TYCH CHOLERNYCH SCREENOW !!!!!!!!!!
Dziekuje wam bardzo........ ;-)
 
 
 
jasperc 
Waypoint


Dołączył: 19 Gru 2007
Posty: 15
Wysłany: 2008-01-14, 18:27   

TCPMP81PL w Akira 512

_________________

 
 
Luccas
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 591
Wysłany: 2008-01-14, 23:01   

Bardzo dziekuje uzytkownikowi jasperc za zrzucik ekranu, :-) Winnen jestem Ci skrzynke browarka ....

Czekam dalej jesli ktos jeszcze bylby uprzejmy i dolozyl z innych benchmarkow testy akiry mm512 bede wdzieczny, postaram sie zrewanzowac.....

Pozdrawiam serdecznie.


------------------------------------
No jak na 1k+ userow tyle screenow ze bede je wysylal wieki :shock:
 
 
 
pppp
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Paź 2007
Posty: 95
Wysłany: 2008-01-18, 18:33   

I co udało się? W razie co trzymaj się, że na pudełku napisane jest ze mają najdokładniejszą mapę a w momencie gdy kupowałej navi to była już nowsza wersja i to płatna. NAciągneli cię w sumie czyli nie jest to zgodne z umową.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 6,58 sekund. Zapytań do SQL: 9